Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Пропонуємо вашій увазі книгу Кена Кізі "Над зозулиним гніздом" українською мовою від видавництва "КМ-букс"!
Про книгу:
Рендл Патрик Макмерфі змінить звичний плин речей у психіатричній лікарні. Він стане проти системи - проти санітарів та Комбінату, навчить насолоджуватися життям пацієнтів. Проте яку ціну готовий заплатити цей шахрай задля відчуття свободи та чи варте це життя?..
Однойменна екранізація роману "Над зозулиним гніздом" 1975 року отримала численні нагороди та схвальні відгуки кінокритиків. Головні ролі у фільмі зіграли Джек Ніколсон, Луїза Флетчер, Бред Дуріф.
Про автора:
Кен Кізі - американський письменник. Один з найяскравіших представників літератури бітників та постмодерністів.
Вивчав журналістику в університеті Орегону, а також письменницьку майстерність у Стенфордському університеті завдяки стипендії Вудро Вілсона. Працював асистентом психіатра та добровільно брав участь у експериментах із вивчення дії ЛСД та інших психотропних речовин. Цей досвід він часто використовує в літературних працях.
Популярність цьому письменнику приніс роман "Над зозулиним гніздом", проте інші його твори також варті уваги: "Інколи нестримно хочеться", "Пісня моряка", "Останній заїзд", "Гаражний розпродаж".
Чому варто купити книгу "Над зозулиним гніздом" Кена Кізі?
"Над зозулиним гніздом" - одна з головних книжок покоління хіпі та бітників, що суттєво вплинула на розвиток цих культур.
Роман входить до ТОП-200 ВВС, 100 головних книг Times та Newsweek, а також інших популярних рейтингів.
Замовляйте товар на сайті інтернет-магазину Yakaboo або скористайтеся телефоном гарячої лінії 0-800-600-505.
Чудова книга Неймовірно захоплива історія
Читати на YakabooПотрясіння Книга, відома багатьом, як і фільм "Пролітаючи над гніздом зозулі". Свого часу стала потрясінням для мене. Сумна, глибока, на розрив душі. З тих книг, які довго не забуваються. Багатошарова - кожен знайде свій сенс - протистояння системи та людини в будь-якому вигляді, атмосфера психіатричної лікарні (а можливо не тільки - будь-яких "богоугодних закладів", де пацієнт залежить від персоналу), придушення і руйнування особистості, аномальність і унікальність цієї самої особистості. І ще…
Читати на YakabooМоторошний фільм і книга Спершу я подивилася фільм з Джеком Ніколсоном, а потім прочитала книгу. Фільм мені здався більш натуралістичним, можливо, тому, що роман написано у схожому із Селінджером простому стилі, де є багато діалогів і мало описів. Увесь трагізм реалізується через дію. До останнього не хотілося вірити, що МакМерфі буде так жорстоко покарано лоботомією,я думала, що він опиратиметься до останнього. Конфлікт людина - система завершився перемогою системи, хоч індіанцеві і вдалося…
Читати на YakabooСподобалося Свобода - це коли ти дозволяєш іншим думати, що ти поганий і тобі з цим зручно.
Читати на YakabooЗдорове суспільство? Роман варто прочитати всім, хоча зрозуміти основний сенс достатньо таки важко. Хтось хоче керувати іншими, нав'язувати свої думки і контролювати людей. А якщо не вдається, то вони калічать, таким чином придушуючи здоровий глузд. Цей хтось у книзі втілений в образі медсестри, яка схожа на безсердечного робота. Вона занадто високої про себе думки, ця жінка завжди хоче бути подалі від пацієнтів (у їхніх образах ми бачимо звичайних людей). Медсестра сидить у скляному…
Читати на YakabooЛюдина і суспільство. Людина в суспільстві. Я - ми... Колись давно бачила фільм по телебаченню, а рік тому вирішила прочитати ще й книгу. І добре, що ця думка прийшла не у 20 років (тоді б пройнялася так глибоко). Книга про психічно хворих? Не думаю. Як на мене, це історія про "не таких", яких не хоче бачити суспільство. Про людей з "дефектами", які не хочуть підпорядковуватися загальним правилам... про сильні та слабкі характери... про маніпуляції та впливи... про використання людей у своїх…
Читати на YakabooДьявол кроется в деталях Эта книга относится к такой литературе, которая действительно затрагивает душу. Некрасивая и тяжёлая правда жизни, которая действительно имела место быть, и не дай, Бог есть ещё где-то. Больница в данном случае ещё выступает определённой моделью жизни общества 50-х годов в США. Общество безвольное, но понимающие все это и самое страшное, что не желающее без какого-либо пинка что-то предпринимать или менять в лучшую сторону. Одинокие борцы против системы есть, но…
Читати на YakabooНад зозулиним гніздом Книга Кена Кізі "Над зозулиним гніздом" настільки відома, що кожен книголюб зобов'язаний її прочитати. Книга описує життя в психіатричній лікарні. В ній діють свої закони, свій розписаний графік, а керує усім старша сестра, яку всі недолюблюють і по справжньому бояться. Навіть головний лікар нічого не вирішує, в психіатричному відділення повністю панує сестра Ретчед. Розповідь ведеться від імені одного з пацієнтів - напівіндійця Вождя Бромдела. Він вдає з себе глухого, а…
Читати на Yakaboo"Світ належить сильним, які стають такими пожираючи слабких"... Важкий, провокаційний і глибоко шокуючий, унікальний роман Кен Кізі залишив свій незгладимий слід у сучасній літературі. Стале нудне життя пацієнтів психіатричного відділення було порушено із появою нового пацієнта Рендалла Патріка Макмерфі, який був переведений із тюрми. Історія зосереджена на протистоянні медсестри міс Рекет, яка управляє і керує всім у відділенні, та Рендалла Патріка Макмерфі, молодого, кмітливого та зухвалого…
Читати на YakabooНе стоит палиться, когда слышишь другой барабан Автор затронул достаточно непростую тему психически больных людей и их жизнь в психиатрической больнице. Думаю теперь каждый прочитавши эту вполне интересную книгу поймёт насколько легко можно стереть грань, если она конечно существует, между безумием и нормой. Такое чувство, что впринципе нормальных людей не существует в природе. Теперь мне кажется, что большинство этих самых "больных" в действительности здоровее нас вместе взятых, хотя мы…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!