Рекомендований вік3+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Чудові та яскраві ілюстрації Олега Кіналя перенесуть вас у світ далекого лісу до Лиса Микити! Жив собі в однім лісі Лис Микита, хитрий-прехитрий. Скільки мисливці на нього не полювали, він завжди утікав, оминаючи всі пастки. Ця хитрість зробила його страшенно гордим! Лис думав, що немає для нього вже нічого неможливого. Він похвалився перед друзями, що зможе не лише по селах бігати на полювання, а й піде у місто на ринок і вкраде Курку. Сказав — треба зробити. Наступного ж дня він непомітно пробрався городами до середини міста, але коли вискочив на вулицю, то його зачули пси й кинулись до нього. Що робити? Куди подітися? От Лис Микита й забіг на подвір’я, що було найближчим, а там, не роздумуючи, ускочив у якусь діжу — як виявилося, із фарбою. Пси, зрозуміло, його не знайшли, бо від діжі йшов дуже неприємний запах. Отже, Лис урятувався, але якою ціною! Довелося йому просидіти в діжі аж до самісінького вечора. Коли вже смеркалося, Лис Микита чимдуж чкурнув до лісу, ускочив у якусь нору й заснув. Уранці ж, зиркнувши на себе, аж перелякався, бо став якимсь дивним страшним звіром — синім-синім, укритим чи то лускою, чи то їжаковими колючками, та ще й із хвостом, наче довбня. Що лишень не робив — ніяк не вдавалося відчиститися від тієї злощасної фарби... Мешканці лісу, побачивши нечуваного синього звіра, кинулися втікати. Тоді Лис Микита збагнув, що може скористатися зі свого нового вигляду. Так він став Царем Лісу, і всі звірі слухались його та боялись. А що ж буде далі з Лисом Микитою? Чи розкриється його обман? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши казку українського письменника Івана Франка.
Ще жодного клубу навколо цієї книги. Створіть перший — і читайте її разом з іншими, лишаючи нотатки просто в тексті.
Відгуки з книгарень
Приємно вражена! «Фарбований лис» - улюблена казка з дитинства! А, побачивши її у такій обкладинці, одразу захотіла купити й сину. Якісний друк та ілюстрації роблять процес читання ще приємнішим. Текст написаний мовою оригіналу, із вживанням діалекту. Для дитини 5 років трохи складно, потрібно пояснювати одразу або ж замінювати слова на зрозумілі. Добре, що є словничок вкінці книги, бо й для себе знадобилась розшифровка. А от малюнки син оцінив - із цікавістю розглядає, є багато цікавих деталей,…
Читати на YakabooФАРБОВАНИЙ ЛИС "Фарбований лис" письменника Івана Франка відомий кожній українській дитині та дорослому, і немає жодного, хто не знає про лиса Микиту та його пригоди. Це видання виконано у незвичному прямокутному форматі та густо прикрашені ілюстраціями яскравими та колоритними ілюстраціями, виконаними Олегом Кіналем. Отож, трошки про сюжет. Лис Микита, як властиво будь-якому лисові, надзвичайно хитрий та підступний.Він не боїться, що мисливці помітять його та зловлять, тому без будь-яких…
Читати на Yakaboo"Я на нім пізнався, як на фарбованім лисі!" Першу мою реакцію при погляді на цю книжку можна описати одним-єдиним словом: приголомшення. Я настільки звикла до того, що великими барвистими ілюстраціями займаються при оздобленні книжок для дітей здебільшого великі видавництва на кшталт "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" та "Видавництва Старого Лева", що побачити, як між ними знову врізалося "Навчальна книга - Богдан" стало повною несподіванкою. Втім, варто було лише перегорнути пару сторінок, і я…
Читати на YakabooСвято для очей Неймовірно гарні малюнки - це відразу кидається в очі, тому руки самі тягнуться за книгою. Настільки вдалого видання класичного оповідання я ще не бачила. Кожна окрема ілюстрація немовби картина у художньому музеї. Навіть не читаючи, отримуєш величезне естетичне задоволення від цього видання. Для тих, хто не читав раніше Франка, "Фарбований лис" - це повчальна казка про те, що не треба видавати себе за іншого. У метафоричній формі дитина вчиться бути собою за будь-яких обставин.…
Читати на YakabooФарбований лис. Книга виготовлена дуже якісно: Товста обкладинка, глянцеві сторінки, зручний для дітей шрифт для читання, в кінці книги є словничок для маловживаних та маловідомих слів з тексту. Малюнки дуже реалістичні (ніби 3-D ефект), насичені кольорами, гарні. На них хочеться подивитись по-довше і не один раз. В книзі розповідається історія про дикого лиса, який дуже любив хвалитися і вважав себе хитрішим за всіх. Одного разу він сказав, що зможе вкрасти курочку прямо на базарі, але…
Читати на YakabooХитрый лис Это шикарное издание досталось моему ребенку в подарок от бабушки. Словами не передать как оно впечатлило всю нашу семью. Очень красивое оформление книги и твердый переплет, очень удачно подобраны цвета. Картинки в книге это настоящие художественные шедевры, которыми наслаждались в семье практически все. Каждый персонаж, это отдельная история, шарм, сила, буквально чувствуешь всю суть каждого отдельного героя просто смотря на картинку. Художник действительно постарался на славу. Цена…
Читати на Yakabooсупер книга Це просто неймовірна книга. Звісно, історія ця всім відома з дитинства, бо певно, що кожен читав її в школі на українській літературі, проте саме це видання вразило мене до глибини душі й полонило моє серце. Дивлячись на це видання від видавництва "Навчальна книга - Богдан" хочеться й собі одразу в бібліотеку купити таку книгу (попри те, що я давно доросла й знаю цю історію майже напам'ять) Купувала книгу на подарунок і залишилася задоволеною і я, і діти. По-перше, неймовірне…
Читати на YakabooКазка про дуже хитрого і кмітливого лиса Казку про хитрого-прехитрого Лиса Микиту та його неперевершені витівки з викрадання курей на великому ринку, втечею від собак, потраплянням у діжку з олійною фарбою і нахабним хазяйнуванням у лісі знають, напевне, усі. «Родзинкою» цієї книги є колоритні ілюстрації. По-перше, вони чудово зображують атмосферу бешкетництва Лиса і непорозуміння серед лісових мешканців (вони дійсно спантеличені через нового звіра). А по-друге, сам Лис Микита – просто…
Читати на YakabooПовчальна казка для дорослих та дітей Вперше придбала книгу видавництва "Навчальна книга - Богдан". Спочатку була здивована обсягом тексту відомої казки "Фарбований Лис" українського письменника Івана Франка. Він дещо менше ніж в оригіналі, без складних фразеологізмів і висловів, якими насичені казки та оповідання Івана Франка. Як виявилось на практиці, текст казки в такому дещо обмеженому варіанті дуже добре підходить для читання маленьким дітям (від 3 до 5 років складно на тривалий час…
Читати на YakabooФарбований лис Чудова, надзвичайно мила та колоритна книжечка для діточок нещодавно дуже гарно доповнила дитячу бібліотеку нашого малюка. Це цікаве та оригінальне видання книжка-розкладачка "Фарбований лис" дуже сподобалася нашому малюку, адже автором цього твору є відомий, дуже знаменитий та улюблений письменник та поет, публіцист, драматург Іван Якович Франко. Вийшло це чудове видання "Фарбований лис" у відомому та дуже популярному сьогодні серед широкого кола знавців та…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!