Ласкаво просимо до Равки. Колись це була велика та могутня країна. Тепер вона на межі зникнення. Равку розділила Тіньова Зморшка: лінія абсолютної темряви, що кишить небезпечними чудовиськами. Непримітна Аліна й уявити не могла, що порятунок Равки ляже на її худенькі плечі. Рятуючи друга Мала, дівчина розбудила свою приспану силу. Саме вона здатна знищити Тіньову Зморшку і возз'єднати спустошену війною країну. Часу обмаль. Аліна вирушає на навчання до величних магів-гриш на чолі з таємничим Дарклінґом. Однак могутня та ще не приборкана сила дівчини може обернутися неабиякою загрозою. І не тільки для монстрів з тіні, а й для всієї Равки, для Мала та самої Аліни.
Тінь та кістка
Це початок історії, що виростає з тріщин світу, де світло завжди платить данину темряві. Бардуго пише так, ніби малює карту небезпек і надій одночасно: її стиль прямий, але сповнений поетичних відтінків, у яких відчувається подих стародавньої магії. Головна ідея роману — народження сили там, де її найменше чекають. Це історія про те, як звичайність може раптово обернутися тягарем, а дар — стати полем бою між тим, ким тебе хочуть бачити, і тим, ким ти насправді є. «Тінь та кістка»…
Тінь та кістка. Початок трилогії «Гриша»
Сюжет. Аліна Старкова звичайна сирітка, яка виросла в притулку разом зі своїм єдиним другом Малом. Нині ж Аліна та Мал служать у королівській армії, вона – картограф, він – слідопит. На черговому завданні, під час перетину Тіньової Зморшки, виявляється, що Аліна має унікальні здібності. І, завдяки цій своїй силі, дівчина стає неймовірно важливою для порятунку всієї Равки, а може й людства взагалі. Тепер про Аліну дбає Дарклінг, генерал армії гриш – він…
Тінь та кістка
Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку - читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся.
Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало.
Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі.
В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та стало…
Тінь та кістка
Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку, читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку, майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся.
Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало.
Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі.
В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та…
Для начала нормально
Интересно, но "Шестерка воронов" понравилась больше. Книга от которой я многого ожидала, но не так много получила. Я думала трилогия за несколько дней уйдет. В итоге после второй книги продолжение не очень интересно. Тень и кость, более менее заинтересовала, но как-то чего-то мне не хватало. Алина слишком слащавая какая-то показалась и слабая. Вот именно растерянный не определившийся ребёнок. Но эта часть ещё более менее интересная. Впринципе, может всём логично. Когда не…
Дівачаче фентезі
Саме таке враження виникло при читанні цього роману. Навіть не жіноче, а саме – дівчаче. І це не є погано. Не знаю, як там далі, але дебютний роман Лі Бардуго, «Тінь і кістка», це те фентезі, яке ближче до казки, аніж до фантастики. Дія відбувається у доволі детально прописаному світі з оригінальною магічною системою. Найдивнішою виявилася стилізація під руське чи слов’янське (таке розуміння екзотики?). Сюжет оригінальністю не вирізняється, але цікавість викликає. Нещасна…
Хто теж взявся за трилогію після перегляду серіалу?
Нарешті мої руки добралися до нашумівшої трилогії, яка вже встигла завоювати фанатів по всьому світі. Якби не Netflix, то я навряд чи взялася за книги у найближчому майбутньому, проте у долі свої плани. Перейдемо ж до вражень!
Перш за все, було класно порівнювати написане з екранізацією. Стосунки між персонажами описувалися по різному: деяких розкривали краще, інших гірше. Наприклад, мені більше сподобався книжковий Дарклінг, який був…
Екатерина Нецкая ЕкатеринаYakaboo26 листопада 2021 р.★ 5/5
Как же сложно собрать мысли в кучу.
Трилогию прочла, первый сезон сериала посмотрела и могу сказать, что это было настолько круто!
⠀⠀⠀
Автор продумала мир досконально, каждая зацепка, каждый шаг, слово — ничто не просто так, все имеет смысл. И со временем вы это поймёте.
⠀⠀⠀
Мне очень понравилось, что в сериале переплетаются две истории: Гриши и Отбросы. И пусть, в книгах есть только отсылки к «Шестерке Воронов», мне понравилось такое смелое решение кинематографа.
⠀⠀⠀
Чувствовался ли…
Книжка vs серіал
Щодо цієї історії, я відношусь до тієї групи людей, які познайомились з книжкою завдяки виходу серіалу. І мабуть співвідношення "очікування-реалність" суттєво вплинули на загальне враження від книжки. Передовсім, якщо ви хоча б поверхнево знайомі з історією Російської імперії, то відчуєте не просто вплив, як зазначає сама авторка, а залучення суттєвих фрагментів історії, уніформи та аллюзії імен тощо. Добре це чи ні читач вирішує сам, але в багатьох моментах такі повороти…
Тінь та кістка Це початок історії, що виростає з тріщин світу, де світло завжди платить данину темряві. Бардуго пише так, ніби малює карту небезпек і надій одночасно: її стиль прямий, але сповнений поетичних відтінків, у яких відчувається подих стародавньої магії. Головна ідея роману — народження сили там, де її найменше чекають. Це історія про те, як звичайність може раптово обернутися тягарем, а дар — стати полем бою між тим, ким тебе хочуть бачити, і тим, ким ти насправді є. «Тінь та кістка»…
Читати на YakabooLe Серіал (перший сезон) мені здавався кращим, але під кінець книги стало цікаво. Сама історія дуже цікава, але в цілому досить дитяча література.
Читати на YakabooТінь та кістка. Початок трилогії «Гриша» Сюжет. Аліна Старкова звичайна сирітка, яка виросла в притулку разом зі своїм єдиним другом Малом. Нині ж Аліна та Мал служать у королівській армії, вона – картограф, він – слідопит. На черговому завданні, під час перетину Тіньової Зморшки, виявляється, що Аліна має унікальні здібності. І, завдяки цій своїй силі, дівчина стає неймовірно важливою для порятунку всієї Равки, а може й людства взагалі. Тепер про Аліну дбає Дарклінг, генерал армії гриш – він…
Читати на YakabooТінь та кістка Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку - читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся. Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало. Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі. В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та стало…
Читати на YakabooТінь та кістка Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку, читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку, майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся. Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало. Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі. В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та…
Читати на YakabooДля начала нормально Интересно, но "Шестерка воронов" понравилась больше. Книга от которой я многого ожидала, но не так много получила. Я думала трилогия за несколько дней уйдет. В итоге после второй книги продолжение не очень интересно. Тень и кость, более менее заинтересовала, но как-то чего-то мне не хватало. Алина слишком слащавая какая-то показалась и слабая. Вот именно растерянный не определившийся ребёнок. Но эта часть ещё более менее интересная. Впринципе, может всём логично. Когда не…
Читати на YakabooДівачаче фентезі Саме таке враження виникло при читанні цього роману. Навіть не жіноче, а саме – дівчаче. І це не є погано. Не знаю, як там далі, але дебютний роман Лі Бардуго, «Тінь і кістка», це те фентезі, яке ближче до казки, аніж до фантастики. Дія відбувається у доволі детально прописаному світі з оригінальною магічною системою. Найдивнішою виявилася стилізація під руське чи слов’янське (таке розуміння екзотики?). Сюжет оригінальністю не вирізняється, але цікавість викликає. Нещасна…
Читати на YakabooХто теж взявся за трилогію після перегляду серіалу? Нарешті мої руки добралися до нашумівшої трилогії, яка вже встигла завоювати фанатів по всьому світі. Якби не Netflix, то я навряд чи взялася за книги у найближчому майбутньому, проте у долі свої плани. Перейдемо ж до вражень! Перш за все, було класно порівнювати написане з екранізацією. Стосунки між персонажами описувалися по різному: деяких розкривали краще, інших гірше. Наприклад, мені більше сподобався книжковий Дарклінг, який був…
Читати на YakabooКак же сложно собрать мысли в кучу. Трилогию прочла, первый сезон сериала посмотрела и могу сказать, что это было настолько круто! ⠀⠀⠀ Автор продумала мир досконально, каждая зацепка, каждый шаг, слово — ничто не просто так, все имеет смысл. И со временем вы это поймёте. ⠀⠀⠀ Мне очень понравилось, что в сериале переплетаются две истории: Гриши и Отбросы. И пусть, в книгах есть только отсылки к «Шестерке Воронов», мне понравилось такое смелое решение кинематографа. ⠀⠀⠀ Чувствовался ли…
Читати на YakabooКнижка vs серіал Щодо цієї історії, я відношусь до тієї групи людей, які познайомились з книжкою завдяки виходу серіалу. І мабуть співвідношення "очікування-реалність" суттєво вплинули на загальне враження від книжки. Передовсім, якщо ви хоча б поверхнево знайомі з історією Російської імперії, то відчуєте не просто вплив, як зазначає сама авторка, а залучення суттєвих фрагментів історії, уніформи та аллюзії імен тощо. Добре це чи ні читач вирішує сам, але в багатьох моментах такі повороти…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!