Рекомендований вік18+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Вулиця Кхао Сан у Бангкоку - перша зупинка на шляху самотнього мандрівника. Першої ж ночі тут Річард натрапляє на незнайомця, який перерізає собі вени й залишає йому карту до "Пляжу".
Пляж - справжня легенда серед усіх, хто подорожує Азією: білосніжні піски довкола лагуни, прихованої від моря, коралові сади й прісноводні водоспади, оточені джунглями. Подейкують, що в цьому раю мешкає спільнота обраних, яка насолоджується блаженним життям подалі від цивілізації.
Для Річарда, зачарованого фільмами про війну у В'єтнамі, похід незвіданими територіями Таїланду - надто спокуслива нагода, щоб від неї відмовитися.
Він шукав пригод. І знайшов їх.
Попередження: книжка містить ненормативну лексику та сцени жорстокості.
У пошуках нових вражень можна втратити власне життя... У культовому романі Гарленда переплітається декілька сюжетних ліній, що робить його ще загадковішим і спонукає до роздумів. Річард молодий мандрівник, який не любить сидіти на місці, але він завжди обирає незвичайні подорожі. Саме такою можна буде назвати і цю подорож до Таїланду. Усе починається одразу в готелі, де Річард знаходить немов би послання від загадкового сусіда, який згодом накладає на себе руки. У цьому посланні карта…
Читати на YakabooПляж Річард - молодий запеклий мандрівник. Він уже кілька років подорожує світом з надією віднайти райський куточок, подалі від людей та цивілізації, не схожий ні на що більше. Коли доля в Таїланді зводить його з загадковим Даффі Даком, то Річард сприймає все просто, як пригоду. Не лякає його ні самогубство Даффі, ні з'ясування обставин смерті з поліцією, ні таємнича карта, яку покійний перед смертю лишив хлопцю. Жага до пригод настільки велика, що Річард разом з французським подружжям, з яким…
Читати на YakabooПляж Есть ли Рай на Земле? Существует мнение, что да. Однажды Ричарду попадает в руки нарисованная от руки карта, которую оставил для него сосед-суицидник. По слухам - это карта того самого чудесного острова. Так, как по жизни он путешественник, то даже речи не шло о том, что бы не отправится туда. И вот компания из 3 человек (Ричард и пара друзей Франсуаза и Этьен) отправляются покорять новую чудесную землю. Когда все-таки они доплыли к нужному острову, то поняли, что Рай-не совсем уж…
Читати на Yakabooо книге Эта книга очень сильно меня впечатлила, когда я прочитал ее в первый раз. Я перечитал ее уже трижды, она стала одной из любимых. В целом, еще с завязки догадываешься, что история закончится как-нибудь плохо. Но как? Не могу сказать, что сюжет какой-то совсем новый. Мечта для разных людей выглядит по-разному, для кого-то, как для меня - это вырваться из "цивилизации" и жить в хорошей компании в хорошем климате, не перенапрягаясь. Так я вижу свой идеальный отдых, но вот, чтобы хотеть…
Читати на YakabooРай ли? Почему-то я предполагала больше жестокости увидеть в книге, чем на самом деле.... При странных обстоятельствах главный герой и его попутчики попадают по карте на загадочный пляж в Тайланде. Уже сама задумка автором как в голливудских фильмах. Будь я на месте героев - никогда бы не поехала куда-то, не зная куда. Хотя, как говорят: "не суди да не судим будешь"... Возможно пятая точка реально хотела приключений. На этом пляже живут отшельник, которые основали свой "рай на земле" (это с…
Читати на YakabooРоман про людей Як на мене, "Пляж" - більше чоловіча проза. Але це не робить роман гіршим чи кращим. Навпаки, цікаво було жінці читати чоловічу прозу. Деякі вчинки головних героїв здавались мені дурними та дещо безглуздими, лише з огляду на те, що я жінка. Але саме в тому і інтерес:) Троє мандрівників мріють про Рай на землі і намагаються його створити разом з іншими обраними. Але людська природа бере верх і ідилія рушиться. Висновок такий - people are people. І саме тому Едему на землі не…
Читати на YakabooПляж "Пляж" - роман-антиутопія британського письменника та сценариста Олександра Медавара «Алекса» Гарленда. Він став абсолютним бестселером і був екранізований. Головний герой Річард – меланхолійний хлопець, нічим не займається, мріє виїхати куди-небудь, втекти від цивілізації. Одного разу він взяв рюкзак і поїхав в Таїланд за внутрішньою свободою і пригодами, наважуючись просто щезнути від світу. Йому набридли люди, що живуть у великих мегаполісах і загрузли в буденній одноманітній суєті.…
Читати на YakabooРай на земле относительный Роман "Пляж" имеет лёгкий и в то же время "неподъёмный" сюжет. Прочитав этот роман становится ясно, что рай на земле относительный, и рано или поздно в этот рай нагрянет какая-нибудь беда. Так и произошло с героем романа, Ричардом, который стремился найти райский уголок на земле и ему это удалось! Прекрасная лагуна, скрытая от любопытных глаз, но таящая в себе столько зловещих тайн! Община, которая живёт на пляже и которая хранит свою тайну, как зеницу ока. И готова…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!