Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Лишається заледве чверть кроку до настання такої очікуваної Інформаційної Ери - барвистої й розмаїтої. Всі несамовитіють у передчутті безмежного людинолюбства, цілковитої щирості, тотальної справедливості і всеохопного щастя. Головним мотором і продукувачем цього благоденства стає "Сфера", компанія-монополіст, що її засадничою метою є випрозорити світ, адже "таємниця - це брехня", "приватність - це крадіжка", "ділитися - це любити". Від кількості "цвірків" під статусом у соцмережі залежить твій успіх, а кожна зайва хвилина, що ти її проживаєш поза об'єктивами камер стежень, визначає рівень твого лузерства та асоціальності.
У світ нарешті приходить справжня Любов - відверта і неприкрита; світ поінформований не лише про кожен твій крок, а й про кожен нерівний подих чи пришвидшене серцебиття. Щоправда, цей світ чимраз більше скидається на акваріум, де постійною мешканкою є лише акула-вбивця, яку виловив у Маріанській западині один із трьох Мудреців "Сфери".
Відгуки з книгарень
Не тягне на антиутопію Дана книга мені здалася більше драмою, де відкривається внутрішній світ та переживання головної героїні. Очікував детального опису того світу, про який йде мова, але мої очікування не справдились.
Читати на YakabooСфера это наше будущее?.. "Сфера" вызвала у меня массу впечатлений, часто противоречивых. Давайте начнем с того, что не понравилось. На протяжении всего повествования бесила главная героиня Мэй, ее мысли и поступки, ее стремления и желания настолько глупые, постоянно хотелось ее встряхнуть за плечи. Большая часть книги это затянутый пересказ жизни Мэй, я понимаю для чего это делает автор, таким образом он хочет показать трансформацию героини из обычной и неуверенной в себе девушки в суперзвезду…
Читати на YakabooБудущее. Интересный роман под названием "Сфера" это очень известная антиутопия автором которой стал современный американский сценарист и писатель Дейв Еггерс. Новая реальность внесла некие коррективы в жизни большинства людей, а великолепная корпорация описанная автор является прямым доказательством определенного прогресса. Молодая девушка будучи обычным пользователем и среднестатистическим клиентом который пользуется большинством предлагаемых услуг мечтает попасть на работу в огромную…
Читати на YakabooНе для интровертов Когда я только начала читать эту книгу, я знала о ней то, что по ней не так давно вышел фильм, а так же её многие поливают грязью, мол, слишком распиарена, и слишком зря это сделали. Но помимо жанров "фантастика" и "антиутопия" для меня появился еще и жанр "ужастик", ведь работать и жить в такой компании для любого интроверта это просто ужас. Ты не имеешь права вернуться домой после работы, ведь в компании есть уйма тренингов и курсов по сплочению команды после работы, здесь…
Читати на YakabooЧи варто нам йти до досконалості та прозорості? Книга була прочитана мною приблизно за 1,5 дні. Це з того жанру "очікування і реальність" між фільмом та книгою, адже книга має доволі інший поворот подій і несподівану кінцівку (яка кардинально інша у фільмі). Я б радив читачам все ж прочитати цю книгу і потім одразу ж глянути фільм. Як на мене, книга-фільм дозволяють комплексно заглибитись в себе і відшукати відповідь на запитання "Чи дійсно варто нам йти до досконалості та прозорості?". Не…
Читати на YakabooВеликий брат - тут як тут Чи замислювалися ви над тим, до чого нас доводять сучасні технології? Чи замислювалися ви над тим, що нині про кожну людину в мережі можна дізнатися більшість інформації? Автор пішов далі. Чи замислювалися ви над тим, що скоро технології поглинуть ваше життя і ви не будете без них існувати? Головна героїня влаштовується на престижну роботу у високотехнологічну корпорацію "Сфера". Сфера - це така собі соціальна мережа, де є кожна людина у світі. Майже кожна. Але…
Читати на YakabooІнформаційна ера: благо чи зло? Сучасна художня книга в жанрі антиутопії, сюжет якої перегукується з багатьма нон-фікшн книгами футуристичного спрямування, які активно з’являються останнім часом. Основна тема і проблема – Інформаційна ера, яка невпинно насувається і поглинає людство. Ера, яка вимагає від кожного максимальної відкритості, співпереживання і співучасті. Ера «цвірків», лайків, постів, відеокамер на кожному кроці і он-лайн трансляцій всього, чого тільки можна. Якщо ти недостатньо…
Читати на YakabooТотальный контроль или упрощение быта?... Книга зацепила не только сюжетом. Практически все написанное - это абсолютно противоположное прочитанному "до".... Технический прогресс набирает максимум, когда компания "Сфера" начинает предоставлять услуги практически в любой деятельности человека: захотел купить продукты в холодильник - не вопрос - программа отсканирует и купи все необходимое именно для тебя. Так и в любой сфере деятельности, только все начало выходить за рамки и личная жизнь стала…
Читати на YakabooМожливо "Сфера" не стане вашою улюбленою книгою, але після прочитання ви однозначно зможете її порекомендувати. Не можу назвати себе знавцем антиутопій, але "Сфера" мене зачепила. Незважаючи на те, що самі різні прояви залежності від соціальних мереж та інтернету вже давно набридло обговорювати, а від політики конфіденційності смикається око... Книга дуже крута. Якщо у вас під час прочитання героїня буде викликати страшну антипатію - це нормально, так і має бути! Мей - типова колишня…
Читати на YakabooЯ хочу мати своє приватне життя!!! Дейв Еґґерс "Сфера" На днях в одній із читацьких груп у ФБ обговорювалося питання, чи хтось бажає, щоб за всім і всіма можна було слідкувати. Як не дивно, прихильники і противники цієї ідеї розділилися майже порівну. А чи хочу цього я? Н!!! Я вимагаю приватного простору! Так, "Сфера"-це наше можливе найближче майбутнє. У ньому усі про всіх все знають. І не просто знають, а мають можливість кожної секунди стежити за чужими життями, водночас на такий самий…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!