Його можна зустріти лише під сяйвом місяця. Він тихо проникає в домівки, де самотні жінки, раптово прокинувшись, опиняються в жахливому кошмарі. Він піддає їх жорстоким тортурам, а його хірургічна точність вказує поліції на те, що вбивця - лікар. Через це його називають Хірургом. Детективи Томас Мур і Джейн Ріццолі розслідують серію цих моторошних вбивств і розуміють, що маніяк наслідує почерк убивці, якого було застрелено два роки тому. Його остання жертва, Кетрін Корделл, зупинила кривдника колись, але тепер жінка стає ціллю нового душогуба, який знає кожну деталь її минулого. З кожною новою жертвою Хірург наближається до Кетрін, і Томасу з Джейн доведеться докласти всіх зусиль, щоб зупинити маніяка, поки він не завдав вирішального удару.
Хірург
Сюжет обертається навколо серії жорстоких убивств, що відтворюють деталі давнього злочину, і поступово стирає межу між минулим і теперішнім. Розслідування рухається через поєднання судової медицини, інтуїції та особистих травм, де кожна знахідка має не лише логічний, а й емоційний підтекст. Атмосфера тривожна й холодна - місто здається байдужим тлом для системного зла. Персонажі діють під тиском страху і професійного обов’язку, а внутрішні рани стають так само важливими, як і фізичні…
Хірург
Сюжет зосереджується на серії жорстоких убивств - злочинець залишає підказки, мов хірургічні надрізи. Розслідування ведеться через уважність до деталей, психологічний аналіз і логіку, а не грубу силу. Атмосфера напружена і похмура - відчуття, що небезпека ховається навіть серед фахівців, постійне. Персонажі діють обережно - їхні мотиви проявляються через страх, амбіції і прагнення контролювати ситуацію. Для мене роман цікавий як поєднання детективу і психологічного трилера - інтрига…
Холодний розріз
Сюжет вибудовується навколо серії жорстоких убивств, де злочинець діє точно і беземоційно, перетворюючи насильство на майже медичну процедуру - розслідування поступово оголює не лише логіку дій убивці, а й страхи та вразливість тих, хто йде по його сліду. Події розгортаються динамічно і напружено, атмосфера гнітюча, з постійним відчуттям загрози і невідворотності. Персонажі діють жорстко і рішуче, їхні мотиви розкриваються через тиск обставин і психологічні злами. Для мене роман…
Чудова
Звісно, в книзі багато персонажів, які "надто" - деякі надто хороші, а деякі надно погані, от ніби в житті такого не зустрінеш, а в книзі або чорне, або біле. Але! Сюжет гарний, а якщо продовжувати читати наступні книги авторки, то дійсно прив'язуєшся до головних героїв. Я обожнюю цикл про Джейн, ці книги вже як рідні (особливо де Джейн і Мора разом), розтягую задоволення, бо залишилось всього декілька книг прочитати)
Несподівано вдале знайомство з трилером
Я довго не наважувалася взятися за «Хірурга» Тесс Ґеррітсен. Хоч я й люблю трилери, обкладинка створювала відчуття надмірної жорстокості, тож певний час я відкладала читання. Та побоювання виявилися марними. Роман захоплює з перших сторінок і тримає напругу до самого фіналу.
Особливо цікаво було спостерігати за розвитком персонажів та їхньою взаємодією. Хоч окремі вчинки героїв здавалися мені сумнівними з точки зору логіки, це не зіпсувало загального…
Ксенія
Сподобались моменти з думками вбивці, його рефлексія, сам образ маніяка гарний. Але загальне враження псується від "серіальності" поліцейських, які ну вже занадто карикатурні.
цікава книга, достойна уваги і прочитання
Повелася на ажіотаж, хоча це не "мій" жанр
Однозначно сподобалося, купила наступну книгу цього автора.
Щоб скласти свій висновок, дуже рекомендую для прочитання!
Книга тримає від початку і до кінця
Дуже сподобалось легкість читання книги. Сюжет напружений та цікавий. Прекрасно описуються деталі розслідування. Також підіймається тема фемінізму та розкривається робота жінок у так званих «чоловічих» професіях.
Рекомендую!
Відгуки з книгарень
Хірург Сюжет обертається навколо серії жорстоких убивств, що відтворюють деталі давнього злочину, і поступово стирає межу між минулим і теперішнім. Розслідування рухається через поєднання судової медицини, інтуїції та особистих травм, де кожна знахідка має не лише логічний, а й емоційний підтекст. Атмосфера тривожна й холодна - місто здається байдужим тлом для системного зла. Персонажі діють під тиском страху і професійного обов’язку, а внутрішні рани стають так само важливими, як і фізичні…
Читати на YakabooХірург Сюжет зосереджується на серії жорстоких убивств - злочинець залишає підказки, мов хірургічні надрізи. Розслідування ведеться через уважність до деталей, психологічний аналіз і логіку, а не грубу силу. Атмосфера напружена і похмура - відчуття, що небезпека ховається навіть серед фахівців, постійне. Персонажі діють обережно - їхні мотиви проявляються через страх, амбіції і прагнення контролювати ситуацію. Для мене роман цікавий як поєднання детективу і психологічного трилера - інтрига…
Читати на YakabooХолодний розріз Сюжет вибудовується навколо серії жорстоких убивств, де злочинець діє точно і беземоційно, перетворюючи насильство на майже медичну процедуру - розслідування поступово оголює не лише логіку дій убивці, а й страхи та вразливість тих, хто йде по його сліду. Події розгортаються динамічно і напружено, атмосфера гнітюча, з постійним відчуттям загрози і невідворотності. Персонажі діють жорстко і рішуче, їхні мотиви розкриваються через тиск обставин і психологічні злами. Для мене роман…
Читати на YakabooЧудова Звісно, в книзі багато персонажів, які "надто" - деякі надто хороші, а деякі надно погані, от ніби в житті такого не зустрінеш, а в книзі або чорне, або біле. Але! Сюжет гарний, а якщо продовжувати читати наступні книги авторки, то дійсно прив'язуєшся до головних героїв. Я обожнюю цикл про Джейн, ці книги вже як рідні (особливо де Джейн і Мора разом), розтягую задоволення, бо залишилось всього декілька книг прочитати)
Читати на YakabooНесподівано вдале знайомство з трилером Я довго не наважувалася взятися за «Хірурга» Тесс Ґеррітсен. Хоч я й люблю трилери, обкладинка створювала відчуття надмірної жорстокості, тож певний час я відкладала читання. Та побоювання виявилися марними. Роман захоплює з перших сторінок і тримає напругу до самого фіналу. Особливо цікаво було спостерігати за розвитком персонажів та їхньою взаємодією. Хоч окремі вчинки героїв здавалися мені сумнівними з точки зору логіки, це не зіпсувало загального…
Читати на YakabooКсенія Сподобались моменти з думками вбивці, його рефлексія, сам образ маніяка гарний. Але загальне враження псується від "серіальності" поліцейських, які ну вже занадто карикатурні.
Читати на YakabooКнига чудова Ця книгя- це щось неймовірне)дуже захоплююче!
Читати на Yakaboo10/10 хоч дуже популярна, але дійсно цікава книга, варто спробувати хочаб одну із серії)
Читати на Yakabooцікава книга, достойна уваги і прочитання Повелася на ажіотаж, хоча це не "мій" жанр Однозначно сподобалося, купила наступну книгу цього автора. Щоб скласти свій висновок, дуже рекомендую для прочитання!
Читати на YakabooКнига тримає від початку і до кінця Дуже сподобалось легкість читання книги. Сюжет напружений та цікавий. Прекрасно описуються деталі розслідування. Також підіймається тема фемінізму та розкривається робота жінок у так званих «чоловічих» професіях. Рекомендую!
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!