Рекомендований вік14+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
«Тарас Бульба» — історична повість Миколи Гоголя, в якій художньо узагальнено події, що відбувалися на українських землях за часів існування Запорозької Січі. На прикладах головного героя твору Тараса Бульби та інших персонажів автору вдалося переконливо показати незламність українських козаків у боротьбі за свободу рідного народу.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
Тарас Бульба Із творчістю Миколи Гоголя я познайомилася ще у школі на уроках зарубіжної літератури. Саме тоді я вперше прочитала повість "Тарас Бульба", яка мене по-справжньому вразила і захопила. Історія про двох братів, яких життя розвело по різні сторони барикад на тлі національно-визвольної боротьби українського народу. У книзі показані надзвичайні характери персонажів, як самого Тараса Бульби, так і його синів. В історії піднято питання відданості сім'ї та Батьківщини, що цінніше -…
Читати на YakabooТАРАС БУЛЬБА "Тарас Бульба" - це повість російського письменника українського походження Миколи Гоголя, події якої відбуваються у першій половині 17 століття. Козаки воюють проти поляків на боці Московії. Наш головний герой, Тарас Бульба, - козацький полковник. Він має двох синів: Остапа та Андрія, які нещодавно повернулися додому з Київської академії. Їх батько тут же вирішує відправити їх до Запорізької Січі, аби там їх навчили бойовому мистецтву, тож на наступний день Тарас із синами…
Читати на YakabooТарас Бульба Хоч Миколу Гоголя і вважають російським класиком, у ньому тече українська кров. І це беззаперечно доводить роман про відважного й справжнього козака "Тараса Бульбу". Надзвичайно майстерно і трепетно описана й передана саме атмосфера козацького осередку й війну з поляками. Попри поєдинки у книзі досить мальовничо описано навколишній світ. Емоційно передано стосунки між батьками та дітьми. Кохання та зраду. Честь й гордість проти слабкості. Обов'язок проти хвилинної…
Читати на YakabooВічна класика Із творчістю видатного письменника Миколи Гоголя я познайомилася ще у школі на уроках зарубіжної літератури. Саме тоді я вперше прочитала його повість "Ніч перед Різдвом або вечори на хуторі біля Диканьки". Вона мені настільки сподобалася, що я захотіла і надалі продовжити знайомство із цим автором. А потім я вперше прочитала "Тараса Бульбу" який став однією із моїх найулюбленіших історій. Сам сюжет розповідає нам про відважного козака на ім'я Тарас Бульба, який все життя боровся…
Читати на YakabooПрекрасное издание Среди всех классиков, Гоголь мне всегда нравился с первого прочтения и на всю жизнь. С ним не соскучишься и не заснешь над книжкой (что регулярно со мной происходит во время попыток прочтения Льва Толстого :) Гоголь - писатель, очень наблюдательный к человеческим характерам, ироничный, иногда немного сентиментальный, у него совершенно безудержное воображение и второго такого нет, как мне кажется ни у одного народа. Ведь все это, заметьте черты украинского характера. У нас…
Читати на YakabooИсторическая повесть Тарас Бульба прожил буйную жизнь, отстаивая честь и славу козацкого рода. И именно таким он видит будущее своих сыновей, поэтому отправляется с ними на Запорожскую Сечь, дабы молодцы вкусили настоящей жизни. Но Бульба не знал, что сердце одного из его сыновей поразила неизлечимая хворь - любовь, ради которой он готов пойти на все, что угодно. Не увидела ни чести, ни доблести, ни мужества казацкого, лишь сборище женоненавистников, расистов, пьяниц и головорезов. Тарас…
Читати на YakabooОтзыв
Читати на YakabooОтзыв
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!