Рекомендований вік12+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
«Великий Ґетсбі» — найзнаменитіший з романів Френсіса Скотта Фіцджеральда. Вишукана і дивовижна історія «шляху нагору» і «життя нагорі» сильного чоловіка, який щиро вважав, що, досягши вершин влади і багатства, можна заразом отримати й щастя. Втрата ілюзій його була повільною і надзвичайно болючою…
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
ЧИТАТИ УСІМ Великий Гетсбі — це ідеально відточена історія про мрію, яка виглядає блискуче здалеку й руйнується зблизька. Френсіс Скотт Фіцджеральд показує «американську мрію» без прикрас: гроші є, розкіш є, вечірки нескінченні — але сенсу, любові й внутрішнього спокою немає. Гетсбі — не просто багатий романтик. Він символ віри в те, що минуле можна купити, а почуття — відновити за допомогою статусу й грошей. І саме в цьому трагедія: мрія виявляється красивою ілюзією. Книга коротка, але кожен…
Читати на YakabooMust read для кожного Неймовірна історія про кохання, дружбу, гроші та життєви вибори. Про великих мрійників. Про те як можна створити себе та втратити. Про зустріч різних світів та особистостей різних масштабів. Про ідеалізацію коханої людини яка завершується трагедією.
Читати на YakabooДух США початку ХХ століття Я не бачив фільму, бачив лише меми в інтернеті, де Ді Капріо тримає келих) Дуже легка для прочитання історія, в якій дуже відчувається дух США, а особливо їхньої так званої "Американської мрії". Тут на фоні ще Сінатра має грати, звісно він не в ті часи відомість здобув, але тематика підходить.
Читати на YakabooЛегка до прочитання Роман Фіцджеральда «Великий Гетсбі» про пошук сенсу життя та щастя зачіпає важливі життєві ситуації. Книга гарно написана та легко читається. Автор просто ідеально передав характер персонажів та усю атмосферу тих часів. В цьому і є вся краса книги. Ця історія мені дуже сподобалась. Єдиний мінус - тут замало сторінок. Але решта — досить добре. Я люблю такі щирі історії про справжнє кохання, коли автор розпоаідвє настільки детально, що з’являється враження, ніби він сам є…
Читати на YakabooЕстетичне задоволення Хочете відпочити від цього мінливого світу і насолодитися естетикою мистецтв із нотками кохання? Тоді роман "Великий Гетсбі" точно для цього і для Вас! Справді, жодна книжка не може зрівнятися з цим твором американського письменника Френсіса Фіцджеральда в такому неперевершеному описі епохи з усіма її тонкощами. А як він змальовує зовнішній вигляд героїв і їхній вишуканий одяг! А інтер'єр і екстер'єр маєтків! А Нью-Йорк! Від цього аж дух перехоплює. "Золотиста"…
Читати на YakabooВеликий Гэтсби Великий Гэтсби – классика 20-го века, написанная Скоттом Фицджеральдом и ставшая его самым известным произведением. История рассказывается от лица Ника повстречавшего невероятно богатого мистера Гэтсби; об их глубокой дружбе; об трагичной истории о любви; и сказочных вечеринках в эпоху джаза. Автору в полной мере удалось передать атмосферу того времени, создать впечатление того, будто ты невидимый гость и свидетель всего происходящего. То, насколько успешно удалось автору…
Читати на YakabooВеликий Гетсбі "Великий Гэтсби" американского писателя Фрэнсиса Скотта Фицджеральда является одним из самых популярных романов 20-го века. Эта книга в бумажном варианте уже очень долго пылилась на моей полке и вот наконец-то я к ней добралась. Роман "Великий Гэтсби" рассказывает о восхитительной эпохе - "эпохе джаза". И переносит нас к "золотому побережью" Лонг-Айленда, близ Нью-Йорка. Повествование идет от имени молодого мужчины - Ника Каррауэйя. Но история в большей мере не о нем, а о его…
Читати на YakabooРецензія Звісно ж даний роман я рекомендує всім до прочитання. Можна зробити багато висновків читаючи вражаючу історію життя Джея Гетсбі. Події книги розвиваються в Америці на початку минулого століття. Це був час коли розкішне життя перепліталося з надзвичайною бідністю, яка була спричинена світовою кризою. Але все ж залишалася ланка аристократів, яка і надалі вела розкішне життя. Герої книги саме таке життя і ведуть. У маєтку одного з них часто проходять розкішні вечірки, на які мріють…
Читати на YakabooКласика свого жанру Свого часу переглянула фільм 2013 року з Дікапріо, після чого жила цією історією понад рік. Книгу часто починала читати в російському перекладі, та все ніяк не могла дійти до фінішу. Аж тут трапився цей екземпляр... Багатьом даний переклад здався важким. Дійсно, дуже насичений різними авторськими словами, та швидко звикаєш і втягуєшся. Щодо сюжету, то той факт, що книга входить у всі світові топи і займає там виграшні позиції говорить сам за себе. Фіцджеральд і його твори…
Читати на YakabooПоряд із Гетсбі усі відчували себе цінними і особливими "Великий Гетсбі" - це класика світової літератури, яку б я радила читати усім. Із цією книгою я познайомилася у старших класах школи, і після того я перечитувала її кілька разів. Ця книга розповідає нам як про честь і гідність, так і про малодушність, зради та слабкість. Ця історія про велике кохання, заради якого справжній чоловік готовий на грандіозні вчинки, досягати вершин заради своєї коханої, щоб тільки бути поряд із нею, ця…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!