Задивляюсь у твої зіниці

В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок208
Рік видання2022

Василь Симоненко (1935–1963) - поетична легенда "шістдесятництва" як суспільно-мистецького руху. Його вірші не пропускала до друку радянська цензура, тому їх поширювали у самвидавних списках і переписували від руки - вчителі, професори і хлібороби.

Де можна придбати

ПаперовіЕлектронніАудіокниги
• 2019 • Мультимедійне видавництво Стрельбицького
3 грн
audio-book
• Strelbytskyy Multimedia Publishing • playbookapp
9.99 грн
e-book
• 2017 • Мультимедійне видавництво Стрельбицького • fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp
15 грн
e-book
• Мультимедійне видавництво Стрельбицького • pdf , epub , fb2.zip , rtf.zip
72 грн
e-book
• 2022 • Андронум • М'яка обкладинка
250 грн195 грн
• 2020 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
380 грн342 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2019 • А-ба-ба-га-ла-ма-га
380 грн342 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2020 • А-ба-ба-га-ла-ма-га • Тверда обкладинка
380 грн
• 2019 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
380 грн
• 2022 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
390 грн
• А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
Немає в наявності
Немає в наявності 360 грн324 грн

Видавництво Старого Лева

• 2020 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Немає в наявності 360 грн
Немає в наявності 360 грн
• 2019 • А-ба-ба-га-ла-ма-га • Тверда обкладинка
Немає в наявності 380 грн
Немає в наявності 380 грн
• 2019 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
Немає в наявності 390 грн

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• ViktoriiaYakaboo22 грудня 2025 р.★ 5/5

«Задивляюсь у твої зіниці» Василь Симоненко Дуже хотіла собі цю збірку. Один з найулюбленіших поетів. Гарне оформлення, неймовірні вірші. Щаслива, що маю тепер у себе на полиці і можу в будь який момент взяти цю маленьку книжечку з собою, щоб знов перечитати улюблені вірші. Загалом, книжечка невелика і її справді зручно брати з собою, це ідеально для збірки поезії. Сто відсотків буду брати ще не одну з цієї серії поетичної. Дуже раджу.

Читати на Yakaboo
  • ВеронікаYakaboo22 вересня 2025 р.★ 5/5

Задивляюсь у твої зіниці Прекрасна збірка вгарному оформленні

Читати на Yakaboo
  • Ольга МончакYakaboo6 жовтня 2021 р.★ 5/5

Для романтичної душі Василь Симоненко своєю творчістю змінює світогляд кожного громадянина України, кожного, хто мав можливість познайомитися з його творчістю. Він заради своє творчості страждав, став «ворогом народу», був заборонений, невизнаний тогочасною владою, а його творчий доробок протягом довгого часу ніхто не хотів видавати. І ось крізь довгі роки забуття вірші Василя Симоненка стали вільними, популярними, вони лунають до нас з телебачення та пісень, з книг та Інтернету. А Василь…

Читати на Yakaboo
  • Настя СавенкоYakaboo30 квітня 2021 р.★ 5/5

Пишатися і надихатися. Василь Симоненко – майстер слова, митець думки, вчитель життя. Цей чоловік є однією із найвеличніших постатей українського культурного простору. Його доля, його вчинки, його любов до України і кохання свого життя - це саме те, що не проходить повз справжніх поціновувачів поезії, окриляючи їх пишністю епітетів і метафор. Я дуже вдячна видавництву «Аба-ба-га-ла-ма-га» за таку чудову серію. Це надзвичайно зручна книга, котру легко брати із собою, цитувати де заманеться і…

Читати на Yakaboo
  • Маргарита ЄмецьYakaboo4 березня 2021 р.★ 5/5

Ображайся на мене, як хочеш... Симоненко був єдиним поетом, якого я дійсно, дійсно й відокремлено, свідомо запам'ятала як окремого поета, який щось у мені зачепив. Як і всі діти, зайняті просто купою різних справ, я не мала ні часу, ні наснаги, ні досвіду, ні відчуття тексту, щоб дійсно почути й відчути, як дихають вірші. Особливо - як дихають та співають вірші Симоненка. Вже у більш свідомому віці, зараз, я якось набагато чутливіше, вразливіше, уважніше віднеслася до цього. Зі школи я…

Читати на Yakaboo
  • Юрий ШколаYakaboo7 лютого 2021 р.★ 5/5

Рецензія Симоненко - це один із моїх улюблених поетів. Хоча, я взагалі обожнюю шістдесятників, а більш за все "найтиповіших", яких, напевно, знають усі. Збірка виконана дуже якісно та дуже компактна, тому можна брати її з собою, щоб читати де забажаєте. Вірші Симоненка завжди мають щось спільне, як я думаю. Щонайменше, то ви знайдете схожі художні засоби, які він використовує у своїх творах, окрім епітетів, звісно. Можна побачити багато звертань, метафор, порівнянь, гіпербол, дуже часто…

Читати на Yakaboo
  • Оксана ДеревенчукYakaboo12 червня 2020 р.★ 5/5

Чистота інтимної лірики... Протягом короткого життя Василь Симоненко написав поезiï, провiдною темою яких є любов до рiдноï землi, вiдповiдальнiсть за ïï долю, новели, пробував створити кiносценарiй зi студентського життя, став автором численних статей, театральних i лiтературних рецензiй, створив три казки для дiтей i дорослих: "Цар Плаксiй i Лоскотон", "Подорож в краïну Навпаки", "Казка про Дурила". Надзвичайно сподобалася книга, шкода, що поет прожив так мало... Рекомендую кожному…

Читати на Yakaboo
  • Ірина АндрєйченкоYakaboo30 травня 2020 р.★ 2/5

Це аудійований вірш, а не аудіокнига Придбала з цікавості - що воно таке за таку ціну. Дана пропозиція являє собою zip-архів з трьома mp3-файлами: 1. У першому - читачка оголошує ім'я автора (Василь Симоненко) і назву поезії ("Задивляюсь у твої зіниці...") 2. У другому читає вірш. 3. У третьому каже - Кінець. За оголошену вартість було б наївно очікувати більшого, але...…

Читати на Yakaboo
  • МаринаYakaboo28 травня 2020 р.★ 5/5

Неперевершений "шістдесятник" Для мене Василь Симоненко - це найкращий представник молодої генерації поетів-шістдесятників, що стрімко ввірвалися в літературне середовище України в 1960-ті роки. Кожна поезія з цієї збірки сповнена ліризму, гуманізму й любові - до жінки, матері, Батьківщини. "Ти знаєш, що ти - людина?" - ці слова звучать як гімн щирості та справжності почуттів. На жаль, у наш час багато хто забуває про свою приналежність до людського роду. "Лебеді материнства" - твір про…

Читати на Yakaboo
  • Іван ЛендєлYakaboo11 жовтня 2019 р.★ 5/5

Чудовий подарунок, але прихильникам буде мало Ця книга буде чудовим подарунком собі чи комусь, але прихильникам буде мало віршів (як от серію "Тиша і грім" включили не повністю). Хоча в продажу альтернатив мало і вона 100% є найкращою по дизайну (тканинна обкладинка приємна на дотик). Проте, у Смолоскипа "Вибране" має майже всі поезії та решту творчості, статей, фото... Та тут треба дивитися на те, наскільки ви (або кому ви купуєте) любите творчість Симоненка. Якщо він один з багатьох улюблених…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково