Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
«Чорна рада» — перший україномовний історичний роман, написаний та виданий Пантелеймоном Кулішем 1857 року. У цій «хроніці історичних подій» автор зобразив так звану Руїну — добу після смерті Б. Хмельницького, коли Україну роздирали різні політичні й соціальні орієнтації, що призвели до «чорної ради» (бо в ній взяла участь «чернь», тобто народ) 1663 року.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
Чудова книга! Читала на одному диханні, дуже добре все пояснено, замовила ще декілька книг від цього автора.
Читати на YakabooІсторія народу Чорна рада* це мій мають найулюбленіший український історичний роман. Люблю цей твір ще зі школи, хоча всі чомусь дивуються, що я в такому захваті від неї. Це історія нашого народу, складної ситуації після смерті Богдана Хмельницького, але також це історія кохання, такого щирого та молодого.
Читати на YakabooБагато одруків Цікаво, чи хтось з видавництва "Центр учбової літератури" перевіряв книгу на одруки. Вони тут в кожному абзаці, а я тільки на сторінці 6. Наче іноземною мовою читаю. Шрифт великий, лупу не потрібно брати, але ж такі смішні одруки...
Читати на Yakabooдрук книги - то повна д*па видання - повний треш. хто готував книгу до друку і хто допустив це до друку - питання. обкладинка - і назва і сам малюнок пікселями! але це ще не найгірше. на другій сторінці самого тексту 3 (!) помилки. переходжу на 3 сторінку - і знову помилка... тут я не витримала і відклала книжку.
Читати на YakabooНе знаю, що вона робить у класиці Принизливо, нудно, шароварно
Читати на YakabooЗахоплюючий детектив з елементами фентезі Мені дуже сподобалась книга! Прочитав практично на одному подиху. Хотілось би більше і більше таких книг, або серію з цим сетінгом!
Читати на YakabooЧорна рада Із цим твором я познайомилася вперше на уроках української літератури у школі. І, скажу відверто, історична лінія сюжету для мене здалася занадто складною у сприйнятті та зовсім нецікавою. Однак, що стосується любовної лінії - то вона мене по-справжньому зачарувала. Іскри між Петром та Лесею так і літали під час їхньої зустрічі і я до останнього сподівалася на їхній щасливий фінал (за що щиро дякую автору). Що мене найбільше "зачепило" під час читання? Це точно персонажі. Вони…
Читати на YakabooЧорна Рада «Чорна Рада» Пантелеймона Куліша - це безсумнівно один із найцікавіших творів із шкільної програми з української літератури, який мені довелось читати. Книга основана на історичних подіях, адже основною темою є розповідь про Чорну Раду, яка відбулася в Ніжині в 1663 році. Завдяки цьому твору, читач може поринути в події Доби Руїни, відчувши реалії тогочасного життя. «Чорною Радою» Пантелеймон Куліш закликає народ до об‘єднання, утверджуючи думку про те, що тільки так ми зможемо…
Читати на YakabooЧорна рада Перший український історичний роман "Чорна рада" класика літератури Пантелеймона Куліша розповідає про хроніку 1663 року або ж добу Руїни на теренах сучасної України. Сюжет має дві основних лінії, з яких перша детально описує проведення Чорної ради у Ніжині та вибори нового гетьмана, а інша розповідає про зародження кохання між Петра Шраменка та Лесі Череванівни. Кожен характер у цій історії - неймовірно сильний, адже персонажам довелося пройти своє становлення у житті на фоні…
Читати на YakabooПерший український історичний роман Роман "Чорна рада" - один з найвизначніших творів української літератури, який вніс свої корективи в тенденції тогочасної літератури. Протистояння двох ворогів і двох сторін: Правобережної та Лівобережної України. Як ми бачимо з цього твору, боротьба за владу між кандидатами була актуальною і в 1663 році, під час Доби "Руїни". В основному, твір оснований на реальних подіях тогочасного періоду. Такі герої, як Яким Сомко, Іван Брюховецький, Павло Тетеря є…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!