NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Тінь та кістка (Тінь та кістка #1, Гриша #1)

Shadow and Bone (Grisha Trilogy)

Видавництво: КСД, Orion Publishing, Hachette
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок304
Рік видання2021

Формати

Ласкаво просимо до Равки. Колись це була велика та могутня країна. Тепер вона на межі зникнення. Равку розділила Тіньова Зморшка: лінія абсолютної темряви, що кишить небезпечними чудовиськами. Непримітна Аліна й уявити не могла, що порятунок Равки ляже на її худенькі плечі. Рятуючи друга Мала, дівчина розбудила свою приспану силу. Саме вона здатна знищити Тіньову Зморшку і возз'єднати спустошену війною країну. Часу обмаль. Аліна вирушає на навчання до величних магів-гриш на чолі з таємничим Дарклінґом. Однак могутня та ще не приборкана сила дівчини може обернутися неабиякою загрозою. І не тільки для монстрів з тіні, а й для всієї Равки, для Мала та самої Аліни.

ПаперовіЕлектронні
• 2021 • Hachette Childrens Books • Англійська • М'яка обкладинка
466 грн
• 2021 • Hachette Childrens Books • Англійська
466 грн
• 2018 • Hachette Children's Group • Англійська • Тверда обкладинка
527 грн
• 2021 • Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" • fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp • Українська
Немає в наявності
e-book
• Клуб сімейного дозвілля • Українська
Немає в наявності
• 2021 • Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля" • Українська
Немає в наявності
• 2021 • КСД • epub , mobi
Немає в наявності 195 грн
e-book
• 2021 • КСД • Українська • Тверда обкладинка
Немає в наявності 330 грн297 грн
Немає в наявності 330 грн
• 2021 • КСД • Тверда обкладинка
• Orion Children's Books
Немає в наявності 410 грн
• 2018 • Orion • Англійська • М'яка обкладинка
Немає в наявності 512 грн435.2 грн
• 2020 • Orion Children's Books • Англійська
Немає в наявності 919 грн

Схожі книги

• NYakaboo15 листопада 2025 р.★ 5/5

Тінь та кістка Це початок історії, що виростає з тріщин світу, де світло завжди платить данину темряві. Бардуго пише так, ніби малює карту небезпек і надій одночасно: її стиль прямий, але сповнений поетичних відтінків, у яких відчувається подих стародавньої магії. Головна ідея роману — народження сили там, де її найменше чекають. Це історія про те, як звичайність може раптово обернутися тягарем, а дар — стати полем бою між тим, ким тебе хочуть бачити, і тим, ким ти насправді є. «Тінь та кістка»…

Читати на Yakaboo
  • valeriaYakaboo21 липня 2024 р.★ 4/5

Le Серіал (перший сезон) мені здавався кращим, але під кінець книги стало цікаво. Сама історія дуже цікава, але в цілому досить дитяча література.

Читати на Yakaboo
  • Ольга ТкаченкоYakaboo24 липня 2022 р.★ 5/5

Тінь та кістка. Початок трилогії «Гриша» Сюжет. Аліна Старкова звичайна сирітка, яка виросла в притулку разом зі своїм єдиним другом Малом. Нині ж Аліна та Мал служать у королівській армії, вона – картограф, він – слідопит. На черговому завданні, під час перетину Тіньової Зморшки, виявляється, що Аліна має унікальні здібності. І, завдяки цій своїй силі, дівчина стає неймовірно важливою для порятунку всієї Равки, а може й людства взагалі. Тепер про Аліну дбає Дарклінг, генерал армії гриш – він…

Читати на Yakaboo
  • АльонаYakaboo14 червня 2022 р.★ 3/5

Тінь та кістка Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку - читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся. Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало. Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі. В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та стало…

Читати на Yakaboo
  • АльонаYakaboo8 травня 2022 р.★ 3/5

Тінь та кістка Дана книга викликала двоякі почуття... З одного боку, читання було цікавим, хотілось уже дізнатись, що буде далі. Проте з іншого боку, майже ні один з головних персонажів мені не відгукнувся. Мова автора непогана. Читати було цікаво та легко. Особливих складнощів не виникало. Головна героїня Аліна не викликала в мені абсолютно ніяких почуттів. Лише інколи хотілось закотити очі. В цілому, враження залишились відносно хороші. Під кінець книги сюжет став більш зрозумілим та…

Читати на Yakaboo
  • ОленаYakaboo18 грудня 2021 р.★ 4/5

Для начала нормально Интересно, но "Шестерка воронов" понравилась больше. Книга от которой я многого ожидала, но не так много получила. Я думала трилогия за несколько дней уйдет. В итоге после второй книги продолжение не очень интересно. Тень и кость, более менее заинтересовала, но как-то чего-то мне не хватало. Алина слишком слащавая какая-то показалась и слабая. Вот именно растерянный не определившийся ребёнок. Но эта часть ещё более менее интересная. Впринципе, может всём логично. Когда не…

Читати на Yakaboo
  • Світлана СтрельчукYakaboo5 грудня 2021 р.★ 4/5

Дівачаче фентезі Саме таке враження виникло при читанні цього роману. Навіть не жіноче, а саме – дівчаче. І це не є погано. Не знаю, як там далі, але дебютний роман Лі Бардуго, «Тінь і кістка», це те фентезі, яке ближче до казки, аніж до фантастики. Дія відбувається у доволі детально прописаному світі з оригінальною магічною системою. Найдивнішою виявилася стилізація під руське чи слов’янське (таке розуміння екзотики?). Сюжет оригінальністю не вирізняється, але цікавість викликає. Нещасна…

Читати на Yakaboo
  • Діана ТрачукYakaboo3 грудня 2021 р.★ 4/5

Хто теж взявся за трилогію після перегляду серіалу? Нарешті мої руки добралися до нашумівшої трилогії, яка вже встигла завоювати фанатів по всьому світі. Якби не Netflix, то я навряд чи взялася за книги у найближчому майбутньому, проте у долі свої плани. Перейдемо ж до вражень! Перш за все, було класно порівнювати написане з екранізацією. Стосунки між персонажами описувалися по різному: деяких розкривали краще, інших гірше. Наприклад, мені більше сподобався книжковий Дарклінг, який був…

Читати на Yakaboo
  • Екатерина Нецкая ЕкатеринаYakaboo26 листопада 2021 р.★ 5/5

Как же сложно собрать мысли в кучу. Трилогию прочла, первый сезон сериала посмотрела и могу сказать, что это было настолько круто! ⠀⠀⠀ Автор продумала мир досконально, каждая зацепка, каждый шаг, слово — ничто не просто так, все имеет смысл. И со временем вы это поймёте. ⠀⠀⠀ Мне очень понравилось, что в сериале переплетаются две истории: Гриши и Отбросы. И пусть, в книгах есть только отсылки к «Шестерке Воронов», мне понравилось такое смелое решение кинематографа. ⠀⠀⠀ Чувствовался ли…

Читати на Yakaboo
  • Мария ЧичикалоYakaboo15 листопада 2021 р.★ 3/5

Книжка vs серіал Щодо цієї історії, я відношусь до тієї групи людей, які познайомились з книжкою завдяки виходу серіалу. І мабуть співвідношення "очікування-реалність" суттєво вплинули на загальне враження від книжки. Передовсім, якщо ви хоча б поверхнево знайомі з історією Російської імперії, то відчуєте не просто вплив, як зазначає сама авторка, а залучення суттєвих фрагментів історії, уніформи та аллюзії імен тощо. Добре це чи ні читач вирішує сам, але в багатьох моментах такі повороти…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково