Олівія Кіттеридж, вчителька на пенсії, безжально критикує зміни в рідному містечку Кросбі, та не завжди помічає, як змінюються люди, які її оточують: колишній студент, що втратив бажання жити, дорослий син, якого тероризує її ірраціональна чутливість, і нарешті - її чоловік Генрі, для якого їхній шлюб є водночас благословенням і прокляттям.
Внутрішні суперечки і глибока психологія
Здавалось би звичайна книга чи звичайний роман, але насправді досить глибокий зміст та манера написання не дадуть вам назвати даний роман "звичайним".
Роман "Олівія Кіттеридж" Елізабет Страут - це в основному історії жінки, головної героїні книги Олівії, яка переживає різні стадії життя та адаптовується до них. Кожний знайде в її житті щось повчальне для себе. Адже в книзі описані не тільки життя та роздуми Олівії. Розповідь іде від лиця різних людей,…
Спробувати зрозуміти...
Елізабет Страут "Олівія Кітттерідж
Ви часта намагаєтеся зрозуміти вчинки людей? Чи виправдовуєте їх хоч якось? Чи одразу кидаєте звинувачення, не надто намагаючись вникнути у суть, бачачи лише наслідки, заплющивши очі на причини і передумови?
Я, буває, по-всякому. Мені, звісно, хочеться бути мудрою і справедливою, але інколи ламаються гальма і мене несе.
Поки я читала цю книгу, я встигла побути й дурною, й пліткаркою, і мудрою. Перша історія якось пройшла геть мимо…
Уповільнення
Спочатку я подивилася серіал, а вже потім дізналася, що серіал базується на книзі. І прочитавши книжку, переконалася, що авторам серіалу вдалося передати атмосферу невеликого містечка, де все йде неспішно, пливе у часі.
Олівія, головна героїня, сама проживає, а також стає каталізатором для різноманітних подій, які показують її характер через різні ролі: як мати, як вчительку, як дружину, як просту жінку - з усіма внутрішніми протиріччями, сумнівами, бажаннями. І цим книга мені дуже…
Американська мрія
Вже минуло кілька днів по прочитанню "Олівії Кіттерідж", але й досі не можу визначитись, чи сподобалась мені ця книжка. Прочитала її за два-три дні і, здавалося б, це ознака того, що книжка захопила. Але ні. Мені здається, що якби попередньо не чула позитивних відгуків друзів про те, що книжка прекрасна і чуттєва, не читала би її до кінця.
Тут показане буденне життя американського містечка на протязі десятиліть. Фокусом автора є десяток мешканців, які на перший погляд…
Життя Олівії
Книга лауреата Пулітцерівської премії Елізабет Страут "Олівія Кіттеридж" - про стару пані Олівію, пенсіонерку, колишню вчительку математики, жінку часом грубу і строгу, часом вразливу, про те як вона розуміє своє життя, сприймає свою старість, і життя інших мешканців невеличкого містечка.
Книга складається з окремих новел, що розповідають про окремі епізоди з життя Олівії, або про життя якогось іншого персонажа, якого точно знає Олівія, або навіть його навчала.
І це так цікаво…
История.
Современный роман Элизабет Страут под названием "Олівія Кіттеридж" это собрание нескольких жизненных историй которые периодически очень удивляют. Каждая история это некое описание жизни абсолютно разных персонажей, но стоит отметить что каждый рассказ связан с одной героиней причем иногда она является лишь неким воспоминанием, а уже в иных моментах описанных автором становится настолько значимой что кажется единственным главным персонажем в этом литературном произведении. После…
Олівія в кожному з нас
Всі ми трішки Олівія Кіттеридж.
Ця книжка давно чекала на моїй полиці свого часу. А коли я побачила у Віри Полозкової її в рекомендаціях як потужний твір, вирішила: пора прийшла.
Це збірка оповідок, де кожен розділ присвячений різним мешканцям маленького містечка, де всі знають все про кожного мешканця. Втім, кожна людина - всесвіт, і Страут в кожному розділі своєї книжки доводить, що ми ніколи не можемо знати інших повністю.
Ці розділи-оповідання об’єднує одне: Олівія.…
Не зацепило
После прекрасного мини-сериала "Что знает Оливия", очень хотела прочитать книгу и в итоге разочаровалась.
Книга оказалась сборников рассказов, который объединяет не совсем главная, но важная героиня Оливия Киттеридж. Суровая, прямая, скрытная и несколько провинциальная, она требует от людей многого и сама о многом переживает. На правах учительницы она вторгается в жизни взрослых людей и незаметно "учит" их, как школьников. То проучит невестку, то бывшего ученика, который "сбился…
"Всі щасливі родини схожі одна на одну. Кожна окрема родина нещаслива по-своєму".
Те, що книгу, яка втрапила мені до рук, можна віднести тільки до когорти представників тонкої психологічної літератури, я зрозуміла вже кілька тижнів потому після власне читання, коли у конкретній ситуації згадалася цитата з цього роману. Саме завдяки тому, що Елізабет Страут, пишучи, не виходила за межі норовів та звичаїв маленького провінційного містечка, водночас не приховуючи жодних недоліків його мешканців,…
Интересные истории.
"Олівія Кіттеридж" это проза писательницы Элизабет Страут в которой автор соединила целых тринадцать историй и довольно компактно уместила каждую из абсолютно разных по смыслу и объему частей в одно произведение. Историю каждого из персонажей объединяет не только место их нахождения это небольшой американский городок, но и одна очень мудрая женщина Оливия. Простые жизненные ситуации множества героев так или иначе связаны с Оливией причем абсолютно разным образом она вносит…
Внутрішні суперечки і глибока психологія Здавалось би звичайна книга чи звичайний роман, але насправді досить глибокий зміст та манера написання не дадуть вам назвати даний роман "звичайним". Роман "Олівія Кіттеридж" Елізабет Страут - це в основному історії жінки, головної героїні книги Олівії, яка переживає різні стадії життя та адаптовується до них. Кожний знайде в її житті щось повчальне для себе. Адже в книзі описані не тільки життя та роздуми Олівії. Розповідь іде від лиця різних людей,…
Читати на YakabooСпробувати зрозуміти... Елізабет Страут "Олівія Кітттерідж Ви часта намагаєтеся зрозуміти вчинки людей? Чи виправдовуєте їх хоч якось? Чи одразу кидаєте звинувачення, не надто намагаючись вникнути у суть, бачачи лише наслідки, заплющивши очі на причини і передумови? Я, буває, по-всякому. Мені, звісно, хочеться бути мудрою і справедливою, але інколи ламаються гальма і мене несе. Поки я читала цю книгу, я встигла побути й дурною, й пліткаркою, і мудрою. Перша історія якось пройшла геть мимо…
Читати на YakabooУповільнення Спочатку я подивилася серіал, а вже потім дізналася, що серіал базується на книзі. І прочитавши книжку, переконалася, що авторам серіалу вдалося передати атмосферу невеликого містечка, де все йде неспішно, пливе у часі. Олівія, головна героїня, сама проживає, а також стає каталізатором для різноманітних подій, які показують її характер через різні ролі: як мати, як вчительку, як дружину, як просту жінку - з усіма внутрішніми протиріччями, сумнівами, бажаннями. І цим книга мені дуже…
Читати на YakabooАмериканська мрія Вже минуло кілька днів по прочитанню "Олівії Кіттерідж", але й досі не можу визначитись, чи сподобалась мені ця книжка. Прочитала її за два-три дні і, здавалося б, це ознака того, що книжка захопила. Але ні. Мені здається, що якби попередньо не чула позитивних відгуків друзів про те, що книжка прекрасна і чуттєва, не читала би її до кінця. Тут показане буденне життя американського містечка на протязі десятиліть. Фокусом автора є десяток мешканців, які на перший погляд…
Читати на YakabooЖиття Олівії Книга лауреата Пулітцерівської премії Елізабет Страут "Олівія Кіттеридж" - про стару пані Олівію, пенсіонерку, колишню вчительку математики, жінку часом грубу і строгу, часом вразливу, про те як вона розуміє своє життя, сприймає свою старість, і життя інших мешканців невеличкого містечка. Книга складається з окремих новел, що розповідають про окремі епізоди з життя Олівії, або про життя якогось іншого персонажа, якого точно знає Олівія, або навіть його навчала. І це так цікаво…
Читати на YakabooИстория. Современный роман Элизабет Страут под названием "Олівія Кіттеридж" это собрание нескольких жизненных историй которые периодически очень удивляют. Каждая история это некое описание жизни абсолютно разных персонажей, но стоит отметить что каждый рассказ связан с одной героиней причем иногда она является лишь неким воспоминанием, а уже в иных моментах описанных автором становится настолько значимой что кажется единственным главным персонажем в этом литературном произведении. После…
Читати на YakabooОлівія в кожному з нас Всі ми трішки Олівія Кіттеридж. Ця книжка давно чекала на моїй полиці свого часу. А коли я побачила у Віри Полозкової її в рекомендаціях як потужний твір, вирішила: пора прийшла. Це збірка оповідок, де кожен розділ присвячений різним мешканцям маленького містечка, де всі знають все про кожного мешканця. Втім, кожна людина - всесвіт, і Страут в кожному розділі своєї книжки доводить, що ми ніколи не можемо знати інших повністю. Ці розділи-оповідання об’єднує одне: Олівія.…
Читати на YakabooНе зацепило После прекрасного мини-сериала "Что знает Оливия", очень хотела прочитать книгу и в итоге разочаровалась. Книга оказалась сборников рассказов, который объединяет не совсем главная, но важная героиня Оливия Киттеридж. Суровая, прямая, скрытная и несколько провинциальная, она требует от людей многого и сама о многом переживает. На правах учительницы она вторгается в жизни взрослых людей и незаметно "учит" их, как школьников. То проучит невестку, то бывшего ученика, который "сбился…
Читати на Yakaboo"Всі щасливі родини схожі одна на одну. Кожна окрема родина нещаслива по-своєму". Те, що книгу, яка втрапила мені до рук, можна віднести тільки до когорти представників тонкої психологічної літератури, я зрозуміла вже кілька тижнів потому після власне читання, коли у конкретній ситуації згадалася цитата з цього роману. Саме завдяки тому, що Елізабет Страут, пишучи, не виходила за межі норовів та звичаїв маленького провінційного містечка, водночас не приховуючи жодних недоліків його мешканців,…
Читати на YakabooИнтересные истории. "Олівія Кіттеридж" это проза писательницы Элизабет Страут в которой автор соединила целых тринадцать историй и довольно компактно уместила каждую из абсолютно разных по смыслу и объему частей в одно произведение. Историю каждого из персонажей объединяет не только место их нахождения это небольшой американский городок, но и одна очень мудрая женщина Оливия. Простые жизненные ситуации множества героев так или иначе связаны с Оливией причем абсолютно разным образом она вносит…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!