Кажуть, колись давно жила собі принцеса у підземному царстві, де не буває ні обману, ні болю. І мріяла вона побачити людський світ. Отож одного дня принцеса втекла від варти і піднялася у наш світ. Невдовзі сонце спалило всі її спогади, і принцеса забула, хто вона та звідки. Вона блукала землею, страждаючи від холоду, болю та хвороб. Аж поки врешті померла. Її батько, король, не облишив пошуків. Бо він знав, що душа Моанни безсмертна, і сподівався, що одного дня вона повернеться додому. В іншому тілі, в інший час. Може, навіть в іншому місці. Він чекатиме…
Жорстока казка
Лабіринт Фавна - Корнелія Функе, Гільєрмо дель Торо. Це новелізація однойменного фільму. Тобто спочатку був сценарій, а вже потім на його основі створили книгу. І так, це не дитяча історія, підліткова - так, проте не дитяча. Тут жорстока казка переплітається з не менш жорстокою реальністю, а казкові монстри ніщо з монстрами людськими. Це те темне фентезі яке покриє вас мороком і затягне в болото невідворотності. Тут немає епічності, шаленого розвитку подій та не змінюється доля…
Моторошна казка не тільки для дітей
Не знаю, чому страшні казки вважають не для дітей. Це казка із доволі жорстокими моментами, але поруч із вигадкою у цій книзі співіснують цілком реальні моменти воєнного часу. Саме це переплетення реальності і казки є найбільш моторошним, адже інколи забуваєш, де закінчується одне і починається інше. Мені сподобалося, як розповідь підтримується дизайном книжки, коли розділи з казкою (або флешбеками?) подаються на сірому папері. Самі казкові розділи поступово…
Нікого не залишить байдужим
Ця книга стала для мене чимось особливим. Вона не схожа на жодне фентезі, яке я раніше читала. Навіть не впевнена, чи це справді фентезі в традиційному розумінні цього жанру. Сам фільм я не дивилася і навіть не чула про нього до виходу книги. Історія балансує на межі реальності і чи то паралельно існуючого Підземного Королівства, чи то неймовірної фантазії головної героїні Офелії. Я так і не змогла для себе визначитися, який з цих варіантів правильний. Особливо це…
Жорстока казка
Ця книга достатньо потріпала мені нерви. Якщо ви хочете почитати якусь добру казочку або купити її своїм дітям, то ця книга вам однозначно не підійде. Мене приємно вразило, що у цьому творі настільки природно описали війну. Я справді вірила, що це все відбувалось, адже сцени жорстокості не дозволяли забувати, що війна насамперед - смерть. У цьому плані книга впоралась зі своєю роботою на всі 100%. Щодо казок, то це було приємне доповнення до сюжету. Це наче окрема історія, яка…
Не дитяча казочка
Чомусь я вважала цю книжку дитячою.
Фільм, якщо і дивилася, то це було дуже давно, то ж і не пам’ятала нічого окрім кіношного образу Фавна.
З казкового й дитячого тут, тільки феїчки й типовий сюжет про казкове королівство, принцесу і чари.
Але, до цієї казочки додали жахастиків про Блідого Чоловіка дітожера, громадянську війну в Іспанії, другу світову війну і злого капітана, який по жаху не уступає тому ж дітожеру, бо вбиває людей голими руками і не дуже з того…
Лабіринт Фавна
Книга "Лабіринт Фавна" стала моїм першим досвідом читання новелізації. Це ніби екранізація, але навпаки - на основі уже відзнятого і побаченого глядачами фільму пишеться книга. Коли купувала книгу, навіть не здогадувалася про це, але, прочитавши, не пошкодувала. Сам фільм дивилася уже після знайомства із книгою і тепер мені важко визначитися із тим, що вразило мене більше.
Отже, режисером фільму і автором сценарію був Гільєрмо дель Торо, а написанням новелізації зайнялася відома…
Хорша адаптація чудового фільму
Мабуть, як і багато хто, я захотіла прочитати цю книгу після того, як подивилась фільм. Він, до речі, мені дуже сподобався. Такий казковий, з одного боку, і похмурий, з іншого. Книга розповідає історію дівчинки на ім'я Офелія, яка з мамою живе в часи громадянської війни в Іспанії. Її дитинство важко назвати радісним, адже окрім війни, їй псує життя вітчим, військовий, який звик з усіма поводитися жорстоко. Разом з тим, розповідається історія про казкову принцесу…
Новелізація темного фентезі Гільєрмо дель Торо, написана Корнелією Функе
Я почула про цю книгу в якогось блогера. На довгий час забула про неї. І ось нещодавно побачила в книгарні, погортала, купила.
До цього фільм я не дивилася тому не знала, що на мене чекає.
Історія розповідає про дівчинку Офелію, яка разом зі своєю вагітною матір'ю, переїжджає до майбутнього вітчима. Який, до слова, не дуже хороша людина.
Одної ночі до Офелії приходить фея і дівчинка дізнається, що вона загублена…
Казкова й водночас моторошна книга
Книга "Лабіринт Фавна" дуже цікава, незвична та казкова. Це моє перше знайомство з автором. До цього я тільки чув про них. Бачив, що є екранізація, але мені вона не подобається.
Багато чув про цю книгу, але довгий час не наважувався її прочитати. Я здивувався, коли почав читати книгу, адже вона мені неймовірно сподобалася. Кожна сторінка наповнена казковими історіями.
Це книга про дівчинку Офелію, яка разом з матір'ю переїжджає до нового будинку. Адже…
Нарешті українське видання!
Ще кілька років тому я не могла й мріяти про те, щоб тримати в руках український переклад книги Корнелії Функе «Лабіринт Фавна», яка була написана на основі мого улюбленого однойменного фільму. Щоб оцінити красу і трагічність цієї історії – її варто прочитати самому, бо і десяток найкращих рецензій не в змозі передати це.
Це історія принцеси Моани, яка потрапила з підземного світу на землю і загинула, але її душа переродилась і знову народилась в особі дівчинки…
Відгуки з книгарень
Жорстока казка Лабіринт Фавна - Корнелія Функе, Гільєрмо дель Торо. Це новелізація однойменного фільму. Тобто спочатку був сценарій, а вже потім на його основі створили книгу. І так, це не дитяча історія, підліткова - так, проте не дитяча. Тут жорстока казка переплітається з не менш жорстокою реальністю, а казкові монстри ніщо з монстрами людськими. Це те темне фентезі яке покриє вас мороком і затягне в болото невідворотності. Тут немає епічності, шаленого розвитку подій та не змінюється доля…
Читати на YakabooМоторошна казка не тільки для дітей Не знаю, чому страшні казки вважають не для дітей. Це казка із доволі жорстокими моментами, але поруч із вигадкою у цій книзі співіснують цілком реальні моменти воєнного часу. Саме це переплетення реальності і казки є найбільш моторошним, адже інколи забуваєш, де закінчується одне і починається інше. Мені сподобалося, як розповідь підтримується дизайном книжки, коли розділи з казкою (або флешбеками?) подаються на сірому папері. Самі казкові розділи поступово…
Читати на YakabooНікого не залишить байдужим Ця книга стала для мене чимось особливим. Вона не схожа на жодне фентезі, яке я раніше читала. Навіть не впевнена, чи це справді фентезі в традиційному розумінні цього жанру. Сам фільм я не дивилася і навіть не чула про нього до виходу книги. Історія балансує на межі реальності і чи то паралельно існуючого Підземного Королівства, чи то неймовірної фантазії головної героїні Офелії. Я так і не змогла для себе визначитися, який з цих варіантів правильний. Особливо це…
