Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Повість-казка. Що станеться, коли народові буде замало смерті змія, бо зло ним не вичерпалось? Що буде, коли він кинеться шукати й інші джерела зла? Одного дракона на всю державу замало. Де взяти ще стільки драконів, аби кожен мав кого розіп’ясти? Де взяти стільки юд, аби мали на кого перекласти провину? Коли народ не має кого проклинати – сили його підупадають. Боже! Пошли нам драконів!
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Історія, яка переверне наш світ Змах крил, іще один, і ще, і ти летиш... Летиш під небесами, по-під хмарами, схід сонця... Ти бачиш країну: неймовірну, оповиту таємницями, усе на своєму місці, кожен, але не ти. Ти дракон, якого потрібно вбити, адже так робили усі: королі, принци, воїни. Це традиція, якої повинні дотримуватися. Я знаю, ти нічого поганого їм не зробив! Я знаю, що ти любиш природу, і що нікого не хочеш скривдити, знаю, що у тебе під печерою ростуть квіточки (ти думав я не…
Читати на YakabooМесто для драконов Эту прекрасную книгу приобретала в качестве подарка для племянника, он очень любит мифологию, особенно истории про драконов, к счастью такой книги ещё не было в его библиотеке и я была очень рада ее приобрести. Сама книга с красивым оформлением, в твердом переплете. Очень порадовало, что в книге есть черно - белые иллюстрации, довольно крупный шрифт, особенно для младших и средних классов, оказывается эта история включена в школьную программуЮ что не может не радовать. Сама…
Читати на YakabooЯке щастя мати справжніх друзів! Однозначно: книга філософська, її потрібно читати між рядків. Деякі вислови навіть підкреслила олівцем, наскільки глибокі слова. Восьмикласниками сприймається твір як казка, але насправді твір з "дууууууже" глибоким підтекстом, своїм розумом до якого учні не можуть сягнути, сприймаючи все досить поверхово та практично. Ключова фраза в творі "Не можуть люди бути гіршими від звірів...", показує нам сьогодні, що можуть, і не лише гіршими, а й жорстокішими,…
Читати на YakabooЧи можна втекти від долі? Я б віднесла цей твір до категорії ,,філософська казка для дорослих,, . Знаю, що зараз ця книга внесена до шкільної програми і вивчається учнями, але не думаю, що діти, навіть старшокласники, змогли б повністю вникнути в усі тонкощі і нюанси даного твору. Це історія про дракона, що народився і жив в околицях Люботина. Але чи то природа над ним познущалась, чи то не було в кого навчитися, та дракон виявився не зовсім драконом, бо і харчувався він травичкою та ягідками,…
Читати на YakabooНе понятно для кого Вроде написано, что это философская сказка-притча, только вот непонятно для кого. Для детей многие вещи из книжки еще рано , взрослым - уже поздно. Хотя это произведение проходят в 8 классе. Итак. Средние века, князь люботинский сидит на троне и страдает от скуки. Да и все княжество в спячке: ни войн, ни армии, тишина и покой. А еще вялость. Во всем: в душе, в делах, в стране. И было б так и дальше, только вот дочь у князя на выданье. Более того, скоро в девках засидится. Но…
Читати на YakabooКазочка Гарна казка від Винничука. Але казочка для дорослих. Не знаю чи варто в ній шукати мораль. Хоча і здається, що моральна поверхні. Може так і є. Твір дійсно багатошаровий. Ну та одним із важливих шарів в ньому є принаймні те, що написано Винничуком, це раз. І друге – як завжди гарною соковитою мовою, зі знанням діла, контексту, історії, краєзнавства і етнографії. Так що цього достатньо, щоб купити книжку і щоб вона прикрашала полицю поряд з рештою книжок від маестро. Дракон, який…
Читати на YakabooТвір про любов, самопожертву та про всю суть стреотипів Твір Юрія Винничука "Місце для дракона" висвітлює тему любові, тему самопожертв та найголовніше — викриває всю суть цих старих "драконячих законів", що базуються виключно на стереотипах. Однозначно вартий того, щоб бути прочитаним. Щодо автора, мені відомо трохи менше ніж нічого. Його творів я раніше не читав, тож цей твір був для мене по-суті знайомством з його творчістю. Знайомством, до речі, доволі вдалим, принісши декілька годин…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!