Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Той день, коли Габр уперше побачив небо, змінив усе його життя... У світі, заселеному незрячими, влада належить таємничій касті, але про це ніхто навіть не здогадується. Хто вони, ці "вищі люди", що правлять світом? Коли Габр починає бачити, його мають за божевільного. Кохана відправляє його до Міністерства контролю, яке вилікує його від "галюцинацій". Однак боротьба за істину лише починається...
Українська антиутопія "Далекий простір" Ярослав Мельник. Взагалі антиутопії я люблю. Під відповідний настрій вони читаються дуже добре і змушують щоразу щось переосмислити у своєму житті. Змінити може і ні, але хоча б замислитись. Це вже не аби що. Напевно, саме тому найбільш відомі антиутопії забороняють в тоталітарних країнах. То ж натрапивши на українського автора в цьому жанрі, я прийшла в захват. Але ні любові, ні навіть дружби у нас із книгою не виникло. Занадто багато рефлексії, навіть як…
Читати на YakabooСвіт майбутнього Це психологічно-фантастичний роман про можливе майбутнє людства (не дуже оптимістичне і життєстверджуюче, як завжди у фантастичних творах). Але це не фантастика в чистому вигляді, це мікс фантастики, філософії і психологічного роману. Головний герой Габр живе у великому мегаполісі, де все заздалегідь заплановане і відоме. Але одного дня Габр помічає в собі незвичну здатність – бачити те, чого не бачать інші, той реальний світ, що є за межами його мегаполісу, своєрідний далекий…
Читати на YakabooОчикував більшого Загалом-то після прочитання "Далекого простору" залишається приємний присмак, проте, на жаль, до кожного вдалого рішення у творі можна знайти своє "але": - Роман порушує безліч філософських питань, але робить це доволі прямолінійно, без якоїсь опосередкованості. Тобто буквально прямим текстом читачу задаються питання, і далеко не над всіма ними головний герой навіть замислюється. Тобто роман - окремо, філософія - окремо. - Протягом твору з героєм багато чого відбувається,…
Читати на YakabooБезкінечна рефлексія Головний герой є дорослим чоловіком, що живе у хмарочосі — країні сліпців. Він і сам був сліпий, але раптом став бачити — і жахнувся. Ніхто з близьких його не розуміє, а медики намагаються примусово засліпити. Твір порушує безліч філософських питань. А що якщо декому комфортно в його обмеженому світі і не треба його звідти витягувати? А що якщо анархічне знищення системи — не вихід і потрібне радше реформування? Чи має верховна влада втрутитися в місцеве самоврядування,…
Читати на YakabooЧергові розбиті надії Кінець вересня, а я вже здається прочитав головного претендента на найгіршу книгу 2019-го року в особистому рейтингу . На жаль. "Далекий простір" - антиутопія, події якої відбуваються в далекому, даруйте за тавтологію, майбутньому, в мегаполісі, заселеному сліпими. Не просто сліпими, а людьми, які не мають поняття "бачити". Очі - атавізм на кшталт апендиксу, існує лише близький простір, що оточує людину, рух відбувається не в просторі а в часі, керує всіма…
Читати на YakabooТакий далекий простір Швидкий огляд (Максимум 5*): Сюжет: 4* Читабельність: 5* Наскільки нова ідея: 4* --------------------- >> Загалом: 4* По перше - одразу скажу, що настільки швидко книжку в більш ніж 300 сторінок я не читав ще ніколи. Всього читання зайняло з величезними перервами на роботу менше двох днів. Книжка взагалі гарна, мені сподобалась. Було декілько моментів, які трохи вибивали мене з намальованого автором світу, але вони не дуже критичні. Ближче до кінця твору, я…
Читати на YakabooЧеловек и дали Обычно существуют две пружины, которые «делают» роман. Или герои, которые своей жизнью творят динамическую картину художественной реальности, или же пружиной выступают авторские размышления, и тогда перед читателем - интеллектуально-философский роман, который погружает нас в океан рефлексий и медитаций. Книга Ярослава Мельника «Далекий простір» - замечательное сочетание этих двух пружин. Если быть более точным, то это произведение - философское, а имеющиеся в нем элементы…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!