NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Подорож ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швайцарію

Подорож ученого доктора Леонардо

Ілюстратор: Поліна Кузнєцова
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок360
Рік видання2024
Goodreads
★4.2/5

Майк Йогансен — український письменник-авангардист. Свого часу він зізнався читачам, що ніколи не зупиняється перед тим, аби порушити ще одну традицію. Це і визначило стиль його творчості — ламати правила та з їхніх уламків витворювати нову поетику.

У цій книжці ви знайдете твори, які стали візитівкою Йогансена, — іронічний, пародійний роман «Подорож ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швайцарію», ключовий для розуміння творчого підходу автора текст «Як будується оповідання» та вибрані поезії.

Це тексти справжнього літературного експериментатора. Його мета — розхитати наші уявлення про те, якою має бути література, і, з одного боку, занурити читача в мистецьку гру, а з іншого — показати, яке естетичне задоволення можна отримати від цих експериментів.

Про серію «Неканонічний канон»

Міркуючи про канон української літератури, в пам’яті спливають лише кілька прізвищ зі шкільної програми — Шевченко, Франко, Нечуй-Левицький. Хоча насправді цей перелік значно більший та різноманітніший.

Перед вами серія «Неканонічний канон», за допомогою якої ми хочемо поговорити про всіх тих, кого ми не знали, чиї тексти ми читали, не розуміючи контексту тогочасної реальності. Перед вами серія, покликана перевідкрити знайомих незнайомців. У ній ви знайдете цілий спектр українських авторів та їхніх творів — від Підмогильного і Багряного до Хвильового та Йогансена, від вишуканого інтелектуального роману до динамічного пригодницького, від новаторської урбаністичної прози до психологічних текстів.

Кожен текст супроводжується ключами для прочитання від українських літературознавців. Вони розкажуть, на що варто звернути увагу, і допоможуть подивитися на тексти українських класиків по-новому.

Читацькі клуби навколо книги

Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.

ПаперовіЕлектронні

Kebuk

• epub, mobi
105 грн
• Strelbytskyy Multimedia Publishing • playbookapp
10.33 грн
e-book
• 2025 • Мультимедійне видавництво Стрельбицького • fb2 , pdf , epub , word , yakabooapp
49 грн
e-book
• 2022 • Віхола • librariusapp
52.5 грн
e-bookОренда (14 днів)
• 2024 • Віхола • epub , mobi
105 грн
e-book
• 2022 • Віхола • librariusapp
105 грн
e-book
• 2022 • Віхола • azw3 , epub , mobi , yakabooapp
392 грн105 грн
e-book
• 2024 • Віхола • epub , mobi
132 грн
e-book
• Віхола • azw3 , epub , mobi
165 грн
e-book
• 2016 • Знання
214 грн192 грн
• 2022 • Віхола
349 грн261.75 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2022 • Віхола • М'яка обкладинка
299 грн
• 2023 • Віхола • М'яка обкладинка
349 грн314.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2022 • Віхола
349 грн314.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2023 • Віхола • М'яка обкладинка
349 грн

Видавництво Старого Лева

• 2022 • Віхола
349 грн
• 2024 • Віхола • М'яка обкладинка
349 грн
• 2022 • Віхола • М'яка обкладинка
349 грн
• Віхола • М'яка обкладинка
349 грн
• Віхола
349 грн
• 2025 • Основи • Тверда обкладинка
1340 грн1139 грн -15% діє з промокодом KEBUK

Видавництво Старого Лева

• 2025 • Основи
1340 грн
• 2026 • Основи • Тверда обкладинка
1340 грн
• 2026 • Основи
1340 грн
• 2025 • Основи • Тверда обкладинка
1340 грн
• Віхола • М'яка обкладинка
Немає в наявності
• 2016 • Знання
Немає в наявності
• 2025 • Ліра-К
Немає в наявності
• 2024 • Віхола • epub , mobi , kindle
Немає в наявності 105 грн
e-book
• 2022 • Віхола
Немає в наявності 262 грн
Немає в наявності 349 грн279.2 грн
• 2022 • Віхола
Немає в наявності 375 грн

Схожі книги

• ІваннаYakaboo1 вересня 2022 р.★ 5/5

Весело й інтелектуально "Подорож доктора Леонардо з його майбутньою коханкою прекрасною Альчестою Слобожанською Швейцарією" Та хто так називає книгу, вигукнула я, вперше побачивши цю скажену назву. Та хто його читатиме, заволала я, читаючи про ігрові прийоми в інтелектуальній літературі 20-х років ХХ століття в якійсь науковій статті. (......) Я прочитала Офігіла Подумала про те, що я читала. Як би про то написати. Мені терміново треба перечитати! Це я вирішила, як побачила…

Читати на Yakaboo
  • Анастасія БондаренкоYakaboo17 травня 2021 р.★ 5/5

Леонардо, Альчеста, «еспанець» та Рудольфо Майк Йогансен дійсно непересічна постать доби Розстріляного відродження зокрема та в українській літературі загалом. Цікава заувага: багато українців якщо чули про цього автора, то впевнені, що він був зарубіжним письменником (навіть в одній з книгарень мого міста ця книга стоїть на поличці зарубіжної прози). Творчість Майка Йогансена можна впевнено віднести до експериментальної прози, бо чого-чого, а експерименту там точно не бракує. Що ж до самого…

Читати на Yakaboo
  • Максим СтюфляєвYakaboo20 грудня 2020 р.★ 3/5

Як автор читача за носа (класичного) водив Настав, нарешті, час мого знайомства зі ще одним класиком доби «Розстріляного відродження». Дуже люблю Підмогильного та Миколу Куліша, читав Хвильового, а от до Майка Йогансена дійшов лише тепер. Враження від «Подорожі ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швайцарію» маю доволі суперечливі. Напевно, буде правильно сказати, що це – не мій твір. Він не поганий, а саме не мій. Я люблю, коли в художніх текстах…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково