Юрій Яновський (1902 -1954) - один з найвизначніших романтиків в українській літературі першої половини ХХ століття. При згадці цього імені постає перед очима "світ спекотний і шалений, бачиться степу переблискуванні шабель, охоплений курявою битви". Роман письменника "Вершники" належить до кращих творів про героїку Громадянської війни.
"Тому роду не буде переводу, в котрому браття милують згоду"
Невеличкий формат цього видання, безперечно, робить читачеві велику послугу: його легко всюди брати з собою, та й колір для палітурки дібрали приємний. Крім того, як людина, що любить історичну точність, я рада, що цей роман у новелах вирішили ввести до серії, на обкладинках якої надруковано портрет письменника - у сьогоденні вже не кожен скаже, який із себе був Юрій Яновський.
А от стосовно верстки я б, на жаль, не поспішала хвалити…
Вершники
Із творчістю Юрія Яновського я познайомилася ще у школі на уроках української літератури. Тоді я вперше прочитала його новелу ,,Подвійне коло''. І, знаєте, мені сподобалося, хоча й далеко не з першого разу.
Почну з того, що твір цього письменника особливий тим, що він повністю складається із новел, об'єднаних між собою спільною темою і головними персонажами. Це є своєрідною особливістю книги.
Новела ,,Подвійне коло'' мені сподобалася десь аж після третього разу. Спочатку вона…
Відгуки з книгарень
"Тому роду не буде переводу, в котрому браття милують згоду" Невеличкий формат цього видання, безперечно, робить читачеві велику послугу: його легко всюди брати з собою, та й колір для палітурки дібрали приємний. Крім того, як людина, що любить історичну точність, я рада, що цей роман у новелах вирішили ввести до серії, на обкладинках якої надруковано портрет письменника - у сьогоденні вже не кожен скаже, який із себе був Юрій Яновський. А от стосовно верстки я б, на жаль, не поспішала хвалити…
Читати на YakabooВершники Із творчістю Юрія Яновського я познайомилася ще у школі на уроках української літератури. Тоді я вперше прочитала його новелу ,,Подвійне коло''. І, знаєте, мені сподобалося, хоча й далеко не з першого разу. Почну з того, що твір цього письменника особливий тим, що він повністю складається із новел, об'єднаних між собою спільною темою і головними персонажами. Це є своєрідною особливістю книги. Новела ,,Подвійне коло'' мені сподобалася десь аж після третього разу. Спочатку вона…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!