Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Автор книги Олександр Мороз, ексголова Верховної Ради України.
Пандемія деформує суспільне життя, загрожує життю конкретної людини. Вона мимоволі змушує хворого в думках повертатись до важливих моментів минулого, відверто оцінювати власне місце в ньому, аналізувати обставини, вчинки, їх наслідки. Згадувати тих з ким перетиналися життєві дороги. Попри пояснювану станом здоров'я фрагментарність таких міркувань, присутність вічного "бути чи не бути" вимагає сповідальної чесності і щодо пройденого, і щодо не здійсненних намірів. Намірів, що стосуються життя людей, суспільства, держави.
"Вичитуючи підготований до друку матеріал, сам себе запитую: а для кого (для чого) це пишу? Ті, що лишилися з часу, про який найбільше згадую, уже не здатні щось змінити. Та й мало їх, щоб свою думку передати загалу. Але ж мене не цікавить ця робота лише як віддзеркалення певного періоду історії сучасної України. Такого змісту мемуарів сьогодні вистачає, і чим далі від описаних подій, тим більше їхні автори "бронзовіють", їхні оцінки, думки і наміри набирають ознак істини, з котрою будуть знайомитися наступні покоління, як ми, сьогоднішні, відкриваємо свідчення Гомера чи Геродота. На таку роль своєї роботи я не претендую. Залишаючись переконаним у необхідності зміни системи влади як єдиної умови порятунку України, хотів би, щоб написане тут читали і висновки робили ті, хто здатен забезпечити переміни. Це покоління, яке народилось і виросло в часи незалежної України", - пише у книзі Олександр Олександрович.
Олександр Олександрович Мороз - закінчив Українську сільськогосподарську академію (1960-1965), інженер-механік, 12 років роботи за фахом. Політолог за другою освітою, соціаліст за переконаннями, народний депутат І-\/ скликань, Голова Верховної Ради України II і V скликань, організатор ухвалення Конституції України (1996), член Конгресу українських літераторів, автор ЗО книг (проза, поезія, публіцистика), перекладач.
Коментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!