Рекомендований вік14+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Знайомтесь із майбутнім бестселером - майстер пера Ніл Ґейман представляє дивовижний переказ величних скандинавських міфів. Автор вже давно черпає натхнення для створення власних фантастичних світів у стародавній міфології. Тепер він звернувся до джерела і презентує майстерну обробку величних історій півночі.
Для створення фантастичного царства у своїх романах Ніл Ґейман неодноразово звертався до давньої міфології. Та тепер він звертається до самого витоку своєї творчості, представляючи нам неймовірну версію величних північних казок.
Автор залишається вірним міфам та пантеону скандинавських богів: Одін, головний бог, розумний, сміливий і хитрий; Тор, син Одіна, неймовірно сильний та не наймудріший з богів; Локі - син велетнів - кровний брат Одіна, ошуканець і неперевершений маніпулятор.
Історія розпочинається з генезису легендарних дев'яти світів, занурюючи нас у подвиги божеств, карликів і велетнів. Для того, щоб повернути собі викрадений славнозвісний молот, Тору необхідно замаскуватися у жінку, що дуже важко зробити, беручи до уваги його бороду і величезний апетит. Гірка доля спіткає Квазіра - найпрозорливішого з богів - кров якого перетворюється в мед. Врешті все завершується Рагнароком, сутінками богів і відродженням нового часу та людей.
Відгуки з книгарень
Скандинавська міфологія Я просто не очікувала, що це настільки круто 💌 Чесно? Думала це буде якийсь нудний переказ стародавніх легенд, а отримала цілий живий світ - із богами, які сваряться, жартують, мстяться, і все це настільки по-людськи, що відірватися неможливо 😌 Ґейман пише просто, але чарівно. У його оповіданнях відчувається холод Півночі, блиск мечів і запах медовухи (не треба тут питати про мої знання) 🍯 І, знаєте, навіть якщо ці історії вже чули раніше, в його подачі вони…
Читати на YakabooСкандинавська міфологія це захопливий і динамічний погляд на стародавні північні легенди. Автор майстерно переповідає міфи, зберігаючи їхній епічний масштаб і додаючи власного колориту, що робить їх ще більш живими та цікавими.
Читати на YakabooНе погоджуюсь із рецензією Тетяни Петренко Книга Ніла Ґеймана — це не академічне дослідження скандинавської міфології, а художній переказ, написаний із глибокою повагою до оригінальних джерел. Вона й не претендує на енциклопедичність — це своєрідне «переказування у вогнища» для сучасного читача. Саме в цьому її сила: вона захоплює, викликає інтерес, дає базу й змушує захотіти дізнатись більше. А карта — це гарний бонус, але жодним чином не є обов’язковою, щоб відчути настрій і дух цих міфів.…
Читати на YakabooЗнайомство зі скандинавською міфологією На жаль, ця книга не стане для вас гачком у світ скандинавської міфології. Це лише знайомство з основними Богами, героями та світобаченням. Я читала в університеті скандинавські міфи, тому я знаю, наскільки це глибокий багатошаровий світ. У книзі він спрощений. І, якщо абстрагуватися, я би не сказала, що захопливий. Великий мінус - у книзі є ілюстрації, але місця для зображення карти світогляду не знайшлося, але ж це основа! З плюсів: Гарне подарункове…
Читати на YakabooЧудовий переказ основних скандинавських міфів Переказ основних скандинавських міфів від зародження світів та богів до останньої битви - Раґнарок, в дуже легкій формі, тому підійде навіть для дітей, яким цікава така тематика.
Читати на YakabooКнига, которая влюбит вас в скандинавскую мифологию Безусловно, Нил Гейман - это гуру писательского мастерства. И если греческая мифология и в школьную программу входит, и вообще, всегда на слуху, то про скандинавских богов мы разве что из фильмов Marvel что-то слышали. Эта книга, пусть и не большая по объёму, даёт полное представление о характерах, нравах, поступках и забавных приключениях Локи, Тора, Одина, Фрейи и прочих асов. Написана легко, увлекательно и при этом очень точно. Особого…
Читати на YakabooЦікава мандрівка у своєрідний поетичний світ Гадаю, що для українського читача ця книга стане справжнім відкриттям. Адже з дитинства ми багато знаємо про міфи Стародавньої Греції (здебільшого завдяки класичній праці Миколи Куна), в тому числі внаслідок голлівудських екранізацій, присвячених подвигам Геркла, мандрам Одісея та епосу Гомера. Міфи народів Скандинавії порівняно мало відомі. Якщо провести аналогію з грецькими міфами, то в книзі викладено виключно міфи про богів, про початок та кінець…
Читати на YakabooПеро и древние сказания Скандинавская мифология. Что мы знаем о ней? Некоторые слышали о Богах из фильмов вселенной Марвел, другие - из обзоров на Ютуб. Но мало кто действительно интересовался первоисточником. Мифы о могущественных Богах, людях, великанах настолько цепляют за душу, что хочется верить во все, что там описано. Скандинавы объясняли и затрагивали все аспекты их жизни, добавляя в них юмор и пафос ровно столько, сколько нужно для интересного чтива. Многогранная, увлекательная,…
Читати на YakabooЗахоплюючі історії про Скандинавських богів Мені здається, немає людини яка б не чула про богів Тора, Локі, Одіна, Фрею... Якщо не з книжок, легенд та міфів, то з сучасного кінематографу. Протистояння між цими богами та різними чудовиськами дуже відомі та популярні. Але чи знаєте ви щось про цих богів окрім того, що показують нам у фільмах? За допомогою цієї книги ми відправляємось в далеке минуле, в час створення світу та богів. Потрапимо в Асґард та познайомимось з його жителями, з усіма…
Читати на YakabooСкандинавська міфологія Ніл Ґейман "Скандинавська міфологія". У автора я читала "Зоряний пил" та "Океан в кінці вулиці"(улюблена книга). Переглядаючи книги на полиці, гадала котру обрати наступною. Око вплало на "Скандинавську міфологію". І завершивши процес читання вибором задоволена. Хоча це перекази автора у власному стилі однак, все одно є бажання більше дізнатись про богів Скандинавії. А ще прочитати книгу на оригіналі. Але не знаю наскільки воно сильне і довготривалим буде. Що ж.…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!