Вечори на хуторі біля Диканьки

В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок288
Рік видання2022

В історії світової літератури трапляються щасливі випадки, коли створена письменником-початківцем книга долає часові та просторові обмеження, перетворюючись у шедевр для всіх часів і народів. Саме таким щасливим випадком можна вважати «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя. У восьми повістинах, що лягли в основу «Вечорів…», читач відкриє для себе майже казковий світ старожитнього українського села, де відьми літають як собі знають, де чорт ярмаркує у Сорочинцях, де страшний Басаврюк чіпляється до красних дівчат. Цей веселий (а інколи — і страшнуватий) світ поряд — варт лише розгорнути книжку. Для широкого кола читачів.

Читацькі клуби навколо книги

Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.

Де можна придбати

ПаперовіЕлектронніАудіокниги

Kebuk

• epub, mobi
99 грн
• Наш Формат • Тривалість - 10:31:00
99 грн
audio-book
• 2022 • Видавництво Богдан • epub , mobi
99 грн
e-book
• 2017 • Навчальна книга - Богдан • epub , mobi , yakabooapp
99 грн
e-book
• 2021 • Навчальна книга - Богдан • epub
107 грн
e-book
• Видавництво Богдан • epub , mobi
129 грн
e-book
• Навчальна книга - Богдан • epub
159 грн
e-book
• 2017 • Навчальна книга - Богдан
259 грн186.3 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2017 • Богдан • М'яка обкладинка
259 грн207 грн
259 грн207.2 грн
• 2022 • Навчальна книга - Богдан • М'яка обкладинка
239 грн
• 2017 • Видавництво "Богдан" • Тверда обкладинка
329 грн246.75 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• Навчальна книга - Богдан • М'яка обкладинка
259 грн
• 2020 • Богдан
259 грн
329 грн263.2 грн
• 2021 • Навчальна книга – Богдан • Тверда обкладинка
329 грн296.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2017 • Навчальна книга - Богдан
329 грн296.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2021 • Богдан • Тверда обкладинка
299 грн
• 2022 • Навчальна книга - Богдан • Тверда обкладинка
299 грн
• 2020 • Центр навчальної літератури
320 грн
• 2017 • Навчальна книга Богдан • Тверда обкладинка
329 грн
• Навчальна книга - Богдан • Тверда обкладинка
329 грн
• 2017 • Богдан
329 грн
• 2017 • Видавництво "Богдан" • М'яка обкладинка
Передзамовлення — очікується 13 жовтня 2026 р.259 грн194.25 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2004 • Навчальна книга Богдан • Тверда обкладинка
Передзамовлення309 грн
• Богдан • М'яка обкладинка
Немає в наявності
• Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2015 • Stone Publishing • Тверда обкладинка
Немає в наявності 73 грн
• 2021 • Навчальна книга – Богдан • М'яка обкладинка
Немає в наявності 239 грн89.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2021 • Навчальна книга – Богдан • epub , kindle
Немає в наявності 99 грн
e-book
• 2017 • Богдан
Немає в наявності 240 грн
• 2010 • Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 299 грн240 грн
• 2004 • Навчальна книга - Богдан , Веселка
Немає в наявності 278 грн250.2 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• Богдан • М'яка обкладинка
Немає в наявності 259 грн
• 2017 • Богдан • М'яка обкладинка
Немає в наявності 259 грн
• 2017 • Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 329 грн263 грн
• 2010 • Навчальна книга – Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 299 грн269.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2017 • Богдан Навчальна книга Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 299 грн284.05 грн
• 2017 • Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 299 грн
• 2004 • Богдан • Тверда обкладинка
Немає в наявності 309 грн

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• Николай ШYakaboo29 червня 2020 р.★ 5/5

Багатогранність Гоголя Ця збірка повістей та оповідань Миколи Васильовича Гоголя, для мене особлива тим, що до неї входить, моя найулюбленіша повість цього містичного письменника – «Ніч перед Різдвом». Ще з дитинства, коли я вперше побачив екранізацію радянських часів, вона чомусь припала мені до душі. Не знаю, що саме зіграло – казкова атмосфера, народні колядки та гуляння, які мені як і кожному українцю, дуже близькі, але, з тих часів, як я побачив фільм, я намагаюся періодично його…

Читати на Yakaboo
  • ДіанаYakaboo24 вересня 2019 р.★ 5/5

Вечори на хуторі біля Диканьки «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя – книга, що дуже колоритно описує українське село. Казковий світ українського села майстерно поєднується з побутом. Здається вже ніхто не дивується відьмам на мітлі, чудернацьким історіям та подіям, що розгортаються прямо на очах. А «Ніч перед Різдвом» взагалі дозволяє повірити у дива. Коли навколо віє віхола, завірюха збиває з ніг, а місяць майстерно викрадають, лише гаряче любляче серце може знайти дорогу до…

Читати на Yakaboo
  • SedMariNaYakaboo16 січня 2019 р.★ 5/5

Диканька. Эту книгу покупала для племянника - он давно заприметил именно это издание. Ему очень понравилась красочная обложка с изображением летящего кузнеца Вакулы и черта из повести "Ночь перед Рождеством". Повесть "Ночь пред Рождеством" рассказывает о том, как на маленьком украинском хуторе Диканька готовились встречать Рождество - молодые люди всю ночь решили колядовать, а старшее поколение накрывало столы с разными вкусностями и приглашало близких и соседей пировать. Да вот только случилось…

Читати на Yakaboo
  • АнастасияYakaboo26 квітня 2017 р.★ 4/5

Неповторний український колорит Незважаючи на те, що оповідання, які ввійшли у збірку «Вечори на хуторі біля Диканьки», були написані Миколою Васильовичем Гоголем майже на самому початку його творчого шляху, саме їх я люблю найбільше – за їхній колорит. Не буду сперечатись з тим, що «Ревізор» та «Петербурзькі повісті» - це твори, безперечно варті уваги читача, але саме оповідання миргородського циклу закохують у себе з першого прочитання. Відьми, чорти, утоплениці, русалки – на сторінках…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково