Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
"Колекціонер" (1963) - дебютний роман і перший бестселер Джона Фаулза (1926–2005), стосується найважливіших проблем буття - зв'язку краси і потворності, взаємин людини й суспільства, Творця і творіння. Молодий клерк, який колекціонує метеликів, закохується в юну красуню з мистецьких кіл, яка стає першим екземпляром у його новій страшній колекції. Цей блискучий витвір уяви уславленого британського письменника вселяє в читача неослабне наростаюче відчуття тривоги й залишає по собі незабутнє враження.
Відгуки з книгарень
Гарна книга Книга не погана,але не дуже швидко читається.Це не та книга про яку кажуть прочитав на одному диханні)
Читати на Yakabooцікава книга загалом сподобалось , але було трохи нудно читати від лиця Міранди
Читати на YakabooВід захоплення до огиди Це дуже захоплива книга. Першу частину я прочитала дуже швидко. Я була схвильована, дуже зацікавлена, але вона заходила. Було дуже цікаво читати від лиця психопата. Потім,коли почалась розповідь від лиця Міранди, стало трохи нудно, книга давалась трохи важче. Але далі, все більш зачитувалась історією зі сторони Міранди, прониклась нею. Хвилювалась за персонажа дуже сильно. Кінець книги виклакав огиду, але, насправді, іншого кінця й не варто було очікувати. Хоча дуже…
Читати на YakabooПсихологічний трилер, який став класикою Після фінальної сторінки мені кортіло мовчки сісти у кут та дивитися в одну точку. Не кліпати. Не дихати. Не відчувати часу. Бо мені було справді страшно. Отже. Хлопець має хобі - колекціонує метеликів. Він одинак, який одного разу зустрічає Міранду. Її молодість, краса, граційність полонили його думки та серце... це могла б бути одна з типічних love story, але, досить мелодраматичний початок, Джон Фаулз перетворює на справжню психологічну…
Читати на YakabooКнига-біль. Сум, біль, розпач - це ті самі емоції, що лишились в мене, після завершення книги. Навіть пригадати не змогла, яка б ще книга викликала в мене всі ці почуття в такій кількості. Не знаю, чи то сучасні події в Україні, а саме війна, загострили відчуття безцінності людського життя, чи те, що майже всі події романа відбуваються у підвалі, а саме підвал зараз майже в кожного українця викликає жахливі відчуття страху та крихкості життя, чи то поводження однієї людини з іншої на фоні всіх…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!