Читати на YakabooЖорстока казка Ця книга достатньо потріпала мені нерви. Якщо ви хочете почитати якусь добру казочку або купити її своїм дітям, то ця книга вам однозначно не підійде. Мене приємно вразило, що у цьому творі настільки природно описали війну. Я справді вірила, що це все відбувалось, адже сцени жорстокості не дозволяли забувати, що війна насамперед - смерть. У цьому плані книга впоралась зі своєю роботою на всі 100%. Щодо казок, то це було приємне доповнення до сюжету. Це наче окрема історія, яка…
Читати на YakabooНе дитяча казочка Чомусь я вважала цю книжку дитячою. Фільм, якщо і дивилася, то це було дуже давно, то ж і не пам’ятала нічого окрім кіношного образу Фавна. З казкового й дитячого тут, тільки феїчки й типовий сюжет про казкове королівство, принцесу і чари. Але, до цієї казочки додали жахастиків про Блідого Чоловіка дітожера, громадянську війну в Іспанії, другу світову війну і злого капітана, який по жаху не уступає тому ж дітожеру, бо вбиває людей голими руками і не дуже з того…
Читати на YakabooЛабіринт Фавна Книга "Лабіринт Фавна" стала моїм першим досвідом читання новелізації. Це ніби екранізація, але навпаки - на основі уже відзнятого і побаченого глядачами фільму пишеться книга. Коли купувала книгу, навіть не здогадувалася про це, але, прочитавши, не пошкодувала. Сам фільм дивилася уже після знайомства із книгою і тепер мені важко визначитися із тим, що вразило мене більше. Отже, режисером фільму і автором сценарію був Гільєрмо дель Торо, а написанням новелізації зайнялася відома…
Читати на YakabooХорша адаптація чудового фільму Мабуть, як і багато хто, я захотіла прочитати цю книгу після того, як подивилась фільм. Він, до речі, мені дуже сподобався. Такий казковий, з одного боку, і похмурий, з іншого. Книга розповідає історію дівчинки на ім'я Офелія, яка з мамою живе в часи громадянської війни в Іспанії. Її дитинство важко назвати радісним, адже окрім війни, їй псує життя вітчим, військовий, який звик з усіма поводитися жорстоко. Разом з тим, розповідається історія про казкову принцесу…
Читати на YakabooНовелізація темного фентезі Гільєрмо дель Торо, написана Корнелією Функе Я почула про цю книгу в якогось блогера. На довгий час забула про неї. І ось нещодавно побачила в книгарні, погортала, купила. До цього фільм я не дивилася тому не знала, що на мене чекає. Історія розповідає про дівчинку Офелію, яка разом зі своєю вагітною матір'ю, переїжджає до майбутнього вітчима. Який, до слова, не дуже хороша людина. Одної ночі до Офелії приходить фея і дівчинка дізнається, що вона загублена…
Читати на YakabooКазкова й водночас моторошна книга Книга "Лабіринт Фавна" дуже цікава, незвична та казкова. Це моє перше знайомство з автором. До цього я тільки чув про них. Бачив, що є екранізація, але мені вона не подобається. Багато чув про цю книгу, але довгий час не наважувався її прочитати. Я здивувався, коли почав читати книгу, адже вона мені неймовірно сподобалася. Кожна сторінка наповнена казковими історіями. Це книга про дівчинку Офелію, яка разом з матір'ю переїжджає до нового будинку. Адже…
Читати на YakabooНарешті українське видання! Ще кілька років тому я не могла й мріяти про те, щоб тримати в руках український переклад книги Корнелії Функе «Лабіринт Фавна», яка була написана на основі мого улюбленого однойменного фільму. Щоб оцінити красу і трагічність цієї історії – її варто прочитати самому, бо і десяток найкращих рецензій не в змозі передати це. Це історія принцеси Моани, яка потрапила з підземного світу на землю і загинула, але її душа переродилась і знову народилась в особі дівчинки…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!