Гомерівський епос складається з двох епопей - "Іліади" і "Одіссеї". Головний герой "Іліади" - Ахілл. Гнів Ахілла, якого образив верховний вождь Агамемнон, - основний мотив, що організує сюжетну єдність поеми. Картини героїчних двобоїв чергуються з картинами мирного життя в обложеній Трої, а також з не позбавленими гумору сценами суперечки богів На Олімпі. Цей епос, перекладений багатьма мовами світу, вийшов далеко за межі національного грецького письменства і завдяки своїм художнім достоїнствам та історичній цінності зайняв почесне місце в скарбниці світової літератури.
Подорож як життя
Одіссея — мій улюблений твір з давньогрецької літератури і взагалі з епічних поем. Дуже символічно те, що цей твір видано "Атеною" — видавництвом названим на честь давньогрецької богині, яка супроводжувала і допомагала Одіссею та його сину Телемаху в усіх їхніх пригодах і подорожах. Особисто мені Одіссея більше подобається, ніж Іліада, бо вона розповідає про особливості побуту і стосунків у стародавньому суспільстві, про яке знали стародавні греки приблизно VII-VI століття до…
Дивно
Дуже дивний переклад, наче просто в гугл перекладач закинули рос. варіант, для порівняння взяла версію від Апріорі, і це два абсолютно різні твори, переклад Петра Байди-Ніщинського це база, тому, якщо хочете прочитати Одіссею і щось зрозуміти, то схиляйтесь до другого варіанту.
Занирнути в стародавні часи
З дитинства чула про Гомера і його поеми, але ніколи не цікавилась ними глибоко, поки не почала читати одну книгу, яка часто робила на них посилання щодо того, як творчість Гомера вплинула на певні історичні події і певних історичних постатей. Читала "Іліаду" і дамала, що це дуже затягнутий, іноді навіть жорстокий твір. Але ось "Одіссея" опинилась набагато життєвіша, емоційніша і цікавіша. Більше розмов між персонажами, більше їхніх переживань, більше окремих…
"Іліада" і стереотипи
Коли ми чуємо ім'я Гомер, то у людей зазвичай виникає дві асоціації — Гомер Сімпсон або Гомер, який (як вважається) склав дві поеми "Іліада" і "Одіссея". А коли ми чуємо назву однієї з цих поема, а саме "Іліада", то що тоді нам одразу приходить на розум? Скоріш за все величезний дерев'яний кінь, як зображено на обкладинці цього гарного (але дуже недешевого) видання, за допомогою якого хитрий Одіссей зміг потрапити в Трою і цим самим заподіяти її знищення.
Але в цій поемі…
«Ну, Лаертенку, родино Зевеса, хисткий Одиссею!»
Скільки років поемі й досі цікаво. Особливо сподобалась насичена пригодами перша половина, а от друга — надто затягнута, але принаймні з саспенсом та описом побуту греків, описом взаємин між господарями й челяддю. Загалом дізнався й пригадав багато з культури та (дещо жорсткої) моралі греків, навіть більше, ніж з творів філософів. В тому числі були й міфи про героїв з «фан-сервіс» глави про них. Місцями дуже весело та надихає. Очікуємо на…
Троя
Легендарне місто Троя недавало спокою людям в давнину і в наш час. Але в наш час воно так приваблювало дослідників і туристів через цю оповідь Гомера оспівану в величезній поемі "Іліада". Особисто мені дуже подобається стиль серії видавництва "Фоліо" і рада, що саме в цю серію потрапила "Іліада". Сюжет поеми пов'язаний з облогою ахейцями Трої, або Іліону, міста в Малій Азії. Мабуть для сучасного читача важкувато сприймати цю поему через специфіку виразів і глибоке занурення оповіді в…
Просто жах, не купляйте цю книгу!!!
Що ми маємо за 450грн ? Папір тонкий і білий, як принтерний, м‘яка обгортка, все це на клеї, щойно я відторгнув першу ж сторінку вона відійшла від обкладинки, не повністю поки що, але все ж таки. Переклад книги крутий, але , редактор не читав книгу, а тому зустрічаються слова типу - ЗДєї, А~мемнон, всlt, азсї і т.д.
Дуже шкода дивитися як до такого великого твору і до чудової роботи перекладача віднеслися з компанії «центр учбової літератури» а на сумніше що…
жах
Чомусь не прочитав відгук Юрія і не подивився на приклад сторінок із книги, і дуже пошкодував. Обрав найдорожче видання цієї книги, що було в інтернеті, і дуже важко передати словами те розчарування, коли очікуєш на книгу за 450 гривень, а отримуєш рулон туалетного паперу. Книга сама надрукована дуже погано, з поганих матеріалів, а обкладинка настільки м'яка, що вона вже приїде до вас уся в подряпинах. Усюди помилки, якісь незрозумілі цифри біля рядків. Мені здається фанати іноді фанфіки…
Одіссея
Одіссея, розповідає історію подорожі Одіссея до свого дому Ітаки, щоб повернутися до своєї дружини Пенелопи та сина Телемаха після двадцяти років відсутності. Наш герой покинув свій дім для боротьби у Троянській війні – яка тривала десять років, і зіткнувся із занадто великою кількістю перешкод, через які ще десять років не вдавалося дістатися дому. Повернувшись до Ітаки, люди вже втратили надію, що він все ще може бути живим, а до його дружини залицяються свати, які хочуть одружитися з…
Відгуки з книгарень
Подорож як життя Одіссея — мій улюблений твір з давньогрецької літератури і взагалі з епічних поем. Дуже символічно те, що цей твір видано "Атеною" — видавництвом названим на честь давньогрецької богині, яка супроводжувала і допомагала Одіссею та його сину Телемаху в усіх їхніх пригодах і подорожах. Особисто мені Одіссея більше подобається, ніж Іліада, бо вона розповідає про особливості побуту і стосунків у стародавньому суспільстві, про яке знали стародавні греки приблизно VII-VI століття до…
Читати на YakabooДивно Дуже дивний переклад, наче просто в гугл перекладач закинули рос. варіант, для порівняння взяла версію від Апріорі, і це два абсолютно різні твори, переклад Петра Байди-Ніщинського це база, тому, якщо хочете прочитати Одіссею і щось зрозуміти, то схиляйтесь до другого варіанту.
