Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
До книги увійшов один з найкращих творів І. Франка — «Перехресні стежки», який за жанром є соціально-побутовим романом. Напружений сюжет, трагічна розв’язка,ціла галерея яскравих героїв будуть тримати увагу читача до останньої сторінки твору.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Ще навіть не почав читати Але вже дуже хочу «подякувати» за передмову, в якій спойлерів на півкнижки
Читати на YakabooВідкрий для себе Франка та укрліт Інтригуючий твір, неочікувана кульмінація. Цікаво відкривати для себе українську літературу у дорослому віці. Франко гарно пише. Завдяки укр. літ. можна вивчити нові українські слова, дізнатися, що хвилювало людей у 19 столітті. Книга варта уваги, як мінімум тому, що гарно написано, і як максимум тому, що ми досі так мало знаємо українських письменників.
Читати на YakabooПраво на власну думку Іван Франко – людина-титан, він безперечно надає читачеві право на власну думку. Саме читач вирішує, як сприймати того чи іншого героя. Івана Франка може і треба сприймати по-різному, головне, не використовувати кліше про те, що він був соціалістом, борцем за права народу тощо. Іван Франко є єдиним, неповторним, багатогранним, він писав твори і заробляв цим гроші, які витрачав на те, щоб писати твори для душі і від душі. Він був альтруїстом, він не боявся вести дискусії,…
Читати на YakabooКласика світового рівня Неперевершений Іван Франко. Його роман “Перехресні стежки” міг би стати окрасою для будь-якої зі світових літератур. Сучасний за звучанням, інтригуючий і глибоко психологічний. Молодий успішний адвокат Євгеній Рафалович випадково зустрічає свого давнього наставника, і той запрошує до себе у гості. І тут виявляється, що його дружина Регіна — колишня кохана адвоката. Ця зустріч стає відправною точкою для героїні. Адже вона вийшла заміж за того, кого ніколи не любила, до…
Читати на YakabooКласика назавжди Захопити читача історією, а потім увесь сюжет тримати інтригу та зацікавленість до майбутнього розвитку подій (або ж навіть збільшити її), не кожному автору під силу. А ще складніше виконати таке завдання стає, коли душа лежить до типу героя, який на перший погляд більшості людей здається класичним або ж навіть нудним (лікар, адвокат,бухгалтер та інші). Але якщо автор ДІЙСНО так відчуває і "бачить", то віддавшись роботі над твором можна написати шедевр (який на жаль не кожен і…
Читати на YakabooДетективний сюжет і любовна інтрига Іван Франко - не тільки письменник, поет, публіцист, журналіст, історик мови, літературний критик, драматург, перекладач і літературознавець; він іще й економіст, затятий борець за соціальну справедливість і національну самовизначеність; натхненний автор, що міг одним із перших в Україні жити з письменницьких гонорарів; блискучий літератор, творчу спадщину якого вже зібрано в 50-титомне видання, що має розростися, як подейкують, і до повноцінного 100-томника.…
Читати на YakabooСліпуче сонце доктора Рафаловича Повість Івана Франка "Перехресні стежки" читалася мною двічі й кожен раз сприймалася по-іншому, тож це добрий привід поговорити про те, як із віком змінюється ставлення до героїв і їхніх вчинків. Вперше я ознайомився з твором за шкільною програмою. Він мені тоді дуже сподобався, я добре відповів на уроці й отримав високу оцінку. Дивовижно, але згодом зміст повісті майже цілковито забувся: я добре пам'ятав вигляд червоної книжечки, а також де і за яких обставин її…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!