Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Кілька років тому, оглядаючи Собор Паризької Богоматері чи, точніше кажучи, нишпорячи в ньому, автор цієї книги виявив у темнім закутку однієї з веж начертане на стіні слово:
Ці досить глибоко вкарбовані в камінь, почорнілі від часу великі грецькі літери, у формі й розміщенні яких було щось притаманне готичній каліграфії, літери, які немовби свідчили про те, що начертані вони рукою людини середньовіччя, а особливо їхній зловісний і фатальний зміст глибоко вразили автора.
Він запитував себе, він намагався збагнути, яка то стражденна душа не схотіла покинути світ, не залишивши на чолі старої церкви цього тавра злочину чи нещастя.
Минув час, і стіну (тепер я вже не пригадую навіть яку) обмазали чи обшкрябали, і напис зник. Саме так ось уже протягом двох століть поводяться з чудовими храмами середньовіччя. Їх нівечать всіляко — зсередини і зовні. Священик їх перефарбовує, архітектор обшкрябує, а згодом приходить юрба, яка їх руйнує.
Отож нічого вже не лишилося від таємничого слова, викарбуваного на стіні похмурої вежі Собору Паризької Богоматері, нічого не лишилось і від невідомої долі, про яку так сумовито розповідало це слово, — нічого, крім нетривкого спогаду. Людина, яка начертала це слово на стіні, багато століть тому зникла, так само зникло із стіни храму слово, та й сам храм, може, незабаром зникне з лиця землі. Саме це слово й спричинилося до написання цієї книги.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
Собор Паризької Богоматері Якість видання гарна, незважаючи на м'яку палітурку, але дуже мілкий шрифт...
Читати на YakabooВишукана класика Собор Паризької Богоматері* це мій улюблений роман французького класика Віктора Гюго. В цій книзі ідеально все — описи собора та міста, людські душі та ідеали, сюжет в цілому, та післясмак який ще давно лишається. Гюго не просто так вважається одним з найкращих класиків не мітки французької літератури, а й всього світу, і цей роман тому доказ, бо автор створив неймовірний по силі та значенню твір, який вже більше сотні років вражає читачів по всьому світу.
Читати на YakabooНеймовірна Есмеральда Дуже боялася читати цю книгу. Думала, що вона дуже складна. А виявилося, що це неймовірна історія про Есмеральду, яка зводила чоловіків з розуму своєю красою. На початку книги багато описів Парижу та Нотр Даму. Проте ця історія варта, щоб її прочитати!
Читати на YakabooЖах Абсолютний жах
Читати на Yakabooвідгук Що можу сказати.. обкладинка м'яка, але читається нормально, корінець зламати нелегко. сторінки білі,але шрифт дрібний (для когось це мінус). єдиний мінус для мене- оформлення обкладинки, а так нарікань не маю, книга класна
Читати на YakabooВідгук на книгу Перш ніж замовляти, гляньте вживу! Обкрадинка тоненька, зображення і назва книги не чітке. Білі сторінки і дуже дрібний шрифт, який не зручно читати. Хотіла б повернути книгу. За таку ціну вже краще електронний варіант читати.
Читати на YakabooСобор Паризької Богоматері Цікава книга.
Читати на Yakaboo"Вище правосуддя - це совість" "Знедолені" Віктора Гюго - це не просто книга, це епічна оповідь про людські страждання, боротьбу за справедливість і надію на краще майбутнє. Роман, написаний у 1862 році, відображає реальність Франції 19-го століття, проте його теми та ідеї досі актуальні. Персонажі цього роману змальовані з неймовірною точністю і глибиною. Головний герой, Жан Вальжан - це символ трансформації і добра, що може бути в людині, незважаючи на всі негаразди і перешкоди, що стоять…
Читати на YakabooМужність, сила, любов Книга неймовірна. Прекрасно передає атмосферу у тогочасній Франції та Парижі, зокрема. Книга про мужність, силу та любов. Книга про зневіру та сподівання. Книга про неправду та боротьбу справедливість та свої істини. Читала на одному подиху і просто «з‘їла».
Читати на Yakabooпро Собор і не тільки... "Собор Паризької Богоматері" -книга , яку давно хотіла прочитати. Маючи вдома величезну бібліотеку і прочитавши практично все ще в дитинстві, цієї історії вдома не було. Лише вже у дорослому віці я про неї згадала і захотіла прочитати. Книга не для дітей однозначно. Добре що я її прочитала зараз ,а не в дитинстві. Я була поряд з Собором і початок книги, тобто опис самого головного героя ,мене переніс в Париж в те саме місце, де я на нього дивилася. Все описано до…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!