Читати на YakabooЗанирнути в стародавні часи З дитинства чула про Гомера і його поеми, але ніколи не цікавилась ними глибоко, поки не почала читати одну книгу, яка часто робила на них посилання щодо того, як творчість Гомера вплинула на певні історичні події і певних історичних постатей. Читала "Іліаду" і дамала, що це дуже затягнутий, іноді навіть жорстокий твір. Але ось "Одіссея" опинилась набагато життєвіша, емоційніша і цікавіша. Більше розмов між персонажами, більше їхніх переживань, більше окремих…
Читати на Yakaboo"Іліада" і стереотипи Коли ми чуємо ім'я Гомер, то у людей зазвичай виникає дві асоціації — Гомер Сімпсон або Гомер, який (як вважається) склав дві поеми "Іліада" і "Одіссея". А коли ми чуємо назву однієї з цих поема, а саме "Іліада", то що тоді нам одразу приходить на розум? Скоріш за все величезний дерев'яний кінь, як зображено на обкладинці цього гарного (але дуже недешевого) видання, за допомогою якого хитрий Одіссей зміг потрапити в Трою і цим самим заподіяти її знищення. Але в цій поемі…
Читати на Yakaboo«Ну, Лаертенку, родино Зевеса, хисткий Одиссею!» Скільки років поемі й досі цікаво. Особливо сподобалась насичена пригодами перша половина, а от друга — надто затягнута, але принаймні з саспенсом та описом побуту греків, описом взаємин між господарями й челяддю. Загалом дізнався й пригадав багато з культури та (дещо жорсткої) моралі греків, навіть більше, ніж з творів філософів. В тому числі були й міфи про героїв з «фан-сервіс» глави про них. Місцями дуже весело та надихає. Очікуємо на…
Читати на YakabooТроя Легендарне місто Троя недавало спокою людям в давнину і в наш час. Але в наш час воно так приваблювало дослідників і туристів через цю оповідь Гомера оспівану в величезній поемі "Іліада". Особисто мені дуже подобається стиль серії видавництва "Фоліо" і рада, що саме в цю серію потрапила "Іліада". Сюжет поеми пов'язаний з облогою ахейцями Трої, або Іліону, міста в Малій Азії. Мабуть для сучасного читача важкувато сприймати цю поему через специфіку виразів і глибоке занурення оповіді в…
Читати на YakabooВічний сюжет Непогане видання, за Іліаду нічого й казати, читати в перекладі Бориса Тена легко й приємно.
Читати на YakabooПросто жах, не купляйте цю книгу!!! Що ми маємо за 450грн ? Папір тонкий і білий, як принтерний, м‘яка обгортка, все це на клеї, щойно я відторгнув першу ж сторінку вона відійшла від обкладинки, не повністю поки що, але все ж таки. Переклад книги крутий, але , редактор не читав книгу, а тому зустрічаються слова типу - ЗДєї, А~мемнон, всlt, азсї і т.д. Дуже шкода дивитися як до такого великого твору і до чудової роботи перекладача віднеслися з компанії «центр учбової літератури» а на сумніше що…
Читати на Yakabooжах Чомусь не прочитав відгук Юрія і не подивився на приклад сторінок із книги, і дуже пошкодував. Обрав найдорожче видання цієї книги, що було в інтернеті, і дуже важко передати словами те розчарування, коли очікуєш на книгу за 450 гривень, а отримуєш рулон туалетного паперу. Книга сама надрукована дуже погано, з поганих матеріалів, а обкладинка настільки м'яка, що вона вже приїде до вас уся в подряпинах. Усюди помилки, якісь незрозумілі цифри біля рядків. Мені здається фанати іноді фанфіки…
Читати на YakabooОдіссея Одіссея, розповідає історію подорожі Одіссея до свого дому Ітаки, щоб повернутися до своєї дружини Пенелопи та сина Телемаха після двадцяти років відсутності. Наш герой покинув свій дім для боротьби у Троянській війні – яка тривала десять років, і зіткнувся із занадто великою кількістю перешкод, через які ще десять років не вдавалося дістатися дому. Повернувшись до Ітаки, люди вже втратили надію, що він все ще може бути живим, а до його дружини залицяються свати, які хочуть одружитися з…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!