Іван Мазепа

Видавництво: Мандрівець, Folio
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок152
Рік видання2026

Формати

У наявності Опис Видання містить розділи, що розкривають віхи життя Івана Мазепи, його місце і роль в українському державотворенні. Книжка подає розробки навчально-виховних занять і позакласних заходів, добірку диктантів і переказів. Для учителів-предметників, класних керівників та виховників загальноосвітніх навчальних закладів.

Де можна придбати

ПаперовіЕлектронні
• Фоліо • pdf , epub
150 грн
e-book
• Мандрівець • epub
189 грн
e-book
• 2011 • Мандрівець
258 грн219 грн
• 2026 • Folio • pdf
395 грн
e-book
• 2026 • Folio • pdf
395 грн
e-book
• Фоліо • pdf
455 грн
e-book
• 2026 • Folio
790 грн
• 2026 • Folio
790 грн
• 2026 • Folio • М'яка обкладинка
790 грн
• 2026 • Фоліо • М'яка обкладинка
Передзамовлення — очікується 15 жовтня 2026 р.790 грн671.5 грн -15% діє з промокодом KEBUK
• Фоліо • Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2018 • Фоліо
Немає в наявності
• 2011 • Мандрівець • М'яка обкладинка
Немає в наявності 99 грн
• 2011 • Мандрівець • epub , mobi
Немає в наявності 129 грн
e-book
• 2020 • Folio • Тверда обкладинка
Немає в наявності 310 грн264 грн
• 2018 • Фоліо • Тверда обкладинка
Немає в наявності 310 грн282.1 грн
• 2018 • Фоліо • Тверда обкладинка
Немає в наявності 310 грн
• 2020 • Фоліо • Тверда обкладинка
Немає в наявності 310 грн

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• АндрійYakaboo21 вересня 2020 р.★ 5/5

Яскрава постать української історії Іван Мазепа один з найбільш відомих українських гетьманів. Окрім того він належав до найбагатших людей Європи свого часу. Будучи уже в поважному віці, коли російським царем став Петро І, гетьман Мазепа фактично став його вчителем, особливо у мистецтві вести зовнішню політику. Тому влада геть на ставала все міцнішою, а багатство тільки збільшувалося. Треба зазначити, що гетьман щедро витрачав кошти на підтримку мистецтва і зокрема будівництво храмів. Але…

Читати на Yakaboo
  • Максим СтюфляєвYakaboo1 лютого 2020 р.★ 4/5

Амністія гетьмана Мазепи Ця книга, звісно, далеко не перша наукова біографія видатного українського гетьмана Івана Мазепи, але вона незвичайна і вигідно вирізняється на загальному тлі. Автором дослідження є Тетяна Таїрова-Яковлєва – відомий російський історик, який уже кілька десятиліть ґрунтовно вивчає добу Гетьманщини, передусім діяльність української козацької еліти. Перше видання «Івана Мазепи» так само з’явилося російською в межах популярної серії «ЖЗЛ». Ця обставина, ясна річ, дещо…

Читати на Yakaboo
  • МаринаYakaboo23 січня 2020 р.★ 5/5

Сучасний погляд на неоднозначного гетьмана Тетяна Яковлєва - знана дослідниця українського козацтва з Петербургу. Тому історики-професіонали знати її праці зобов’язані. Книга про Мазепу була для мене цікавою насамперед тому, що я за фахом теж історик. Якщо Ви цікавитеся постаттю Мазепи й прочитали про нього чимало, в цій книзі Ви не знайдете якихось революційних речей. А от для росіянина монографія Яковлєвої дійсно є відкриттям. Так, дослідниця не вішає на нього всіх собак й не робить його…

Читати на Yakaboo
  • СвітланаYakaboo22 березня 2019 р.★ 5/5

Раджу!!! Тетяна Таїрова-Яковлєва "Іван Мазепа" У слові до українського читача авторка зазначає, що ця книга була написана для відомої в певні часи серії "Жизнь замечательных людей". Це мене трохи насторожило. Серія російська, перше видання книги було російською, а вже які думки про Мазепу у росіян секретом ніколи не було. Та я була приємно здивована. Тут Мазепа - постать, особистість-самодостатня, цілеспрямована, віруюча, розумна, виважена, сильна, хитра, навіть підступна. Але не зрадник. Не…

Читати на Yakaboo
  • Viktoria GnypaYakaboo13 лютого 2019 р.★ 5/5

Найбільш неоднозначний український гетьман Зі всіх гетьманів України мене завжди найбільше притягував Мазепа. Може тому, що він позбавлений оцього всього фльору ідеальності, непохитності і непідкупної доблесті. Він неоднозначний і тим, мені цікавий. Думка прочитати біографію Мазепи в голові крутилась вже давно. Але біографії, то така слизька стежка, кожен автор вносить в неї свої бачення, іноді свідомо, іноді несвідомо. До того ж, щоб написати цікаву біографію, треба дійсно мати хист. Тож…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково