NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Notre Dаme D'Ukraine: українка в конфлікті міфології

Видавництво: Комора
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок656
Рік видання2018

Хто ми - Україна чи Малоросія? Європа чи Росія? Чи українська релігійність - це те саме, що візантійське православ'я? Чи й справді українці - "селянська нація"? Яку таємницю берегли "таємні товариства" малоросійських дворян ХІХ століття? Звідки в "Лісовій пісні" зашифрована легенда про Грааль? Що є демократія, а що - хамократія? У чому полягав модерний "український проект", і чи вдалося нам його реалізувати?..

Одна з найвідоміших книг Оксани Забужко, вперше видана 2007 року й відзначена багатьма престижними нагородами, пропонує читачеві вражаючу інтелектуальну подорож крізь віки, культури й конфесії в пошуках "України, яку ми втратили". Ключем до неї стає міф Лесі Українки - найгірше прочитаної і найдраматичніше недооціненої письменниці з пантеону наших національних класиків.

Це не лише фундаментальна історико-культурна праця та вишукана філологічна екзегетика. Це ще й книга-попередження про наше сьогодення - про те, як жорстоко ми розплачуємося за втрату й забуття багатовікової лицарської культури.

ПаперовіЕлектронні
• fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp
280 грн
e-book
• Тверда обкладинка
560 грн448 грн
• Тверда обкладинка
560 грн476 грн -15% діє з промокодом KEBUK
• Тверда обкладинка
560 грн

Видавництво Старого Лева

560 грн
• Тверда обкладинка
560 грн
561 грн
• Тверда обкладинка
Немає в наявності 460 грн
• Тверда обкладинка
Немає в наявності 560 грн

Схожі книги

• Владислав МатвіївYakaboo7 березня 2020 р.★ 5/5

Цікаво але важко Книжка цікава, наповнена фактами, глибоким аналізом та роздумами авторки. Забужко дійсно опрацювала величезний масив інформації, джерел, праць, статей тощо. Для людини, яка раніше не звертала уваги на життя Лесі Українки та проблематику української літератури, відкривається багато чого нового. ОДНАК, книга дуже важка для читання. Особливо для непідготовленого читача. Авторка використовує довгі та складні речення (з представленням декількох ідей одночасно), після чого губишся…

Читати на Yakaboo
  • Максим СтюфляєвYakaboo19 жовтня 2019 р.★ 5/5

Книга, за яку буду вдячний пані Забужко все життя Книжки бувають різними: цікавими та нудними, пізнавальними і не дуже. Не аж так часто щастить натрапити на книгу, про яку можеш із щирим серцем сказати, що вона змінила твоє життя. Надто ж якщо тобі близько тридцяти й класичний «формативний» вік уже ніби давно позаду. Проте в цьому випадкові трішки патосу не зашкодить, адже саме завдяки фундаментальній праці Оксани Забужко я по-справжньому відкрив для себе Лесю Українку – письменницю світового…

Читати на Yakaboo
  • Тарас ВоробійYakaboo13 травня 2019 р.★ 5/5

Українка в конфлікті міфологій Читати Забужко приходиться довго, з перервами. Читаючи, треба під рукою мати планшет. Часто відриватися на, принаймні вікіпедію, або посилання на інші її статті. Для того, щоб краще і глибше зрозуміти її думку. Так що деколи, читаючи, щоб зрозуміти якусь одну фразу/одне речення приходиться перечитати здоровенну статтю на 20 сторінок. Тому процес іде повільно. Але не без приємності. Це «Музей…» ще можна собі дозволити читати заради процесу читання, не заглиблюючися…

Читати на Yakaboo
  • ivanYakaboo29 січня 2019 р.★ 5/5

Notre Dame d'Ukraine Ось, нарешті й перевидання! На щастя книги пані Оксани Забужко не гинуть, а перевидаються, (силами відчайдушних видавців-ентузіастів), а це означає, що ті хто ще не читав мають шанс долучитися. Раджу. Для мене, ця книжка не стільки книжка про Лесю, як біглий, але змістовний виклад основних постулатів широкого спектру сучасних філософських теорій. Я, чесно признаюся, що читати їхні теоретичні виклади в повному обсязі не збираюся. Але щедро зняті Оксаною Стефанівною "вершки"…

Читати на Yakaboo
  • Людмила ЛитвиненкоYakaboo18 січня 2019 р.★ 5/5

Відома і незнана - таємниця, про яку ви і не здогадувались Оксана Забужко. Notre Dame d'Ukraine: Українка в конфлікті міфологій. Важко сказати про цю книгу лаконічно. Окреслити основну тему - значить загнати весь зміст у рамки, які, на мою думку, будуть завузькі. Читала я її дуже довго - немаленький обсяг, безліч, просто величезна кількість посилань - практично половина тексту, широке інформативне поле - теоретичне і практичне. Так про що ж ця книга? Книга про Лесю. Про літературу. Про…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково