NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Тоня Ґліммердал

Tonje Glimmerdal

Видавництво: Теза, Крокус
Перекладач: Галина Кирпа
Ілюстратор: Олександр Шатохін
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок264
Рік видання2023

Тоня Ґліммердал - єдина дитина в Ґліммердалі. Такого жвавого дівчиська тут давно не було. Найкращий Тонин друг - непривітний Ґунвальд, якому 74 роки, і знають вони одне одного, як облуплених. Та чи справді це так? Коли Ґунвальд потрапляє в лікарню з переламом шийки стегна, Тоні відкривається його величезна таємниця, що навіки може зруйнувати затишне життя в Ґліммердалі.

Поки весна воює зі снігом і змушує гори сяяти, а річку клекотіти, маленька шура-бура Ґліммердал із усіх сил прагне, щоб її найкращий у світі друг Ґунвальд був щасливий і знову почав грати на скрипці. Головний її девіз - спритність і самовпевненість!

Повість "Тоня Ґліммердал" отримала високі відзнаки у Норвегії та за кордоном. Цю книжку виготовлено на якісному книжковому папері, який знижує контрастність і полегшує читання.

• 2009 • Теза • Тверда обкладинка
180 грн
• 2023 • Крокус • Тверда обкладинка
330 грн247.5 грн -15% діє з промокодом KEBUK-10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2020 • Крокус
310 грн251.1 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2020 • Крокус • Тверда обкладинка
329 грн
330 грн
• 2009 • Теза
Немає в наявності
• 2009 • Теза • Тверда обкладинка
Немає в наявності 78 грн
• 2016 • Теза • Тверда обкладинка
Немає в наявності 180 грн
• 2019 • Крокус • Тверда обкладинка
Немає в наявності 310 грн263.5 грн
Немає в наявності 310 грн279 грн

Видавництво Старого Лева

• 2020 • Крокус
Немає в наявності 330 грн
Немає в наявності 330 грн

Схожі книги

• ХристинаYakaboo18 вересня 2025 р.★ 5/5

Цікава історія. Це цікава історія про невгамовне дівчисько. Книга дуже цікава, адже розповідає про пригоди, витівки, капості дівчини Тоні. Головна героїея - це щось із чимось. Вона весела, смішна, дотепна, відважеа. Авторка дуже гарно описує дитячу вдачу. А ще в цій книзі особливе місце займає природа. Вражає те, як авторка вміло поєднєю дитячу душу та природу. Книга дуже затишна. Текст легко читається, переклад чудовий. Книга дуже класна! Щиро рекомндую.

Читати на Yakaboo
  • SvLuYakaboo21 грудня 2021 р.★ 5/5

Бешкетна Тоня Ця книжка – чи не найпозитивніша історія, яку я читала останнім часом. Читаючи її, занурюєшся не лише у бешкетне дитинство і яскраве життя невеличкого норвезького хутора Ґліммердал, але й у своєрідну атмосферу турботливих стосунків мешканців хутора. Тоня Ґліммердал – єдина дитина, яка живе на невеликому хуторі, де всі знають один одного. Але мешканцям хутора вистачає і однієї дитини, адже щойно Тоня виходить з дому, із тишею в Ґліммердалі покінчено. Тоня разом із її кращим другом…

Читати на Yakaboo
  • ЛіліяYakaboo24 листопада 2021 р.★ 5/5

Ви маєте неодмінно познайомитися із Тонею Ґліммердал! Книга "Тоня Ґліммердал" відтепер офіційно моя книжкова улюблениця. Я, доросла людина, маю їх небагато, декілька, до яких прикипіла за роки життя, які я люблю перечитувати, які я читаю чи колись пораджу прочитати своїм дітям. Зокрема, через читання таких книг, я надихаюся і відновлююся)) Скажу чесно, коли ми із донею взяли почитати Тоню у моєї подруги і побачили товщину книги, відкривши посилку, я була певна, що навіть класна обкладинка нас…

Читати на Yakaboo
  • Ірина СтепаникYakaboo3 вересня 2021 р.★ 5/5

Улюблена Тоня! «Немає нічого кращого, як сидіти в Ґунвальдовій кухні на стільниці, наминати хліб із теплою, рожевою пінкою від соку й заразом вдихати ягідні пахощі, що розносяться по всьому будинку.» Не важливо скільки Вам років, бо книжки Марії Парр для кожного. Тоня - це історія великої любові, дружби і вміння пробачити. Зимова Норвегія, колоритне містечко в горах і пригоди десятирічної Тоні. «Діамантові дні», скрипка, кемпінг, у який не можна приїжджати з дітьми, мама, яка досліджує…

Читати на Yakaboo
  • ОксанаYakaboo18 травня 2021 р.★ 5/5

История о девочке Тоне Приобретала книгу на подарок ребенку. Изначально очень сомневалась в выборе и боялась что ребенку не понравится, но к счастью мои страхи совершенно не оправдались и ребенок с удовольствием прочем эту историю. Сама книга довольно объемная, растянули чтение на неделю. Оформление довольно приятное, книга в твердом переплете, внутри присутствуют черно - белые иллюстрации. Так же очень понравилось что шрифт текста очень крупный, подойдёт для комфортного чтения при любом…

Читати на Yakaboo
  • Вікторія МасевичYakaboo8 квітня 2021 р.★ 5/5

Про дружбу Тоня Ґліммердал - дуже хороша скандинавська добра книга про дівчинку Тоню. Вона живе в норвезькому селищі Ґліммердал разом з татом, мама на тривалий час їздить досліджувати море. Весь вільний час Тоня проводить зі своїм найкращим другом, заодно хрещеним татом, 74-літнім Ґунвальдом. Розповідь дуже спокійна, та пригоди Тоні дуже активні. Ґунвальд має велику таємницю, велику драму, от Тоня в допомагає йому налагодити стосунки з цим кимось таємничим. Атмосферно, багато снігу, гір,…

Читати на Yakaboo
  • ТетянаYakaboo28 лютого 2021 р.★ 5/5

Тоня-гуркотоня та її найкращий друг Знаєте, за що я люблю скандинавську дитячу літературу? Звичайно за дитинство без прикрас, у якому діти ображаються, плюються, шкодять, заздрять, ламають речі, забруднюють одяг... Проте в той же час вони люблять, співпереживають, дружать, цінують, поважають, пізнають довколишній світ і вчаться бути самостійними. А знаєте, за що я найбільше люблю скандинавів? За їхнє ставлення і сприйняття людини, як особистості, незалежно від віку. Головними героями цієї…

Читати на Yakaboo
  • ВладиславаYakaboo13 вересня 2020 р.★ 5/5

Тоня Гліммердал - найкраща бешкетниця у світі! Якщо мене запитають, яка моя найулюбленіша книга, то я напевно назву саме цю,"Тоню Гліммердал" Марії Парр. Я дуже люблю читати дитячу літературу, а цю книгу перечитувала два чи три рази. Вона неймовірно цікава, бешкетна, грайлива, як і сама головна героїня, Тоня. Тоня живе на невеличкому норвезькому хуторі під назвою Гліммердал, і крім неї там зовсім немає дітей. Звичайно, дівчинці скучно, тому вона вигадує різноманітні розваги собі…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково