Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Мері Волстонкрафт Шеллі (1797–1851) — англійська романістка, авторка оповідань, драматург, есеїст, біограф. Найбільшого визнання Мері здобула як авторка готичного роману «Франкенштейн, або Сучасний Прометей» (1818), який вважають раннім прикладом наукової фантастики.
У цьому творі авторка порушує питання небезпеки пізнання і демонструє ймовірні наслідки спроби приміряти на себе роль Бога: у романі чудово передано страхи перед науковим прогресом і поширенням знань. Віктор Франкенштейн стає на одну сходинку з Богом, створюючи нове життя в подобі монстра. Віктор не зупиняється ні перед чим, щоб досягти мети, але зрештою залишається розчарованим результатом своєї праці — тягар відповідальності за створене життя руйнує всі його задуми.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
класика Не думала, що щось зі світової класики може настільки приємно здивувати. Як би це не було дивно, але хоч я і люблю паронормальні жахастики, а "Дракулу" не читала. І от випала така можливість і я дійсно насолодилась цією книгою. Приємні згадки Буковини в книжці, але і сама історія цікавенька. Молодого адвоката відправляють до багатія-аристократа, що проживає в Трансильванії, аби допомогти йому з переїздом та владнанням документів щодо купівлі нерухомості біля Лондону. Вже по дорозі до…
Читати на YakabooБЕЗ спойлерів. Не шкодую, що прочитав. Дійсно, класна книжка, яка варта уваги. За весь час читання було тільки два моменти, де було трохи нудно, але думаю, на це могли повпливати різні чинники. Після прочитання ви дізнаєтесь багато нового як про Дракулу так і про вампірів вцілому. Правда, я помітив трохи дивні описи місцевості, які насправді важко уявити, думаю автор просто не був в Карпатах, або на румунській стороні вони інші. Ще, як на мене кінцівка трошки замаленька, можна було б більш…
Читати на Yakabooлюблю готику! Готичний, містичний і один з перших творів про вампірів. Просто прекрасно. Атмосфера передана неймовірно точно, ніби дійсно стаєш учасницею всіх тих подій, що колись відбувались і відчуваєш емоції героїв. Класика, яку, як на мене, краще прочитати всім, адже ми часто зустрічаємо згадки про дракулу і вампірів загалом. Хоча, я ще не чула про святий хліб і про те, що кровопивці його бояться, але тепер буду знати.
Читати на YakabooІсторія графа Дракули Адвокат Джонатан Харкер вирушає у подорож до старовинного замку в Карпатах - Трансильванії, де живе граф Дракула. Його завдання - прокунсультувати графа з питань покупки нерухомості у Лондоні. От тільки приїхавши до замку, Джонатан починає розуміти, що у ньому відбуваються дивні речі, котрі не піддаються поясненням... Я довго наважувалася на знайомство із цією культовою історією і нарешті прочитала її. Якщо чесно, я очікувала трохи більшого, хоча, загалом, сама історія…
Читати на YakabooДракула Почну з того, що ця книга варта опинитися на книжковій поличці хоча б за неймовірне оформлення від видавництва "Небо". Це дійсно розкішне подарункове видання, варте кожної витраченої гривні: стильні авторські ілюстрації, цупкі глянцеві сторінки білосніжного кольору, ляссе, стильна обкладинка та форзаци. Мені ж, як прихильникові вампірської тематики, дане видання "Дракули" було просто життєво необхідно придбати. Сюжет тут знайомий більшості - Джонатан Харкер вирушає у справах до замку…
Читати на YakabooДракула Так сталося, що тематика вампіризма у літературі - одна із моїх улюблених, але класику у цьому жанрі - роман Брема Стокера "Дракула" - я прочитала вперше тільки в університеті. Однак, не дивлячись на те, що книга написана декілька десятків років тому, історія мені дійсно сподобалася, ефекту "вау", звісно, вона не викликала, але до списку улюбленої класики додалася точно. Сюжет, напевно, знайомий усім, ну або майже усім: юрист-консультант Джонатан Харкер отримує завдання…
Читати на YakabooНе «Супер», але можно прочитати Це моя перша паперова книга після довгого періоду «нечитання» та аудіокниг. Після неї знову «підсіла» на книги). Дракула! Багато екранізацій, сюжетів, образів головного антигероя… Але це - класика. Сюжет книги розкривається через газетні статті, листи головних героїв, тобто з різних «ракурсів», це доволі цікаво. З самого початку заворожує описами місцевості, відчувається готична атмосфера, передаються емоції героїв. Сподобалась «румунська частина»…
Читати на YakabooНеймовірне оформлення Мабуть це досить дивно, що я зовсім не знайома з першоджерелом всієї "вампірської" тематики і знавши персонажа - Дракулу, я при цьому зовсім не знала його літературну історію. Тому, коли в видавництві "Небо", з'явилася подарункова книга з просто неймовірним оформленням, я зрозуміла, що час прийшов - мені просто необхідно познайомитись з історією Брема Стокера! Перш за все, роман є класичним готичним твором, який написан в епістолярному жанрі, я дуже люблю читати листи,…
Читати на YakabooКласика жахів Історія Графа Дракули відома на весь світ. В цій історії висвітлюється класичний образ вампіра. Історія оповідає нам про те як Джон Харкер прямує до замку Графа Дракули і подальші події. Доволі непогана книга. Вона написана в стилі уривків із щоденників персонажів твору. Але це не мішає читати, це ж класика, не просто класика, а класика жахів (хоча від 12 років, на мою думку, можна спокійно читати) коли ви хочете почитати щось пригодницьке, містичне щось про вампірів,читайте…
Читати на YakabooКровяной правитель Это классическое произведение написано в интересном стиле, сюжет передан через дневники и дневниковые записи других героев. Читателям может быть интересно, что прототипом Дракулы был Влад Цепеш, румынский правитель середины 15 века, известный своими жестокими заколами мужчин, женщин и детей. Сюжет временами запаздывает, особенно во время длительных выступлений Ван Хельсинга, но это интересный взгляд течение жизни периода конца 19 века, образ мышления и взаимодействие мужчин и…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!