NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

З нами житиме еласмотерій

З нами житиме еласмотерій. Оповідання.

Видавництво: Лабораторія
Перекладач: Віталій Ажнов
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок208
Рік видання2024
Оцінка читачів
★8.0/10 (2)
Goodreads
★4.0/5

Формати

Обережно, ви потрапляєте на територію непізнаваного! Тут у квартирі мешкає доісторичний звір еласмотерій; люди, які падають з верхніх полиць, об'єднуються заради помсти; на яблуні проступає лик Божої Матері - ні, Ісуса! - а ні, все ж Божої Матері; на вечірці раптом трапляється страшне, смішне і геть нестерпне; персонажі на сторінках оживають, щоб тут же помирати. Роман Голубовський написав не просто збірку оповідань, а створив цілий альтернативний всесвіт, де абсурд легко сплутати з реальністю, а іронію - зі щирістю. Вам стане боляче, вам буде добре, ви навіть встигнете злякатися. І ви точно будете сміятися. Будь ласка, лягайте на кушетку! Чому варто прочитати книжку "З нами житиме еласмотерій. Оповідання"? • Сміливі авторські експерименти, віртуозне жонглювання абсурдом, сатирою і комедією, алюзії на письменників й музикантів – від класиків до сучасності. • Від засновника сайту сатиричних вигаданих новин UaReview. • Підіймає важливі теми колоніального спадку, сприйняття війни, впливу медіа і пропаганди на суспільство, про місце релігії і мистецтва у житті людини. Про автора: Роман Голубовський - український письменник, медійник, засновник сатиричного сайту вигаданих новин UaReview, публікації якого, попри виразно гумористичний зміст, неодноразово поширювались у ЗМІ під виглядом справжніх новин. Роман відомий такими заголовками, як: "На Житомирщині батько двох дітей вбив муху", "Десь хтось щось зробив", "У Львові люди почали ходити по воді після того, як випав дощ". Працює в маркетингу, активний користувач соціальних мереж Facebook та Twitter, живе у Львові.

ПаперовіЕлектронніАудіокниги
• librariusapp
119.5 грн
e-bookОренда (14 днів)
• mp3 • Тривалість - 5:58:13
149.5 грн
audio-bookОренда (14 днів)
• librariusapp
239 грн
e-book
349 грн279.2 грн
• mp3 • Тривалість - 5:58:13
299 грн
audio-book
• М'яка обкладинка
299 грн
• М'яка обкладинка
348.89 грн314 грн
• М'яка обкладинка
349 грн314.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• М'яка обкладинка
• М'яка обкладинка
349 грн
• М'яка обкладинка
349 грн

Видавництво Старого Лева

350 грн
• М'яка обкладинка
Немає в наявності
• М'яка обкладинка
Немає в наявності 349 грн
• М'яка обкладинка
• М'яка обкладинка

Схожі книги

• Alina Mosendz-ManserLibrarius31 березня 2026 р.★ 5/5

Оповідання різні, деякі менш абсурдні, скоріше сатиричні, деяки тотал абсурд, але від цього навіть глибші. Чудова жанрова література! Прочитала на одному диханні. Серед зауважень: точка зору оповідань часто саме чоловіча, а жіночі персонажі, як на мене, картонні і не дуже глибокі.

Читати на Librarius
  • Kateryna DarchykLibrarius6 березня 2026 р.★ 1/5

Дійшла до моменту, коли чувак поліз до сплячої дівчини цілуватися, й вимкнула. Зараз би сексуальне насильство пропагувати :)))

Читати на Librarius
  • Mark KolpakovLibrarius11 грудня 2025 р.★ 1/5

мені щкода тих $2,99 які я витратив на оренду книги ...

Читати на Librarius
  • Galyna JohnstonLibrarius27 листопада 2025 р.★ 4/5

Ідеальна книга для книжкового клубу. Наша зустріч затягнулася на 2 години і тривала б ще бо ми багато чого не встигли обговорити. Для мене це відносно новий жанр, проте у нього не важко було входити бо сетинги були зрозумілі для українського читача. Важкою була саме форма оповідань, бо доволі швидко наставав ефект перенасичення і мені доводилося часто зупинятися в брати паузи.

Читати на Librarius
  • Anastasiia KozakLibrarius13 липня 2025 р.★ 4/5

«як мовчить Косовиця» має бути екранізована. Деякі оповідання переслухала двічі - настільки сильно захотілось розсмакувати кожну дрібничку.

Читати на Librarius
  • Anastasiia BorysenkoLibrarius7 березня 2025 р.★ 4/5

Цікава але дуже неоднорідна збірка. Загалом враження приємні.

Читати на Librarius
  • Дар'я ЛубінськаLibrarius19 січня 2025 р.★ 4/5

Читала на книжковому клубі Вовчиці. Книга дуже цікава. Якісь історії перечитала декілька разів, якісь не дочитала, бо вони зовсім не для мене. Приємний післясмак побутового сучасного абсурдизму.

Читати на Librarius

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково