Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб отримувати сповіщення про наявність
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Роман Івана Білика "Меч Арея" - про давніх русичів і давній Київ, про рабовласницький Рим і підступний Константинополь. Роман про те, як наші пращури жили й кохали, вирощували хліб на родючих ланах Наддніпрянщини, а коли доводилося, - гуртом боронили свою землю від зазіхань чужоземців - римлян і візантійців, готів і азійських кочовиків. Це роман про любов і труд, життя та смерть великого полководця Аттіли, який об'єднав слов'ян у могутній союз і раз і назавжди відбив охоту рабовласників нав'язати слов'янам свій світогляд і своє ярмо.
Відгуки з книгарень
Гунив Європі - альтернативна історія в художній формі Твір, хоча і знаходиться в рубриці "Історична проза" більш відповідає новомодному "слов'янському фентезі". Автор намагається довести (і навіть спеціально написав післямову), що східні слов'яни тотожні гунам, а великий гунський завойовник Аттіла - це слов'янський князь Богдан-Гатило. Книга була написана в далекі 70-і роки, та через деякий час після виходу з друку була вилучена з книгарень та бібліотек, оскільки історичний контекст не…
Читати на YakabooПригоди Книга Івана Білика – це яскравий приклад якісного, пригодницького, хоча й псевдоісторичного роману. Автор робить спробу показати древню історію нашої країни з іншого, нетрадиційного боку. У цій книзі історичні факти досить мирно вживаються з непідтвердженими даними. Незважаючи на це, я б не називав цю книгу псевдоісторичною, це просто захоплюючий роман. Іван Білик вдало реконструював давньослов’янський побут, мову, не вживаючи застарілі слова він зумів надати мові тисячолітнього…
Читати на YakabooМеч Арея Цікава та захоплююча художня книга з інтригуючою назвою та не менш карколомним сюжетом. Я думаю цю книгу можна віднести до жанру історичної реконструкції умовного способу. Автор робить спробу в художній формі дослідити походження слов’янських племен періоду античності та їх місце в давньому світі. У часи радянської влади автор насмілився зробити припущення, що український народ набагато древніший ніж це було прийнято вважати в радянській історіографії, а українська історія сягає…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!