Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Роман Саймона Терні - чи не найкращого з сучасних історичних романістів Англії - це глибоке занурення в римську історію, у ті часи, коли юнак на ім'я Гай Германік випадково опинився спадкоємцем імператорського титулу і в лічені місяці був змушений перетворитися на обережного й розважливого політика, який ставив перед собою високу мету: привести Рим, очищений від тиранії, до "золотої доби". Натомість його чекали незліченні зради і змови, спротив знаті, втрата політичних союзників, безумство, жага помсти, а наостанок - жорстока смерть і наклепи істориків, які ославили Калігулу тираном-кровопивцею.
Психологічно точна й майже сучасна історія, від якої неможливо відірватися до останнього рядка.
Відгуки з книгарень
Альтернативний погляд на особистість Калігули Напевно, ви, як і я, асоціюєте відомого римського імператора Калігулу з неймовірними оргіями та неадекватними вчинками. Я боялася, що роман буде рясніти подібними сценами. Але ця книга описує особистість Калігули з іншого боку, незвичної нам. По-перше, тому що оповідання ведеться від імені сестри Калігули Юлії Лівіли, яка ніжно любить і безмежно захоплюється братом. А по-друге, автор не цілком поділяє загальноприйняту думку на особистість імператора…
Читати на YakabooНо перевод- полный провал Книга британского современника, очень достойная хотя бы взвешенным подходом в описании исторической личности и эпохи. Но перевод, как всегда, в последние годы - полный провал. Например, "Марк Винікій", серьезно? Правила произношения в итальянском языке изменились? Да, книга изначально написана на английском, но ведь мы говорим о Древнем Риме, Италии??? Олексий Чупа - уважаемый в узких кругах переводчик ("Український поет і прозаїк, перекладач. Засновник…
Читати на YakabooСАЙМОН ТЕРНИ «КАЛИГУЛА» Нам позволено наблюдать за взрослением, становлением и падением Калигулы. Здесь нет акцента на жестокости и безумии, на оргиях императорского двора. Мы видим, как тяжело приходилось Калигуле, сколько боли, горя, жестокости и несправедливости выпало на судьбу его семьи. Мы наблюдаем за умным и хитрым парнем, который пытается выжить, за его стремлением и мечтами сделать Рим лучше. Собственно, этого и стоило ожидать. Ведь рассказ ведется от имени его младшей, что…
Читати на YakabooКупляла сину, а перечитала сама Дуже люблю історичні романи, особливо якщо вони мають хоч якесь реальне підґрунтя. Даний твір відкрив мені очі на зовсім іншого Калігулу та змінив ставлення до його особистості. Не всі його вчинки піддаються розумінню та схваленню, проте для людини, яка постійно піддавалася постійним спробам вбивства власною родиною та найближчим оточенням, зовсім не дивною буде поведінка тирана та деспота, як ознака самозахисту та виживання. Книга дуже захоплююча та читається…
Читати на YakabooЦікаво Мені завжди було цікаво дізнаватися біографії відомих людей з різних сфер аби робити певні висновки, перейняти певні гарні риси чи навпаки навчитися на помилках щось не робити а найголовніше що для мене важливо в таких моментах — перейняти сильні сторони та риси цих людей. Історія про Калігулу мене завжди цікавила через те, що всі навколо стверджують який він кривавий диктатор, а мені цікаво було дізнатися чи справді це так, чи це вигадки, чи це плітки чи може насправді біографії…
Читати на YakabooЦя книга перевершила усі мої сподівання! Красива обкладинка, якісні сторінки, друк та переклад. Життя та смерть третього імператора Римської імперії Гая Юлія Цезаря Августа Германіка (більш відомого як Калігула) завжди привертали увагу. Ким насправді був цей одіозний імператор відповісти не просто. Він був улюбленцем простолюду, а сенат недолюблював його, і це м'яко кажучи. Початок його правління у 37 році видався доволі чудовим. Імператор демонстрував праведність майже у всіх своїх діях. Але,…
Читати на YakabooБожевільний чи нещасний? Хіба можна пройти повз таку обкладинку? Я не змогла і не пошкодувала. Багато міфів, чуток та пліток існує про кожну визначну постать в історії людства, Каліґула не став винятком. Більшість знає його як божевільного, кривавого тирана, розпусника та збоченця, але що з цього правда? Адже історія досить мінлива й переписана не одноразово. Автор цієї книги говорить, що основними джерелами інформації про Каліґулу є праці Светонія та Кассія Діона, які жили набагато пізніше за…
Читати на YakabooРецензія на українську версію "Калігули" Саймона Терні Що ми знаємо про римського імператора Калігулу? Що він зробив свого коня сенатором? Що вбивав людей за найменшу дрібничку? Що був психопатом і розтринькував гроші направо і наліво? А може усе це вигадки, поширені людьми, які прийшли до влади після нього, щоб на його фоні самим виглядати краще? Саме таку позицію відстоює Саймон Терні, намагаючись максимально об"єктивно розповісти історію життя Калігули, дати раціональне тлумачення тим чи…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!