Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
За версією конкурсу "Книга року Бі-бі-сі" роман "Ворошиловград" став кращою книгою десятиліття! Пил доріг, іржаві бензоколонки, втомлені автобуси, старі "хрущовки"... Місто, що залишилось десь поза часом. Дивні люди, які займаються дивними справами. Абсурд - та водночас "справжність" існування... Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію... Лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна і реалістична історія, сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
"Незрозумілі сюжетні глюки" Книга викликала двоякі відчуття. Наче і чіткої фабули нема, послідовність подій розмита, розуміння кінцевої мети відсутнє, але в той же час це зображає непередбачуваність потоку життя. Сподобалось, що автор не дає чітке завершення, наче все йде своїм чередом і лишились питання, які можна закрити і вирішити, життя і історія продовжуються. В той же час книга сповнена дивними довгими сценами, які на розвиток подій не впливають, є незрозумілими в контексті оповідання і в…
Читати на YakabooНе сподобалось Я очікувала більше, для мене це звичайна книга, яка ніяк мене не зачепила, дуже розтягнутий текст, багато води і кінцівка не зрозуміла: з ким же він залишився. Мені не зрозуміло чим ця ця книга краща книга десятиліття.
Читати на YakabooТаке... Посередньо, багато води
Читати на YakabooПерше знайомство із автором Роман "Ворошиловград" ознаменував собою моє перше знайомство із Сергієм Жаданом як із прозаїком і саме з цих причин він назавжди залишиться для мене особливим. Ні, не найкращим і не найулюбленішим твором Жадана, але найпершим, унікальним читацьким досвідом. Це роман про ностальгію, про повернення до рідних місць, про спогади, про дитинство і юність, про рідний степ, про те, як жилося у дев'яностих. Саме цією неповторною атмосферою, створеною автором, він мені й…
Читати на YakabooВорошиловград Зазвичай я не купую видання книг, що йдуть разом з фільмом, але для цієї я зробив виняток. Цей роман став першою прозою Жадана, яку мені довелося прочитати: до цього я читав лише поезії. І, мушу сказати, що попри те, що вони разюче відрізняються, відчувається та сама жаданівська атмосфера, яка пронизує його вірші. Книга є розповіддю про повернення головного героя до місця, де він народився: його назва не фігурує у тексті, але з назви роману ми можемо здогадатися, де воно…
Читати на YakabooВорошиловград "Ворошиловград" - другий роман Сергія Жадана, який мені пощастило прочитати, а от перегляд екранізації іще попереду. До речі, видання з кінообкладинкою містить всередині ще й кілька фотографій акторів, які виконали головні ролі (дякую, "Клуб сімейного дозвілля"!). Роман залишив по собі неоднозначні враження і, порівняно з "Інтернатом", мені він видався трошки слабшим в плані емоцій. В центрі сюжету - Герман, який невідомо чим займається, мешкає у Харкові, але після дзвінка…
Читати на YakabooВорошиловград "Ворошиловград" або "Дике поле" Сергія Жадана. Це одна із небагатьох книг після прочитання якої я змогла подивитися фільм і він мені навіть сподобався. Взагалі варто почати з того, що мені дуже подобається творчість Сергія Жадана. Це автор з дуже особливою і неповторною манерою письма, його вірші вгадуються з декількох стрічок. А слухати наживо його прочитання поезії, і не лише її, - це взагалі, щось неосяжне, не знаю, як у нього так виходить. Жадан дуже приземлений, він пише про…
Читати на YakabooНе такий "страшний" Улісс, як його малюють Нарешті я прочитав першу для себе книгу Сергія Жадана, аж навіть трохи соромно за це. Роман сподобався однозначно, я б навіть сказав, що з усього сучукрліту, який я читав, "Ворошиловград" я б вніс в свою першу топ-п'ятірку, чи навіть топ-трійку. Жадану вдалось майже все: сюжет, колоритні персонажі і атмосфера. Хоч більшість вважає, що книга про Донбас, але я вважаю що це не зовсім географічно і ментально правильно. Як мені колись сказали: "Донбас - ето…
Читати на YakabooВорошиловград "Ворошиловград" - роман сучасного талановитого українського поета та письменника Сергія Жадана. Його літературні доробки перекладені багатьма мовами, отримали безліч нагород. Події твору відбуваються в східній Україні, території сплюндрованій і покаліченій подіями світової війни. А колись це ж був успішний торговельний регіон, з великою кількістю невеликих фабрик і заводів. Суворі дев'яності - і тотальний рекет, перестрілки, бандитизм і алкоголізм, підліткова жорстокість, як…
Читати на YakabooРецензия Дуже люблю прозу Жадана, ця книга повністю виправдала очікування. Історія про рідні місця та старих друзів.
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!