NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Князь Єремія Вишневецький

В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок276
Рік видання2024
 В історії української реалістичної літератури творчість Івана Нечуя-Левицького займає визначне місце. Відомо, що розвиток художньої прози і, зокрема, великих епічних жанрів - повісті й роману - є важливим етапом формування національного мистецтва слова. Вийшовши на українську літературну ниву, Нечуй-Левицький блискуче розвинув зміст і форму невеличкого оповідання і дав перші зразки реалістичного романного жанру з сучасного життя. Повість "Князь Єремія Вишневецький" писалася протягом 1896-1897 рр. і закінчена письменником у 1897 р. Твір присвячений найбуремнішим в історії українського народу часам. Хронологічні рамки повісті - 30-40-і рр. XVII ст., тобто роки останніх козацьких повстань, що передували виступу Хмельницького, десятиліття т. зв. "золотого спокою" в історії польської шляхти і перший переможний етап визвольної війни українського народу під проводом Хмельницького. Більшість дійових осіб та подій в повісті історичні, якщо не фактично, то номінально, за винятком любовної лінії твору (кохання Єремії до простої козачки - удови Тодозі).

ПаперовіЕлектронні
• Pocketbook • epub
Безкоштовно
e-book
• 2017 • Yakaboo.ua • fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp
1 грн
e-book
• Strelbytskyy Multimedia Publishing • playbookapp
9.99 грн
e-book
• 2018 • Мультимедійне видавництво Стрельбицького • fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp
12 грн
e-book
• 2024 • Кондор
419 грн377 грн
• 2020 • Центр навчальної літератури
500 грн430 грн
• 2015 • Знання
542 грн486 грн
• 2011 • Національний книжковий проект
Немає в наявності
• 2015 • Знання • Тверда обкладинка
Немає в наявності 164 грн
• 2023 • КОНДОР • Тверда обкладинка
Немає в наявності 550 грн467.5 грн
• 2015 • Знання • Тверда обкладинка
Немає в наявності 500 грн
• 2019 • Кондор • Тверда обкладинка
Немає в наявності 550 грн

Схожі книги

• АндрійYakaboo3 червня 2020 р.★ 5/5

Історичний роман від классика Іван Нечуй-Левицькій відомий класик української літератури. Його твори охоплюють широке коло питань, від опису побутових умов життя українських селян до історичних романів. Одним з найбільш яскравих творів автора можна вважати історичне оповідання "Князь Єремія Вишневецький". Події романа віднесуть нас у часи жорстоких битв національно-визвольної боротьби українського народу під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Головним героєм романа став головний…

Читати на Yakaboo
  • Юлія КандалаYakaboo12 березня 2019 р.★ 5/5

Князь Єремія Вишневецький Із творчістю Івана Нечуй - Левицького я познайомилася ще у школі, читаючи його гумористичну повість ,,Кайдашева сім'я''. Тоді цей твір мені дуже сподобався, тому я вирішила прочитати ще якість твори Нечуй-Левицького. Роман ,,Князь Єремія Вишневецький'' мене приємно здивував і прийшов до смаку. Сюжет розповідає нам про нащадка славнозвісного козака, засновника Запорозької Січі, Дмитра Байди - Вишневецького - Єремію Вишневецького. На відміну від свого предка він не…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково