NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Ворошиловград

В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок552
Рік видання2023
Оцінка читачів
★5.0/10 (1)

За версією конкурсу "Книга року Бі-бі-сі" роман "Ворошиловград" став кращою книгою десятиліття! Пил доріг, іржаві бензоколонки, втомлені автобуси, старі "хрущовки"... Місто, що залишилось десь поза часом. Дивні люди, які займаються дивними справами. Абсурд - та водночас "справжність" існування... Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію... Лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна і реалістична історія, сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Читацькі клуби навколо книги

Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.

ПаперовіЕлектронніАудіокниги

Kebuk

• epub, pdf, mobi
315 грн
• Folio • playbookapp
151.61 грн103.09 грн
e-book
• 2023 • Меридіан Черновіц • pdf , epub , mobi
315 грн252 грн
e-book

Видавництво XXI

• 2025 • Меридіан Черновіц • pdf , azw3 , epub , mobi
315 грн
e-book
• 2022 • Meridian Czernowitz • epub , mobi
315 грн
e-book
• 2022 • Meridian Czernowitz • pdf , epub , mobi , yakabooapp
315 грн
e-book
• 2010 • Meridian Czernowitz • Тривалість - 11:31:17
320 грн
audio-book
• 2023 • Меридіан Черновіц • pdf , epub , mobi
347 грн
e-book
480 грн360 грн
• 2022 • Meridian Czernowitz
450 грн
• Meridian Czernowitz • М'яка обкладинка
480 грн460 грн

Видавництво XXI

• 2025 • Меридіан Черновіц
480 грн
• 2025 • Meridian Czernowitz • М'яка обкладинка
480 грн
480 грн
• 2022 • Meridian Czernowitz • М'яка обкладинка
480 грн
• Клуб сімейного дозвілля
Немає в наявності
• Книги-ХХІ • М'яка обкладинка
Немає в наявності
• 2018 • Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля"
Немає в наявності
• 2010 • Фоліо
Немає в наявності
• 2010 • Фоліо
Немає в наявності
• 2023 • Meridian Czernowitz • М'яка обкладинка
Немає в наявності
• 2011 • Folio • М'яка обкладинка
Немає в наявності 120 грн108 грн
• 2016 • КСД • Тверда обкладинка
Немає в наявності 115 грн
• 2018 • КСД • Тверда обкладинка
Немає в наявності 120 грн
• 2018 • КСД • Тверда обкладинка
Немає в наявності 120 грн
• 2018 • Клуб сімейного дозвілля • Тверда обкладинка
Немає в наявності 138 грн
Немає в наявності 480 грн360 грн
Немає в наявності 480 грн432 грн
Немає в наявності 480 грн432 грн
• 2022 • Книги-ХХІ
Немає в наявності 450 грн
• 2022 • Meridian Czernowitz • М'яка обкладинка
Немає в наявності 480 грн
• 2025 • Meridian Czernowitz

Видавництво Старого Лева

Схожі книги

• АндрійYakaboo10 лютого 2026 р.★ 4/5

"Незрозумілі сюжетні глюки" Книга викликала двоякі відчуття. Наче і чіткої фабули нема, послідовність подій розмита, розуміння кінцевої мети відсутнє, але в той же час це зображає непередбачуваність потоку життя. Сподобалось, що автор не дає чітке завершення, наче все йде своїм чередом і лишились питання, які можна закрити і вирішити, життя і історія продовжуються. В той же час книга сповнена дивними довгими сценами, які на розвиток подій не впливають, є незрозумілими в контексті оповідання і в…

Читати на Yakaboo
  • НаталіяYakaboo20 січня 2026 р.★ 2/5

Не сподобалось Я очікувала більше, для мене це звичайна книга, яка ніяк мене не зачепила, дуже розтягнутий текст, багато води і кінцівка не зрозуміла: з ким же він залишився. Мені не зрозуміло чим ця ця книга краща книга десятиліття.

Читати на Yakaboo
  • Роман ЦелінськийYakaboo23 січня 2024 р.★ 3/5

Таке... Посередньо, багато води

Читати на Yakaboo
  • Kate MlinovskaYakaboo21 травня 2020 р.★ 4/5

Перше знайомство із автором Роман "Ворошиловград" ознаменував собою моє перше знайомство із Сергієм Жаданом як із прозаїком і саме з цих причин він назавжди залишиться для мене особливим. Ні, не найкращим і не найулюбленішим твором Жадана, але найпершим, унікальним читацьким досвідом. Це роман про ностальгію, про повернення до рідних місць, про спогади, про дитинство і юність, про рідний степ, про те, як жилося у дев'яностих. Саме цією неповторною атмосферою, створеною автором, він мені й…

Читати на Yakaboo
  • АндрYakaboo21 лютого 2020 р.★ 4/5

Ворошиловград Зазвичай я не купую видання книг, що йдуть разом з фільмом, але для цієї я зробив виняток. Цей роман став першою прозою Жадана, яку мені довелося прочитати: до цього я читав лише поезії. І, мушу сказати, що попри те, що вони разюче відрізняються, відчувається та сама жаданівська атмосфера, яка пронизує його вірші. Книга є розповіддю про повернення головного героя до місця, де він народився: його назва не фігурує у тексті, але з назви роману ми можемо здогадатися, де воно…

Читати на Yakaboo
  • Ольга МлиновськаYakaboo16 листопада 2019 р.★ 4/5

Ворошиловград "Ворошиловград" - другий роман Сергія Жадана, який мені пощастило прочитати, а от перегляд екранізації іще попереду. До речі, видання з кінообкладинкою містить всередині ще й кілька фотографій акторів, які виконали головні ролі (дякую, "Клуб сімейного дозвілля"!). Роман залишив по собі неоднозначні враження і, порівняно з "Інтернатом", мені він видався трошки слабшим в плані емоцій. В центрі сюжету - Герман, який невідомо чим займається, мешкає у Харкові, але після дзвінка…

Читати на Yakaboo
  • КатеринаYakaboo25 червня 2019 р.★ 5/5

Ворошиловград "Ворошиловград" або "Дике поле" Сергія Жадана. Це одна із небагатьох книг після прочитання якої я змогла подивитися фільм і він мені навіть сподобався. Взагалі варто почати з того, що мені дуже подобається творчість Сергія Жадана. Це автор з дуже особливою і неповторною манерою письма, його вірші вгадуються з декількох стрічок. А слухати наживо його прочитання поезії, і не лише її, - це взагалі, щось неосяжне, не знаю, як у нього так виходить. Жадан дуже приземлений, він пише про…

Читати на Yakaboo
  • Сергій ОднорігYakaboo4 грудня 2018 р.★ 5/5

Не такий "страшний" Улісс, як його малюють Нарешті я прочитав першу для себе книгу Сергія Жадана, аж навіть трохи соромно за це. Роман сподобався однозначно, я б навіть сказав, що з усього сучукрліту, який я читав, "Ворошиловград" я б вніс в свою першу топ-п'ятірку, чи навіть топ-трійку. Жадану вдалось майже все: сюжет, колоритні персонажі і атмосфера. Хоч більшість вважає, що книга про Донбас, але я вважаю що це не зовсім географічно і ментально правильно. Як мені колись сказали: "Донбас - ето…

Читати на Yakaboo
  • РусланYakaboo31 травня 2017 р.★ 4/5

Ворошиловград "Ворошиловград" - роман сучасного талановитого українського поета та письменника Сергія Жадана. Його літературні доробки перекладені багатьма мовами, отримали безліч нагород. Події твору відбуваються в східній Україні, території сплюндрованій і покаліченій подіями світової війни. А колись це ж був успішний торговельний регіон, з великою кількістю невеликих фабрик і заводів. Суворі дев'яності - і тотальний рекет, перестрілки, бандитизм і алкоголізм, підліткова жорстокість, як…

Читати на Yakaboo
  • errnoYakaboo2 лютого 2015 р.★ 5/5

Рецензия Дуже люблю прозу Жадана, ця книга повністю виправдала очікування. Історія про рідні місця та старих друзів.

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково