Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб отримувати сповіщення про наявність
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Ця книжка - про один із найвідоміших мистецьких шедеврів в історії людства. Від його створення минули сотні років, за цей час "Тайна вечеря" обросла міфами, конспірологічними теоріями і фантастичними інтерпретаціями.
Росс Кінг, автор науково-популярних бестселерів з історії мистецтва, написав захопливе й ґрунтовне дослідження, у якому майстерно поєднав історію з біографією, теологічні екскурси з мистецтвознавчим аналізом, нові й старі факти зі спростуванням численних міфів і легенд.
Автор запрошує читача в подорож Італією кінця XV століття, де змагаються володарі могутніх держав, ростуть ренесансні міста і працюють талановиті митці. І тоді ж таки в трапезній домініканського монастиря на околиці Мілана 43-річний Леонардо да Вінчі, придворний художник та інженер герцога Сфорца, береться за експериментальний настінний розпис, який прославить його ім'я на весь світ.
Тайни «Тайної вечері» Всі ми чули про неї, мало, хто бачив її, але після цієї книги, вам, як і мені, захочеться ще раз з‘їздити в Мілан і подивитися на шедевр Леонардо. Чому Леонардо став митцем, якщо п‘ять поколінь до нього були нотаріусами? Чи правий Ден Браун, коли написав в «Коді да Вінчі», що на фресці зображена Марія Магдалена? Як Леонардо малював? Хто замовив йому цей твір? Що стоїть на столі перед Ісусом та апостолами? Чому фрески 12 століття (наприклад в Софії) зберіглися краще,…
Читати на YakabooРецензія Леонардо да Вінчі - геній, який жив п'ять століть тому, а його роботи вважаються шедеврами і пильно охороняються в музеях по всьому світу. А щоб побачити його знамениту "Мону Лізу", люди з'їжджаються з усіх куточків планети до Лувру, аби лише одним оком глянути на цей вічний шедевр. Ця книжка не про історія Леонардо да Вінчі. Ця книжка про одну з його найвідоміший картин, яку обговорюють і досліджують науковці по всій планеті. "Таємна вечеря" - картина, яка зробила його творця…
Читати на YakabooНеймовірно класне видання!!! ,,Леонардо і Тайна вечеря" Росса Кінга від видавництва ,,ArtHuss" -- перший прочитаний нон-фікшин 2020-го, і, щось мені підказує, ця книга точно стане best of the best мого читацького року! ,,Тайна вечеря" -- дуже популярний для відтворення у мистецтві біблійний сюжет, та лише завдяки геніальному Леонардо да Вінчі людство (пере)відкрило, як можна -- приголомшуюче, вражаюче, неймовірно і т.д. -- передати мову рук, міміку і ще отакенну низку всіляких деталей!…
Читати на YakabooІталія 15-го сторіччя - яка вона? Беручи до рук цю книгу, я була певна, що отримаю покрокову розповідь про те, як геній да Вінчі створив шедевр, увіковічнивши один із найвідоміших біблійних сюжетів у трапезній ченців церкви Санта-Марія делле Ґраціє. Натомість Росс Кінг змальовує не лише життя Леонардо з дитинства до смерті (в основному говорячи про творчу та наукову його складову), а й малює історичне тло Італії XV сторіччя. Будучи художником та інженером герцога Лодовіко Сфорци, Леонардо був…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!