Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Роман "Вогнем і мечем" є першою частиною славетної трилогії лауреата Нобелівської премії Генрика Сенкевича, написаної на історичному матеріалі XVII століття.
У творі змальовано національно-визвольну боротьбу українського народу під проводом Богдана Хмельницького проти польсько-шляхетського панування.
Відгуки з книгарень
Польський погляд на історію Було цікаво дізнатися про погляд поляка на історичні події в Україні. Мушу визнати, іноді я подумки сперечалася з автором. Наприклад, персонаж, прототипом якого був Іван Богун, показаний абсолютним дикуном. Коли читаєш цю книгу, завжди треба зважати на те, що писав її саме поляк. Бо польським шляхтичам надані максимально привабливі та позитивні риси. Стосовно козаків Сенкевич не такий сентиментальний. Але в цілому книга достойна уваги.
Читати на YakabooО восстании Хенрик Адам Александер Пиус Сенкевич это великий и самый лучший, известный и читаемый польский писатель-реалист пишущий в историческом жанре и получивший Нобелевскую премию по литературе в далеком 1905 году. Да, до недавнего времени он был самым читаемым писателем из Польши, но все меняется и забывается, к сожалению. Так вот - "Огнем и мечем" это открывающий трилогию роман о восстании Богдана Хмельницкого, о многих сражениях, о войнах, о союзах и противостояниях, и самое главное,…
Читати на YakabooПро козацтво з протилежної сторони Про відомий твір польського письменника Генрика Сенкевича «Вогнем і мечем», що є частиною відомої трилогії романів на основі сюжетів із історії Польщі, я знав чимало. Перше моє знайомство із ним відбулось через перегляд відомої екранізації книги за режисурою Єжи Гофмана із Богданом Ступкою, Домогаровим та Русланою Писанкою в ролях. Фільм захопив своєю яскравістю, динамізмом і особливою романтикою. Це надихнуло мене прочитати і першоджерело – твір Сенкевича. І…
Читати на YakabooПовстання Богдана Хмельницького Генрик Сенкевич визнаний класик історичного роману. Особливо яскраво його талант проявився в творах, що описують важливі події в історії Польщі. Беззаперечно події національно-визвольної війни українського народу проти польського панування під проводом Богдана Хмельницького, були одними з найбільш трагічних в історії Польщі. Письменник зображує важливі події не тільки як хронологію битв та різних договорів. В першу чергу його цікавлять долі звичайних людей в…
Читати на YakabooШедевр Цікаво читати історію власної країни в інтерпретації іноземного автора, тим більше представника країни з якою протягом історичного періоду у нас складалися непрості стосунки. Генрік Сенкевич у книзі «Вогнем і мечем» описує один з найскладніших періодів нашого минулого – який наші історик називають періодом визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького, тоді як польські історики іменують ці події козацьким бунтом. Перш за все варто відзначити майстерність автора, і я думаю без…
Читати на YakabooЛюбовь во времена Хмельниччины «Огнем и мечом» является началом знаменитой «Трилогии» Генрика Сенкевича. События происходят в один из драматичнейших периодов польской истории, когда украинское казачество во главе с Богданом Хмельницким начало Освободительную войну. Сюжет произведения – классический любовный треугольник (использованный еще Вальтером Скоттом и Александром Дюма), в котором девушка (Елена Курцевич), возлюбленная польского шляхтича (Ян Скшетуский) попадает в руки врага и соперника…
Читати на Yakaboo«Вогнем і мечем» Генріх Сенкевич - відомий польський письменник, лауреат Нобелівської премії, історик. Він створював свої шедеври в той період , коли Польща втратила незалежність, тому твори Сенкевича мали на меті донести до кожного громадянина своєї держави почуття гордості та любові до Батьківщини. На цю тему було створено багато відомих книг, одна з яких - «Вогнем і мечем» Книга незліченну кількість разів знаходила відродження в екранізаціях. Так сталося, що спочатку я подивилася фільм, а…
Читати на YakabooОтзыв
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!