Рекомендований вік14+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
«Захар Беркут» — найвідоміший твір І. Франка на історичну тему про боротьбу давніх карпатських общин проти нашестя монголів та соціального гноблення. Повість було написано на конкурс, оголошений журналом «Зоря», та вперше видано 1883 р. в цьому ж журналі. На основі повісті знято однойменний фільм.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Сила українського духу "Захар Беркут"— це справжня українська класика, яка залишає сильне враження. Це одна з тих історій, до яких хочеться повертатися знову, бо вона поєднує захопливий сюжет і глибокий зміст. Сюжет справді дуже цікавий і динамічний, події тримають у напрузі до останньої сторінки. Особливо вражає атмосфера, сила духу героїв і ідеї єдності, честі та боротьби за свою землю. Це сильний український твір, який не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Історія, яка захоплює, надихає…
Читати на YakabooКарпати Захар Беркут* це один з кращих українських історичних романів всіх часів. Іван Франко створив дійсно вишуканий роман про українськігори, душу та традиції.
Читати на YakabooОдруківки В цій версії книги дуже багато одруківок, заважає читати
Читати на YakabooВідгук Це найкраща книга для мене в українській літературі. Я в захваті, спочатку нагадала мені мультик про Меріду, медведі, Луки, стріли. Все є, любовна лінія, протистояння, напруга, боротьба, вірне рішення і по закінченню майже все добре закінчилось. Видатний роман, рекомендую від щирого серця
Читати на YakabooМоже бути Важко лишати будь-які коментарі до творів великих письменників. І так само важко критикувати, ну бо справді талант на лице. Мені сподобався сюжет Захара Беркута, тільки правда, я не розумію назви. І хоча Захар є центральним об'єктом, який тримає на собі історію, всі герої ніби крутяться навколо нього. та все ж для мене не настільки він значний, щоб називати так книжку. Цікаво чи були інші робочі назви окрім цієї. Також мені дуже сподобався головний жіночий персонаж - не дама в…
Читати на YakabooХороша книга Я не знаю як, але чомусь ця книга обійшла мою увагу в шкільні роки. Я читала вірші Франка, навіть казки як Лис Микита, але лише не цей роман. Тому вирішила надолужити вже в дорослому віці. Найперше скажу про якість книжки - досить посередня. Я очікувала кращої якості паперу, друку. Хоча звичайно, трошки безглуздо, отримати книгу в дуже класному стані за суму трохи більшу 100 грн. Тому загалом, ціна = якості. Іван Франко найперше був мені відомим за свої вірші, і я, будучи в…
Читати на YakabooЗахар Беркут Іван Франко - це одна із найбільш неординарних та незвичайних постатей в українській літературі. Його творчий доробок настільки великий та різноманітний, що серед нього можна знайти як прозові твори, так і драматичні, й навіть лірику. "Захар Беркут" - це історична повість про боротьбу українського народу Закарпаття із татаро-монгольською навалою. У творі автор детально змальовує жагу до свободи українського народу та його здатність боротися за свою землю до останнього подиху. Не…
Читати на YakabooЗахар Беркут Творчість Івана Франка (як прозова, так і лірична) - одна з моїх улюблених серед усіх авторів класики української літератури. Його твори завжди пронизані не тільки почуттям патріотизму, любові до своєї землі, але глибокими почуттями між людьми, завдяки яким герої здатні перебороти будь-які труднощі. Повість "Захар Беркут" не є улюбленою серед творів Франка, однак точно одна із найбільш видатних та варта хоча б спроби з нею познайомитися. Сюжет переносить читача у минуле…
Читати на YakabooЧи так добре ви пізнали українську літературу? Саме такий формат може стати в пригоді сучасним школярам і особливо абітурієнтам, адже що може бути краще, ніж займатися своїми справами й навчатися одночасно? Дійсно шкодую, що в мої шкільні роки такі аудіокнижки не були надто поширеними, бо це значно полегшило б мені життя. Втім добре, що вони існують зараз у часи, коли я вирішила заново ознайомитися з українською класикою. І окремий плюсик за чарівний голос диктора... Насправді, перевищувати…
Читати на YakabooІсторична повість Іван Франко - один з пророків в нашій історії та літературі. Іван Франко - неоднозначна людина, але однозначно гарний автор. "Захар Беркут" - історична повість про боротьбу 13 столітті українського карпатського племені, тухольців, проти нашестя монголів. В повісті зображене громадське життя Карпатської Русі. Тухольці живуть поблизу Карпат ходять на полювання, вирощують овочі, ходять на вечорниці, будують будинки, одружуються.... Одним словом живуть, нікого не…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!