NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Не мій хрест

Видавництво: Ярина Здорова
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок300
Рік видання2026
"Не мій хрест" Ярини Здорової - роман української авторки про родинні таємниці, зраду, спадок і наслідки рішень, які переходять від одного покоління до іншого. Після смерті, що сколихує маленьке містечко під Києвом, Ярослава дізнається правду про подвійне життя батька й отримує небажаний спадок, який змушує її повернутися до болісного минулого. Купуй книжку "Не мій хрест" Ярини Здорової онлайн, якщо шукаєш сучасну українську прозу про складні родинні стосунки, пам'ять і повторення батьківських сценаріїв. Про що книжка? Маленьке містечко під Києвом, де ніколи нічого не відбувається, сколихує трагедія. Смерть приносить із собою відкриття сімейних таємниць, які роками залишалися прихованими. Ярослава дізнається про подвійне життя батька та несподіваний спадок від жінки, яка зруйнувала її родину. Не бажаючи мати нічого спільного з брудним минулим, вона вирішує його продати. У спробах позбутися тягаря небажаного майна, дівчина зустрічає Макара. З першої зустрічі вони відчувають невидимий зв'язок. Щось темне й невідворотне, ніби сама смерть зв'язала їм руки, вимагаючи спокути. Це історія двох поколінь - доньки та матері, чиї долі навіки змінила одна зрада. Таємниці минулого поступово виходять назовні, а межа між "зрадником" та "жертвою" дедалі більше стирається. "Не мій хрест" - розповідь про те, як одна "легка інтрижка" здатна перекреслити майбутнє і який слід вона залишає в пам'яті. Історія про дітей, що мимоволі копіюють модель батьківської сім'ї або ж щосили намагаються її уникнути. Попри драматичну глибину сюжету - смішно також буде. Готові дізнатися таємниці родини Мельників? Чому варто прочитати цю книжку? Ярина Здорова вибудовує роман навколо історії двох поколінь і показує, як одна зрада може вплинути не лише на подружжя, а й на дітей, які роками несуть наслідки чужих рішень. Минуле тут поступово втручається в теперішнє, змушуючи героїв переосмислювати власні стосунки та сімейні сценарії. Лінія Ярослави й Макара додає сюжету напруги та відкриває нові зв'язки між подіями минулого й теперішнього. Небажаний спадок стає не просто майном, а частиною родинної історії, наслідків якої неможливо позбутися одним рішенням. Окремої уваги заслуговує оформлення видання. У книжці є 10 ілюстрацій української художниці, які доповнюють історію та її атмосферу. А кольоровий форзац із часовою мапою допомагає простежити події, зв'язки між героями й два покоління родини. Роман поєднує сімейну драму з гумором, тому поряд із болісними темами тут є живі діалоги та кумедні моменти. Книжка підійде любителям сучасної української прози, родинних таємниць, історій про спадок минулого та героїв, які намагаються не повторювати помилки своїх батьків. Замовляй книжку "Не мій хрест" Ярини Здорової і відкривай роман української авторки про родинні таємниці, два покоління й вибір між повторенням минулого та власним шляхом.

• Тверда обкладинка
520 грн442 грн -15% діє з промокодом KEBUK

Схожі книги

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково