Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Він міф. Він легенда. Його люблять у всьому світі діти і дорослі … але чи справді хтось знає походження Святого Миколая?
Із темного фантастичного минулого, сповненого міфів та магії, Клаус розповідає історію про те, як насправді став Святим Миколаєм – казку про одну людину та його вовка проти тоталітарної держави та давнього лиха, яке її підтримує. Автор – неймовірний Ґрант Моррісон і художник Ден Мора переосмислюють, винаходять і знов переосмислюють класичного супергероя ХХІ століття, спираючись на коріння Санта Клауса, епос вікінгів, сибірський шаманізм, щоб відповісти на головне питання всесвіту – чим же займається Миколай решту 364 днів на рік?
Відгуки з книгарень
Найбрутальніша різдвяна казка Я дуже-дуже довго хотіла цей мальопис собі в колекцію, однак чомусь ніяк не могла його нарешті вкинути до кошика і натиснути заповітне "оформити замовлення". Потім, коли він таки опинився у моїй бібліотеці, я чекала ідеального для цієї історії настрою та, звичайно ж, сезону. Тепер, коли "Клаус" прочитаний, я не можу допетрати, чого ж я так довго тягнула?! Це просто шикарна різдвяна історія для дорослих. Так-так, тільки для дорослих. Бо те, що вона добра та…
Читати на YakabooА ви точно знаєте про Санту? Що ми знаємо про Санта Клауса? Це старий дідусь, що живе у краї вічної мерзлоти, їздить на санях, в які запрягає оленів, та кожного Нового Року дарує дітям подарунки. А як він таким став? Ким він був до цього? Чи була у нього сім'я, дружина, діти, друзі? Чого ще ми не знаємо про Санту? Цей комікс - ще один варіант розповісти про те, звідки ж взявся Санта. Але цього разу історія приймає незвичний вигляд. Клаус - відносно молодий чоловік міцної статури, що не…
Читати на YakabooЩе одна різдвяна казка Це один з тих коміксів, які я хотіла почитати вже дуже давно, але завжди купленим виявлялось щось інше і ось нарешті. Сюжет. Це ще одна спроба розказати про те, звідки ж взявся Санта Клаус. Цього разу це брутальний воїн, який вирішив допомогти людям, що знемагали під владою жорстокого та несправедливого правителя. З самого сюжету виглядає купа білих ниток. То тут і зло зле тому, що воно зло, і головний герой ідеальний у всьому - і мечем махає, і іграшки вирізає (іноді…
Читати на YakabooХороша казка з хорошим оформленням Історія про святкування не просто Різдва, як його переінакшили християни, але святкування перемоги добра над злом. Звісно, це інтерпретація справжнього Йолю – бо у скандинавів те свято було багато жорсткішим. Але ж перед нами казка. Отже, був собі такий Клаус, який жив посеред пустоші разом з вовчицею, котру врятував, як та була малою. І є місто, градоначальник якого заради влади домовляється з самим Крампусом, фактично віддаючи на поталу містян. І звісно, є…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!