Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
У романному часі "Резервації гоблінів", відомому творі американського фантаста Кліффорда Сімака, Галактикою можна мандрувати за допомогою перетворювача матерії, подорожі у часі - звична річ, а містичні створіння і раси на кшталт гоблінів чи тролів живуть у спеціальних резерваціях - і це добре! Погано лише те, що десь на задвірках цивілізованого Всесвіту панують колещарі, про те "панування" яких долітають лише моторошні чутки, але з якими рано чи пізно доведеться зіткнутися не на життя, а на смерть. У цій очевидності переконаний професор Пітер Максвел, який поза власною волею побував на таємничій Кришталевій планеті-"бібліотеці", де на атомарному рівні зберігаються знання двох Всесвітів. Переконаний він і в тому, що хто стане власником цієї планети, той і вийде переможцем. Усі герої і події у цьому виданні є вигаданими, і будь-які збіги з реальними особами, живими чи мертвими, є випадковістю.
Компактна й весела фантастична історія Творчість Кліффорда Сімака часто кваліфікують як «гуманітарну» фантастику, і справді, він часто зосереджувався більше на особистих роздумах і психологічних переживаннях своїх персонажів, замість того, щоб детальніше описувати наукові теорії або механізми майбутнього. Але водночас письменник мав яскраву уяву й достатню обережність, щоб утримувати свої розповіді обґрунтованими на дійсних технологічних та теоретичних концепціях При першому прочитанні в…
Читати на YakabooІнша Фантастика Спо-до-ба-лось! Навіть дуже сподобалось! Я не великий поціновувач фантастики, однак саме ця історія не пройшла повз мого серденька. Сюжет - трішки збитий, та цікавий. Незвичне для мене поєднання фантастики та фентезі: є мандрівки між світами та часами, інопланетні створіння, старі-добрі гобліни, феї, банші, Дракон! Ну, уф просто! Загалом та в цілому я таку мішанину не дуже полюбляю, та тут вона мене дуже не дратувала. Є також прикольний неандерталець. Легкий, зовсім не…
Читати на YakabooНезвичний дивний світ Неймовірна повість від видатного письменника Сімака, написана пів століття назад і все ще цікава читачу. А все через його неординарний підхід в жанрі фантастика, за що я його роботи і поціновую. За цією повістю, можна чітко назвати Сімака справжнім фантастом, що зображує фантастичні елементи з різних течій. Адже на сьогодні встатковується чіткіший поділ на наукову фантастику, фентезі і т.д. Так от, автор описує дуже розвинуте майбутнє людства, де і відбуватимуться події,…
Читати на YakabooРекомендую!! Багато хто ставиться до «Резевації гоблінів» як до гумористичної фантастики. Дозволю собі з цим не погодитися. Гумор тут не самоціль, і не прагнення розвеселити читача за будь-яку ціну. Тут нема надокучливих кривлянь героїв, яким найчастіше так грішать фантасти-гумористи. А є тут на кожній сторінці тонка іронія та добра посмішка автора над нами та над самим собою. Мені здається, що в цьому романові в найбільшій мірі проявилося майстерність Саймака створювати твори, які заспокоюють…
Читати на Yakabooотзыв Не скажу что книга ужасная, просто мне не понравилась. Я в отношении фантастики очень разборчивый, мне нужна литературность, которой не хватает многим фантастам, в том числе и Азимову. Очень часто фантастика написана графоманским бедным языком и это раздражает. Язык у этой книги более-менее литературный. Но вот авторское воображение породившее сюжет очень простое. Книжка как сценарий к старому детскому мультику, не более того. Очевидно, что это авторские фантазии о будущем. Настало…
Читати на Yakabooмікс легкої пригодницької наукової фантастики та фентезі Вже багато років придивлявся до цього роману Сімака. І ось нарешті наважився прочитати. Завжди любив (а зараз люблю ще більше) класичну фантастику: Азімова, Лема, Бредбері, Кларка, Воннеґута. Всіх цих авторів я читав багато і із задоволенням. А ось чомусь книги Сімака майже ніколи не потрапляли мені в руки. Хоча я знав майже всю його бібліографію. Читав декілька його романів фентезі, але згадати можу тільки «Братерство талісману». Книг…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!