Деміан. Кнульп — Герман ГессеРекомендований вік16+

Деміан. Кнульп

Demian. Knulp von Hermann Hesse

Видавництво: Folio
Перекладач: Іван Мегела
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок282
Рік видання2026
Goodreads
★4.3/5
Роман "Деміан" - це глибоко особиста, суб'єктивно забарвлена сповідь героя. Вона виражає сподівання частини західноєвропейської інтелігенції, яка втратила віру у "стадні" ідеали попередньої епохи і стала на болісно важкий, але неминучий "шлях всередину", шлях утвердження своєї самобутності. Кнульп - волоцюга за переконанням. Всім своїм життям, та й смертю теж, він демонструє переваги мандрівника, який відрікається від вузького осілого побуту в ім'я індивідуальної свободи. Його душа відкрита назустріч природі, красі, він цінує в людях не багатство чи суспільне становище, а душевні якості.

Де можна придбати

ПаперовіЕлектронні
• 2020 • librariusapp
42.5 грн
e-bookОренда (14 днів)
• 2020 • librariusapp
85 грн
e-book
• 2020 • epub
85 грн
e-book
• 2020 • fb2 , pdf , epub , mobi , yakabooapp
85 грн
e-book
• 2024 • Тверда обкладинка
460 грн391 грн
• 2020
460 грн414 грн
• 2020
460 грн414 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2026
460 грн
• 2020 • Тверда обкладинка
460 грн
460 грн
Передзамовлення — очікується 15 жовтня 2026 р.460 грн345 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2017
Немає в наявності
• 2017 • Тверда обкладинка
Немає в наявності 110 грн94 грн
• 2017 • Тверда обкладинка
Немає в наявності 110 грн
• 2024 • Тверда обкладинка
Немає в наявності 165 грн148.5 грн
• 2024 • epub , kindle
Немає в наявності 165 грн
e-book
Немає в наявності 330 грн300.3 грн
Немає в наявності 460 грн

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• ОлександрYakaboo19 лютого 2026 р.★ 5/5

Пошук себе і свобода бути іншим Збірка зосереджується на героях, які опиняються на межі між суспільними очікуваннями й внутрішнім покликом. Атмосфера інтелектуальна й водночас лірична - самотність, духовні сумніви та прагнення до самопізнання формують глибокий психологічний простір. Сюжет розгортається через дорослішання, внутрішні конфлікти й зустрічі, що змінюють світогляд персонажів. Напруга виникає з боротьби між світлом і темрявою в людській душі, між бажанням належати до спільноти і…

Читати на Yakaboo
  • АнтонYakaboo10 жовтня 2025 р.★ 5/5

Вибухова філософія Два маленьких романи "Деміан" та "Кнульп" це дуже сильні філософські історії від генія німецької літератури Германа Гессе. В обох цих історіях, молоді люди шукають свій шлях в житті, вони роблять помилки, вони опиняться у вирі подій, проте весь час намагаються лишатися вірними собі.

Читати на Yakaboo
  • Максим КорольYakaboo21 серпня 2021 р.★ 4/5

Про пошуки себе Трапилась мені ця книга випадково, але недаремно. Читаючи Деміана, я ніби знаходив відголоски вже раніше прочитаних "Над прірвою у житі", "Переваги тихонь" чи навіть трохи Буковскі. Всі оті культові книги про юнацьке становлення завжди якісь дуже тривкі та хвилюючі. У кожній сторінці. І хоч Герман Гессе писав давно, актуальність твору сьогодні це зовсім не нівелює. Недаремно трапилася ця книга, бо головний герой (від імені якого ми читаємо розповідь) описував усе так, наче я…

Читати на Yakaboo
  • АнастасияYakaboo23 квітня 2021 р.★ 5/5

Задумалась Книга нашла отголосок во мне и я счастлива что успела купить ее в прекрасном магазине!!! Гессе раскатывает автобиографическую историю в поисках своего я. Главной нитью протянута тема взросления, становление личности и поиске самого себя. Расщепление внутреннего я на светлое и темное. Светлое -это дом, родители, совместные праздники, набожность, природа. Темное -опасная уличная жизнь, кабаки, гордыня, вожделение и пьянки. В романе герою часто снятся странные сны. Произведение…

Читати на Yakaboo
  • Олег РозманYakaboo21 квітня 2021 р.★ 5/5

Книга не для всіх, але для кожного.. Якщо ви прочитаєте усі книги Германа Гессе, то ви помітите, що у всіх них є щось спільне. Усі вони неначе об'єднані та сформовані одним мономіфом та мотивом. Тут все як у "Тисячоликого героя": різні книги, різні персонажі, події й історії, але мотиви дуже схожі, а саме: "пошук себе", "самоаналіз", "пошук сенсу життя і буття". "Деміан" не є виключенням. Данна історія просякнута юнгіанськими мотивами і психоаналізом.. і не тільки ними. Сам Герман Гессе…

Читати на Yakaboo
  • Сергей ПшеничныйYakaboo13 березня 2021 р.★ 5/5

Два світи Еміля Сінклера Давно придбав цей роман Гессе, але після його "Гри в бісер" надовго його якось закинув читати його твори і не повертався до них. І ось нещодавно натрапив на полиці на "Деміана" і прочитав його. Наскільки ж він різниться від "Гри в бісер" і наскільки він мені сподобався -це нічого не сказати. Читається він набагато легше, але якщо роман про Касталію та її мешканців у творчості Гессе є його шедевром,квінтесенцією всього його філософського доробку,то його "Деміан",скоріше…

Читати на Yakaboo
  • Соня РябоваYakaboo5 січня 2021 р.★ 3/5

Деміан Эта книга точно понравится всем любителям творчества Пруста, а также тем, кто любит покопаться в чувствах и воспоминаниях - не важно, своих или чужих. Эта история о взрослении главного героя и о ключевых событиях в его жизни, которые его сформировали. И обычно это какие-нибудь странные знакомства, различные стрессовые ситуации, которые влияют и формируют его личность. Поэтому, думаю, прочесть книгу будет интересно всем, потому что все так или иначе сталкивались с подобным в период…

Читати на Yakaboo
  • МаксYakaboo29 листопада 2020 р.★ 5/5

Гессе, який вартий уваги Насамперед, видання. Якість друку розчарувала — на сторінках трапляються брудні цятки, а текст місцями вкрай нечіткий. Прочитати його можливо, але могло бути значно краще. Більшість творів Гессе написані про пошуки себе та про дослідження внутрішнього світу, і "Деміан" — одна з найяскравіших книг у цьому плані. Мабуть, коли вона вперше вийшла друком, її ідеї та цінності глибоко відрізнялись від установлених звичаїв та норм. І хоч пройшло вже сто років, в ній досі…

Читати на Yakaboo
  • Мэри ОлексаYakaboo12 листопада 2020 р.★ 5/5

В поисках себя. Я думаю что смело могу причислить себя к фанатам творчества Германа Гессе. Прочитала четыре его романа и каждый из них оставил глубокий след. Каждый тронул душу. Книга "Демиан" одна из любимых. Это роман о взрослении, о становлении личности. О религиозных взглядах и прочем, и прочем. Я читала эту историю с огромным удовольствием и просто взахлеб. Для меня эта книга была одной из самых простых у Гессе. Хотя книга и не содержит большое количество действий, это скорее…

Читати на Yakaboo
  • Антон КозловYakaboo12 листопада 2020 р.★ 5/5

Пожалуй, лучший немецкий писатель которого я читал Как же я люблю творчество немецкого писателя, обладателя Нобелевской премии, Германа Гессе, просто не передать словами! Я готов читать произведения данного автора всегда и везде, причем читаются они очень даже легко. Каждое его произведение я читал за один день, кроме «Игры в бисер» так как страниц то там много, да и повествование нелегкое. Последнее произведение, которое попало мне в руки – «Демиан», причем данный роман является практически…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково