Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Скоєно серію жахливих убивств. Вирішуючи, хто стане наступною жертвою, злочинець звертається… до абетки. У гру вступає неперевершений детектив Еркюль Пуаро. Перед кожним убивством невідомий надсилає детективові листа, в якому пише, де й коли знову проллється кров, проте поліція й Пуаро щоразу не встигають урятувати жертву. Ланцюжок доказів приводить до потенційного вбивці - непримітного комівояжера, продавця панчіх Александра Каста. Та раптом абеткова схема дає збій, і Пуаро розуміє, що вбивця - хтось інший…
Абетка, як ключ до розгадки Серію вбивств об’єднує дивний принцип - злочини відбуваються за алфавітом, а жертвами стають люди, випадково пов’язані лише першою літерою імені та місцем загибелі. Така схема виглядає як виклик розуму й логіці, змушуючи шукати сенс там, де його нібито не може бути. Розслідування поступово відкриває, що за холодною системністю ховаються цілком людські мотиви. Для мене цей роман особливо цікавий тим, як авторка грається з очікуваннями читача - здається, що все надто…
Читати на YakabooОбережно, ваше ім'я може стати наступним Дуже цікава вийшла історія. Обожнюю книги, в яких сюжет динамічний, події замінюються швидко, і взагалі не виникає бажання зробити паузу і відкласти читання. Признаю - вбивцю не відгадала. До кінця думала на іншу людину, а вийшло - те що вийшло. Якщо чесно, трошки розчарована в тому, кого Агата Крісті обрала Абеткарем. Пуаро як завжди на висоті, ніщо не лишається непоміченим для нього. Загалом сюжет та ідея вбивства за абеткою - геніальні: 4 вбивства,…
Читати на Yakaboo"Яким б ретельно спланованим не був злочин,він не може бути успішним без удачі" Після прочитання "Убивства за абеткою" Агата Крісті відкрилась для мене з іншої сторони, адже сюжет суттєво відрізняється від інших її творів. Приємно знову читати про пригоди легендарного детектива Еркюля Пуаро та його вірного друга капітана Ганстінгса. А розпочинається історія з того що до Пуаро надходять листи, хтось зухвало кидає йому виклик, щось на кшталт "ось я, ось вбивство яке зроблю я, а ти спробуй…
Читати на Yakaboo"Убивство за абеткою" від Агати Крісті В Агати Крісті немає поганих книг. Кожна книга цікавіша за іншу. Агата Крісті популярна по всьому світу. Її читають тисячі фанатів. Її творчість полюбляють мільйони людей. Ця книга як і інші дуже цікава, оригінальна, захоплююча та неперевершена. Беручи книгу Крісті завжди знаєш, що після прочитання отримаєш неймовірні емоції. Сюжет книги нам розповідає про серію загадкових вбивств. За розслідування береться всім нам відомий Еркюль Пуаро. На перший…
Читати на YakabooСпеціальний легіон Отже, все починається з листа. Серійний маньяк-убивця посилає Пуаро листи, де попереджує коли й де буде вбито наступну жертву. Абеткар. Логічно, бо ж вбивства скоєно за принципом абетки. Алісія Ашер. Бетті Барнард. Кармайкл Кларк (в англійській алітерації обидва слова пишуться з «C». Нічого не зрозуміло: немає ні послідовності, ні мотиву. Жодної зачіпки. Пуаро навіть немає з чого почати своє розслідування. Він весь час у роздумах. Але тут, на відміну від багатьох інших…
Читати на YakabooОдно из самых интересных произведений у Кристи Интересный и хорошо продуманный детектив, в котором читателю обязательно нужно обращать внимание на все мелочи, чтобы хоть как-то приблизиться к разгадке и то, лично у меня не получилось вычислить убийцу до того, как его не объявил сам Пуаро. Мне очень нравится, что практически в каждом детективе Агаты Кристи меня ждет неожиданная развязка и детектив «Убийства по алфавиту» не стал исключением. Пуаро начинает получать дерзкие послания, в которых…
Читати на YakabooАлфавіт Чергове випробування для Еркюля Пуаро. Цього разу злочинець вирішує зіграти з детективом в гру за своїми правилами. Він попереджає Пуаро про намір скоїти злочин і дає підказку: імена жертв йдуть по алфавіту, проте мотив злочину відсутній, і це ще більше ускладнює розслідування. Як завжди Агата Крісті майстерно закручує сюжет та робить все, щоб заплутати читача. Цікаво, що цього разу оповідачем є помічник Еркюля Пуаро – Гастінгс. Саме він описує читачеві особливості розслідування…
Читати на YakabooСправжній відпочинок Одного разу відомому детективові Пуаро прийшов лист від загадково Абеткаря, який завчасно повідомляє про місце та дату майбутнього вбивства. Всі жертви - вбиті за алфавітним порядком і жодним чином не пов'язані між собою. Хто ж вбивця і яка мета його дій? На ці запитання намагатиметься відповісти улюблений персонаж Агати Крісті. Зразу скажу - мені сподобалося. Сама історія цікаво написана, деталі всі продумані. Книга має логічне завершення. Не було якогось непотрібного…
Читати на YakabooПожалуй это один из самых навороченных детективов у автора Водить читателя за нос у Агаты Кристи получалось лучше всего в жизни. И после смерти, кстати, получается, ничуть не хуже. Всё благодаря её непревзойденным детективным романам. Гастингс и Эркюль Пуаро берутся за это нелёгкое дело.Жертв убивают в алфавитном порядке их имён, убитые никак друг с другом не связаны, убийца предупреждает в письменном виде сыщиков о том, что собирается совершить. Гастингс включает свою фантазию и начинает…
Читати на YakabooКак спрятать иголку в стоге сена Це найнай детектив, який я прочитала за останні кілька років. До цього читала "Смерть на Нілі", "Таємнича пригода в Стайлзі", "Вбивство у "Східному експресі", і сюжети їх, як на мене, були подібні, вбивцю було нескладно вирахувати. Але тут! Такий сюжет у Агати Крісті я зустріла вперше, і розкриття злочину мене настільки вразило, що я б ніколи не здогадалась би хто насправді є вбивцею! Це дуже розумно заплутана історія. Вбивця - особливо винахідлива особа,…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!