NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Привіт, це Чарлі! або Переваги сором'язливих

The Perks of Being a Wallflower

Перекладач: Артем Гусак
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок240
Рік видання2024
Goodreads
★4.2/5

Формати

"Привіт, це Чарлі! або Переваги сором'язливих" - дивовижний роман Стівена Чбоскі про дорослішання, який уже понад двадцять років залишається популярним. Хтось вгадує в героях себе теперішніх, хтось згадує себе шістнадцятирічними, а хтось починає ліпше розуміти своїх дітей-підлітків… Та ніхто не залишається байдужим. Адже Стівен Чбоскі написав роман про кожного з нас, про те, як це - почуватися щасливими і нещасними водночас, як ми вчимося дружити і любити, як розгадуємо себе і світ. Книжка розійшлася мільйонними тиражами, а її екранізацію здійснив сам автор. Головні ролі в однойменному фільмі виконали Лоґан Лерман, Емма Вотсон і Езра Міллер.

ПаперовіЕлектронні
• 2024 • РМ • Українська
• 2024 • Видавництво РМ • librariusapp • Українська
240 грн
e-book
• 2024 • РМ • Українська • Тверда обкладинка
400 грн300 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2024 • РМ • Українська
400 грн340 грн
• 2024 • РМ • Українська • Тверда обкладинка
400 грн360 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2024 • Рідна мова • Українська • Тверда обкладинка
400 грн
• 2024 • РМ • Українська
400 грн
• 2024 • РМ
400 грн
• 2024 • Видавництво РМ • Українська
480 грн
• 2024 • Видавництво РМ • Українська • Тверда обкладинка
Передзамовлення400 грн360 грн
• РМ
Немає в наявності
• РМ • Українська • Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2017 • РМ • М'яка обкладинка
Немає в наявності 85 грн68 грн
• 2019 • РМ • М'яка обкладинка
Немає в наявності 100 грн
• 2019 • РМ • Тверда обкладинка
Немає в наявності 125 грн100 грн
• 2020 • РМ • М'яка обкладинка
Немає в наявності 120 грн
• 2019 • РМ • Тверда обкладинка
Немає в наявності 125 грн
• 2019 • Видавництво РМ • Українська
Немає в наявності 125 грн
• 2024 • РМ • Тверда обкладинка
Немає в наявності 400 грн320 грн
• 2013 • SIMON & SCHUSTER • Англійська • М'яка обкладинка
Немає в наявності 350 грн

Видавництво Старого Лева

• 2024 • РМ • Українська
Немає в наявності 400 грн
• 2024 • Видавництво РМ • Українська • Тверда обкладинка
Немає в наявності 400 грн
• 2009 • SIMON & SCHUSTER • Англійська • М'яка обкладинка
Немає в наявності 603 грн

Схожі книги

• АнжелаYakaboo4 березня 2026 р.★ 5/5

листи про дорослішання Це книга про самотність і водночас про те, як важливо знайти «своїх» людей. Тепла, болісна й дуже справжня історія, яка торкається серця навіть дорослих читачів.

Читати на Yakaboo
  • Бура ВікторіяYakaboo11 лютого 2022 р.★ 5/5

Саме та книга "Привіт, це Чарлі! або Переваги сором'язливих" - це саме та книга, що асоціюється з "Аутсайдерами" і "У пошуках Аляски", адже мова йде про простих юнаків, котрі шукають себе, своє призначення і пізнають шлях дорослішання. Яскраво-зелена обкладинка миттю привертає вашу увагу і зацікавлює, чого не скажеш про анотацію. Як на мене, вона стерта. Ще досі залишається загадкою те, що за частина пристрою зображена на обкладинці. Це щось пов'язане з апаратом для запису музики на…

Читати на Yakaboo
  • Viktoria GnypaYakaboo18 червня 2021 р.★ 4/5

Книга про підлітків і для підлітків Колись давно я дивилась фільм за цією книгою і, можливо, це зіграло роль, бо фільм мені сподобався більше. Не радикально більше, але все ж, він якийсь легший по відчуттях. Ця книжка – це свого роду щоденник або однобоке листування з читачем, бо відповідей на листи ми не отримуємо, як і натяків на те, що такі були. Щоденник веде 15 річний хлопчина на ім’я Чарлі, який дуже гостро переживає самогубство друга. Дуже швидко стає зрозуміло, що окрім сором’язливості…

Читати на Yakaboo
  • ВладиславаYakaboo22 грудня 2020 р.★ 5/5

Про складнощі та радощі підлітка Чарлі – доволі самотній підліток. У нього не так багато друзі: лише старша сестра та новий вчитель літератури. Вчитель розуміє усі складнощі перехідного віку, і намагається стати Чарлі другом, наставником. Він радить Чарлі гарні та цікаві книги, які й справді впливають на хлопця, допомагають йому краще зрозуміти себе та тих, хто поряд. Із часом у Чарлі таки з’являються друзі: не надто популярні школярі, як, варто сказати, і наш головний герой. Дружба для Чарлі…

Читати на Yakaboo
  • АннаYakaboo4 вересня 2020 р.★ 5/5

Чи добре бути сором’язливим підлітком? Підлітковий роман про тихого, спокійного, несхожого на більшість буйних хлопців Чарлі. Історія його несхожості, самотності, дружби, дорослішання, кохання, навчання, дозвілля… Загалом, життя у тому відвертому розрізі, що його можна показати лише у листах до незнайомця. Мене дуже зворушила ця історія, я ковтнула її на одному подиху, і, як мені здається, ускочила в останній вагон з віком. Тому що декілька років потому я не знаю, чи хлюпала б я носом, як…

Читати на Yakaboo
  • Vikusia ZhukYakaboo22 червня 2020 р.★ 5/5

Привіт, це Чарлі! Чому я не читала adalt романи у відповідному віці? І чи сприйняла б я їх так, як зараз? Не можу відповісти напевно. Але зараз цей жанр однозначно дуже мені подобається. Тут історія про Чарлі, що саме переходить у старшу школу. Чесно кажучи, мене завжди дивували кіношні та книжкові підлітки. У свої 14-16 років вони встигли спробувати різний алкоголь, наркотики, сексуальну орієнтацію та інші життєві обставини. Чарлі також. Та незважаючи на отриманий різноплановий…

Читати на Yakaboo
  • Марія КлюсYakaboo7 квітня 2020 р.★ 5/5

Книга краща Якщо ви вважаєте підліткову літературу несерйозною, поверховою або навіть низькобробною, то ця книга може змінити вашу думку на діаметрально протилежну. Це читання на одну ніч або пару вечорів, яке привертає увагу до найстереотипніших проблем молоді - комплекси, жорстокість, насильство, алкоголь, підліткова вагітність, наркотики тощо. І гомофобія як вишенька на торті, яка підвласна будь-якому віку. Як можна все це вмістити у таку тоненьку (всього двісті з лишком сторінок) книжечку?…

Читати на Yakaboo
  • николайYakaboo3 листопада 2019 р.★ 5/5

Вы спросите - каково быть Чарли? Добрая книга, даже трогательная. Чарли, главный герой отличается от своих сверстников. Просто есть такие люди, которые вроде бы ничем не примечательные, но смотришь и чувствуешь, что этот человек отличается, наверное потому, что он как-то иначе чувствует мир. Такие, как Чарли, их не все понимают. Сверстники как-то похожи все друг на друга, любят спорт, крутят романы, плетут интриги. А Чарли, хорошо чувствует себя дома с книжкой и любит слушать музыку. Можно…

Читати на Yakaboo
  • podnebes777Yakaboo27 жовтня 2019 р.★ 5/5

роман в письмах Эта книга хорошая сама по себе. Но не каждый это поймет и прочувствует. Чтобы понять эту книгу, и полюбить Чарли, нужно самому, хоть немножко быть похожим на одного из трех главных героев. Чарли - необычный парень. У него добрая невинная душа и он все близко принимает к сердцу. Внешне он ничем не стремится выделиться, самоутвердиться, прилечь всеобщее внимание к своей персоне. Он больше наблюдает, размышляет, рефлексирует, мечтает. Он совсем не глуп, даже наоборот, просто в нем…

Читати на Yakaboo
  • Анастасiя КравчукYakaboo22 жовтня 2019 р.★ 5/5

Интересно Думаю, это будущая классика нашего поколения, ведь книга не блещет фантастикой нынешнего времени про принца на дорогом бентли или с крутым самолетом, у которого есть уйма водителей и телохранителей, либо наоборот, забитого парня, которого воспитывает только один из родителей, а потом, к концу книги, он становится крутым парнем, который может и постоять за себя, и сделать кучу всего, что обычно цензурируется как 16+, чтобы подростки и младшая категория читателей не особо спешили…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково