Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Книга Нобелівського лауреата Мільтона Фрідмана "Капіталізм і свобода" справила неабиякий вплив на "батьків" неолібералізму в політиці – М. Тетчер та Р. Рейгана. Багато з ідей Фрідмана були успішно впроваджені, і це, серед іншого, призвело до довготривалого економічного підйому у цих країнах.
Американський науковець дає визначення лібералізму, ліберальної політики та логічних аргументів на її користь на важливих практичних прикладах. Новаторські для свого часу ідеї та аргументи Фрідмана багато в чому залишаються актуальними для сучасної України. Це стосується і пенсійної системи, і освіти, і оподаткування, і інших сфер життя.
Відгуки з книгарень
Интересная книга Книга Фридмана, капитализм и свобода, есть очень познавательной книгой о либеральной экономической концепции на примере США, в которой описаны идеи и мысли Фридмана о том как можно внедрить либеральную идеологию в политику и указывает на то где государство должно контролировать экономические процессы, а где нет. По моему мнению Фридман, является одним из самых ярких представителей неолиберализма, который смотрит на него с двух сторон, как негативной так и позитивной. Он говорит…
Читати на YakabooПроста складна ідея Практика свідчить, що економісти отримують Нобелівські премії не відразу, після того як висловили якусь ідею, а через півтора-два десятки років, коли ця ідея запрацювала і виправдала себе. Книга виникла в результаті стурбованості Фрідмана посиленням ролі держави в економіці і обмеженням економічної свободи. Між виходом книги у світ (1962) та Нобелівською премією з економки (1976) якраз, фактично, півтора десятки років. Не знаю, чи є я нині лібералом. Але мені до вподоби…
Читати на YakabooКласику треба читати! Мабуть, про книгу Мілтона Фрідмана "Капіталізм і свобода" багато хто з читачів вже чув. Це той випадок, коли книгу можна віднести до найсерйознішої і всесвітньовизнаної наукової літератури, на основі якої спокійно можна створити університетський лекційний курс, адже складена вона з особистих лекцій автора. Автор книги відомий світовий економіст і його теорії в економічних колах викликають палкі дискусії. Автор один з основоположників неоліберальної економічної ідеї в основу…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!