Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб отримувати сповіщення про наявність
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
"Ніжність" - книжка, що підкорила мільйони читачів у всьому світі. Глибокий, витончений і несподіваний роман про кохання та втрату. Словникове визначення "ніжності": тендітність, крихкість, слабкість. Про ці дивовижні риси й про парадоксальність життя - в історії Давіда Фоенкіноса.
Наталі пощастило зустріти ідеального чоловіка, але ідилія раптово уривається. Вона загортається у кокон болю і страждання, повністю віддається роботі і, здається, вже ніколи не зможе бути щасливою. Одного дня під впливом якогось химерного імпульсу Наталі цілує свого нудного колегу, найпересічнішого на світі чоловіка, й миттєво забуває про цей дивний вибрик. Наталі і Маркус - на перший погляд, зовсім не пасують одне одному, та той випадковий поцілунок перевертає їхні життя.
За мотивами книжки вийшов однойменний фільм, режисерами якого стали брати Фоенкіноси.
Делікатність Французькою мовою роман має назву "La délicatesse". І саме делікатність є синонімом для назви цього роману. Назва повністю виправдовує його зміст. Ця книга про ніжний та делікатний службовий роман. Голова героїня Наталі - загадкова і неприступна. В неї закохані всі колеги-чоловіки, починаючи з шефа. Проте вона заміжня і обожнює свого чоловіка. Це її друга половинка, яка розуміє її з півслова. Але чоловік помирає, потрапивши під колеса авто. Вона у відчаї. І єдиним, що її врятовує…
Читати на YakabooНа одному диханні Не зовсім люблю я романтичні історії про неймовірне кохання зовсім різних людей, які в реальному житті навряд чи б колись зійшлися. Але щось в цій історії зачепило мене і змусило повірити в щиру любов персонажів. Особливим є те, що головна героїня перед нами предстає самою звичайною дівчиною, а згодом - і жінкою, яка знайшла те єдине кохання, про яке багато хто мріє. Їхнє щасливе подружнє життя обривається в один момент, і Наталі, здається, уже втратила сенс і сили жити, не…
Читати на YakabooЗворушлива історія про любов та ніжність "Коли йдеться про любов, ми завжди на п'ять хвилин спізнюємося зі своїми репліками." Тонка і тендітна книга ( в усіх значеннях - у цій крихітці немає і двохсот сторінок), яка з перших сторінок потрапляє в саме серце. З першої сторінки розумієш, що книга "твоя".. Надзвичайно чуттєва, ніжна та легка історія, але разом з тим щира, глибока і без надлишку ванілі, якою автори так люблять "засипати" любовні романи. Особисто для мене, це не любовний роман. Це…
Читати на YakabooДійсно ніжність Книга про вчасність. Про те, що часом критично важливо бути в певному місці в певний час – бо саме твоя присутність може змінити і твою, і чиюсь долю. А коли робиш щось невчасно – з’являються такі знайомі кожному ‘якби’, над якими потім можна роздумувати цілу вічність. Хоча, навіть ‘у щасті настає мить самотності серед натовпу’. Автор просто надзвичайний – не кожному під силу передати такий шалений спектр емоцій – від світлої любові до раптової розлуки і страшної туги, а далі до…
Читати на YakabooНіжна історія кохання. Книга "Ніжність" Давіда Фоенкіноса - романтична історія, що налаштовує на позитив та ніжні почуття. Мене привабила незвична обкладинка і багато відгуків про неї. Сюжет книги з одного боку банальний - життя триває і після смерті коханої половинки, і в той же час сюжетна лінія дійсно сповнена ніжним романтизмом і кохати можна не дивлячись на соціальний статус і на пережиті емоції кожного з партнерів. Цей твір дійсно відповідає рамкам французьких романів - легкість і…
Читати на YakabooЗавораживающая история двух сердец После просмотра фильма с Одри Тоту в главной роли, игнорировать роман «Ніжність» Давида Фоенкиноса я не мог по определению. Тем более, книгу в украинском переводе. Это очень тонкая содержательная проза с легким французским шармом. Ее герои - утонченные натуры с тонкой душевной организацией, ранимые и хрупкие во взаимоотношениях. Перипетии довольно стройного сюжета (без параллельных боковых линий и отклонений) на первый взгляд довольно банальные и почти…
Читати на YakabooБанальна історія кохання Раніше не читала книги цього автора, але випадково наткнулась на уривок з книги: «Він запитав, що вона замовить. Від її вибору залежало все. «Якщо вона замовить каву без кофеїну, я встану і піду», — подумав він. На побаченнях пити каву без кофеїну — табу. Цей напій аж ніяк не створює дружньої атмосфери. Чай анітрохи не кращий…». І правду кажучи, це найкращий фрагмент з цієї книги, за обсягом вона не велика, але я ледве змусила себе її дочитати. Автор книги хотів донести…
Читати на YakabooСмішна, зворушлива, реалістична частка життя Я можу чесно сказати, що мені не доводилося читати роман, як цей, і це ж тільки переклад. Якби тільки моя французька була на достатньому рівні, щоб прочитати цю чарівну історію мовою оригіналу. Ніжність дуже романтична книга. Єдина проблема в мене полягала в тому, що вона здавалася трохи короткою і неглибокою, але це, мабуть, просто тому, що я звикла читати довгі романи та класичну літературу. Синопсис - Наталі зустрічає і закохується у Франсуа,…
Читати на YakabooНіжна книга Так швидко промайнув час над цією невеликою, але чудовою книгою, а післясмак залишиться ще надовго. Купила книгу через гарну обкладинку та романтичну назву і не помилилася. Автор Давід Фоенкінос так оригінально розповідає історію (просту, може подекуди і банальну), що "смакуєш" кожне слово, кожну фразу. Відчувається французька витонченість, романтичність, шарм. Найбільше сподобалися описання почуттів, емоцій героїв, ніби опиняєшся на місці кожного з них, переживаєш…
Читати на YakabooНіжність і не тільки *** Словникове визначення слова "ніжність": тендітність, крихкість, слабкість. *** Ось тепер я розумію, ЩО хотів сказати автор про цей роман. До речі, це цікавинка із сторінок роману - по всьому роману розкладені такі собі нотатки-повідомлення, інколи дисонуючі з сюжетом. ( І я чекала-сподівалась, що в кінці роману побачу розгадку, але ні, розгадки немає). Осмислюючи прочитане, я спочатку подумала про те, як же соціум тисне на людину, як він змушує її відповідати…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!