Рекомендований вік16+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Микола Хвильовий (1893–1933) - письменник, один з найвідоміших представників Розстріляного відродження. Ким він був? Вальдшнепом чи мисливцем? Фітільовим чи Хвильовим? Комуністом чи комунаром, чекістом чи романтиком-агітатором? Один - розгублений, наївний і щирий, симпатичний і романтичний, а тому привабливий і близький. Інший - з гарним і жорстким обличчям, нордичним профілем, в очах рішучість і сила, цілеспрямованість і впевненість. Де справжній Хвильовий? І як, захоплений хвилею світлих ідей, червоноармієць, "м'ятежний романтик", вальдшнеп-одинак, який волів босоніж тинятися світом, воднораз став мисливцем з пильними й холодними очима, який закликає до нещадного знищення ворогів. Це різні люди чи подоби однієї людини? А може, більшовицька революція саме так і змінювала-спотворювала людські обличчя і душі.
Відгуки з книгарень
Хвилеподібний рух, доторк до лівого плеча, рука догори. Обкладинка м'яка ще й з псевдосуперобкладинкою. Все як я не люблю. Однак дизайн непоганий. Папір нормальної якості. Переклад наче нічого, вичитано не найкращим чином, але нічого критичного, просто декілька пропущених помилок, але видно, що спелчеком таки пройшлися. Книга нам розповідає про молодого і надзвичайно талановитого вчителя, який настільки "добре" підготувався до свого уроку, що не зміг відповісти на очевидні запитання стосовно…
Читати на YakabooІсторія одного шокуючого експерименту. Насамперед я вирішила замовити книгу через серію «Світовий бестселер рідною мовою» Що до книги. В одній з американських шкіл вчитель історії проводить експеримент. Гра у зразкову поведінку. Таким чином він хоче наочно показати учням природу нацизму. Спочатку все проходить добре. Підвищується успішність, покращується поведінка. В стінах школи зароджується учнівська організація «Хвиля». Але поступово ситуація виходить з під контролю... Об'єм книги не…
Читати на YakabooЗупини Хвилю, поки вона не змила тебе Мені завжди подобалися книги, так чи інакше пов'язані з Другою світовою війною. А тому книга про те, як колись на практиці пояснювався факт, що одна з найжорстокіших ідеологій в історії світу майже повністю ґрунтувалася на, здавалося б, одній з найважливіших якостей для досягнення будь-якої мети - єдності - безперечно, цікавий задум. Тому спостерігати, як доброчинна концепція викривлюється і починає жити своїм життям, було вдвічі цікавіше. Тим паче, інтерес…
Читати на YakabooКнижка з багатьма відповідями Якось мені захотілося прочитати якусь невеличку історію, щоб не грубезний томик, а так - книжку на день-два. І в пошуках такої книжки я натрапила на "Хвилю" Тода Штрассера. Анотація зацікавила мене, бо я теж завжди запитувала себе: "Як могла ціла нація піддатися жорстокому, нелюдському режиму і не підняти бунт? Чому так трапилось?". Тож, я замовила цю повість. Вона справді виявилась маленькою-коротенькою. Але я й не підозрювала, якою сильною може бути ось така…
Читати на YakabooНацизм на пальцях Книга «Хвиля» розповідає нам засновану на реальних фактах історію про незвичайний експеримент, який провів зі своїми учнями вчитель історії Бен Росс. Проходячи тему нацизму, він демонстрував своїм учням документальні стрічку про злочини і жахіття цього режиму, проте з прикрістю помітив, що більшість із них ці жахливі кадри не надто зачепили за живе. Підлітки, які бачили у кіно ще й не таке, залишилися байдужими до жертв концтаборів. Але одна з дівчат — відмінниця і розумниця —…
Читати на YakabooЧи припустимі психологічні експерименти в школі? Це книга, яку я би радила читати всім підліткам. Головний її посил полягає в тому, що завжди треба думати власною головою, оцінювати ситуацію, ставити собі питання: для чого це потрібно, і які наслідки матиме? А не йти сліпо за більшістю, або за лідером, хай би яким авторитетним він не був. Сюжет розповідає нам про вчителя історії в одній американській школі, який вирішив провести експеримент з учнями, створивши в своєму класі таку собі…
Читати на YakabooІсторія одного експерименту Бен Росс - вчитель історії в звичайній американській школі. Темою одного з його уроків була друга світова війна та феномен фашизму. Коли вчитель продемонстрував учням фільм про злочини нацистів, на нього посипалося купа запитань від підлітків, на які він не зміг дати однозначної відповіді. То ж щоб раз і назавжди прояснити все для учнів, та й для себе особисто, він вирішив провести в класі експеримент, створивши організацію ,,Хвиля,, та запровадивши кілька нововведень…
Читати на YakabooХвиля У цій історії приваблива в основному сама історія, а вона, на жаль, не є заслугою автора. Сюжет книги заснований на реальних подіях - в 1967 році справжнісінький американський учитель історії поставив в каліфорнійській школі соціальний експеримент і всього за тиждень мало не побудував там Четвертий Рейх. Плюс тут перш за все в дуже наочній демонстрації соціальних небезпек - прочитав і відразу стає ясно, наскільки легко лідеру опанувати умами великого числа людей і як просто почати ними…
Читати на YakabooОднаковість і рівність - це хіба погано? В основу цієї книжки покладено історію реального експерименту в одній з американських шкіл. Урок історії, талановитий вчитель, тема Другої Світової Війни, фашизму і запитання учня. "Невже під час війни німці не помічали концтаборів та іншої жорстокості? А коли помічали, то чому не боролися, чому мирилися?" Бен Росс вирішив показати своїм учням, як працює диктатура і створив у класі угрупування "Хвиля". Учасники повинні були віддавати салют, говорити…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!