Повість Дзвінки Матіяш "Марта з вулиці Святого Миколая" адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…
Про все світле й добре, що може бути в людині
Коли я вперше прочитала цю книжку 5 років тому, я подумала: «Що це таке? Як так може бути, щоб дівчинка у 12-13 років була такою незвичною?» Жодних сварок з батьками й друзями, демонстрації своїх проблем усім підряд, депресії й відгородження від усього світу... Хіба такими ми уявляємо сучасних підлітків? Проте за цей час мені трапилися декілька прикладів «типових» історій, тож коли я повернулася до «Марти», я була вражена, яка ж ця книжка насправді…
МАРТА З ВУЛИЦІ СВЯТОГО МИКОЛАЯ
"Марта з вулиці святого Миколая" одна з найсвітліших та добрих книжок, які тільки можуть потрапити вам до рук! Розповідає вона нам про дівчинку Марту, яка живе, зрозуміло на вулиці святого Миколая. У неї є шкільна подруга з незвичним ім'ям Капітоліна, також вона дружить із сусідкою, жіночкою похилого віку, яка пересувається на інвалідному візочку, а також художником, у якого Марта вчиться малювати, і виходять у неї справжні шедеври! Але, як у житті будь-якого…
Мазур Людмила МиколаївниYakaboo25 грудня 2020 р.★ 4/5
книга про незвичайних підлітків
Купила книжку для сина і сама прочитала із задоволенням. Книга написана легкою, але не примітивною мовою. Присутні цікаві образи, як змушують замислитися: дівчинки з гранатом, босі ноги жінки з особливими потребами, які тягнуться до трави і, особливо мене розчулили янголи у касках і наплічниках, які збирали суниці. Книжка, мабуть, не буде цікавою всім дітям, але ж всі вони унікальні. І є хлопці, що вміють смачно готувати, є такі, що хочуть придбати собі корову, а…
Про все світле й добре, що може бути в людині Коли я вперше прочитала цю книжку 5 років тому, я подумала: «Що це таке? Як так може бути, щоб дівчинка у 12-13 років була такою незвичною?» Жодних сварок з батьками й друзями, демонстрації своїх проблем усім підряд, депресії й відгородження від усього світу... Хіба такими ми уявляємо сучасних підлітків? Проте за цей час мені трапилися декілька прикладів «типових» історій, тож коли я повернулася до «Марти», я була вражена, яка ж ця книжка насправді…
Читати на YakabooМАРТА З ВУЛИЦІ СВЯТОГО МИКОЛАЯ "Марта з вулиці святого Миколая" одна з найсвітліших та добрих книжок, які тільки можуть потрапити вам до рук! Розповідає вона нам про дівчинку Марту, яка живе, зрозуміло на вулиці святого Миколая. У неї є шкільна подруга з незвичним ім'ям Капітоліна, також вона дружить із сусідкою, жіночкою похилого віку, яка пересувається на інвалідному візочку, а також художником, у якого Марта вчиться малювати, і виходять у неї справжні шедеври! Але, як у житті будь-якого…
Читати на Yakabooкнига про незвичайних підлітків Купила книжку для сина і сама прочитала із задоволенням. Книга написана легкою, але не примітивною мовою. Присутні цікаві образи, як змушують замислитися: дівчинки з гранатом, босі ноги жінки з особливими потребами, які тягнуться до трави і, особливо мене розчулили янголи у касках і наплічниках, які збирали суниці. Книжка, мабуть, не буде цікавою всім дітям, але ж всі вони унікальні. І є хлопці, що вміють смачно готувати, є такі, що хочуть придбати собі корову, а…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!