Теодор Драйзер (1871-1945) - відомий американський письменник і громадський діяч, чиїми творами вже понад сто років захоплюються читачі в усьому світі. "Фінансист" (1912) - перший роман циклу "Трилогія бажання", в основу якого покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса. Головний герой роману - Френк Ковпервуд - з дитинства зрозумів, що "хазяями життя" в Америці можуть стати тільки дуже заможні люди. Він починає біржові спекуляції, але "сильні світу сього" ще не вважають Ковпервуда своїм, тому його судять за порушення закону, і він потрапляє до в'язниці. Вийшовши з тюрми, герой надолужує втрачене, знов починає спекулювати на біржі і використовує свій шанс заробити дуже багато грошей на банківській кризі. Тепер він почувається справжнім переможцем.
Американський натуралізм
Фінансист* це перша книга з трилогії "Бажань" провідного американського письменника реаліста Теодора Драйзера. Це монументальна історія, сімейна сага про людей які прагнуть досягти вершини і не готові здаватися.
Обман українського читача
Повністю підтримую Дмитра, що це невдалий переклад з російської. На початку 3го розділу головний герой спостерігає за аукціоном де продають каву. В одному з російських видань упущено кількість мішків 22(що є в оригіналі) а є лише ціна за мішок, як результат втрачається зміст і незрозуміло звідки береться прибуток 86,04$.
Обман українського читача
Сам роман можна оцінити на тверду четвірку або ж навіть п'ятірку, якщо читачеві сподобається стиль написання Драйзера.
Але ж основна проблема у видавництві Folio, що видало цю книгу.
У кінці книги зазначається, що вона перекладена з англійської, але це не вся правда. Книга насправді перекладена не напряму з англійської, а з російської. Більше того, вона майже буквально "передрана" з російської - залишилась граматика та побудова речень, усі авторські "прикрашання"…
Титан, или продолжение Финансиста
Книгу Теодора Драйзера "Финансист" я прочитал на одном духу, и до сих пор считаю её одной из величайших книг о финансах в истории литературы. Но когда я узнал, что существует целая трилогия, посвященная Френку Каупервуду, я был приятно удивлён. Конечно же, мне захотелось прочитать Титан - книгу, продолжающую историю великого финансиста, но уже в городе Чикаго. Фрэнк обладает гибкостью и удивительной способностью приспосабливаться ко всему, поэтому начинает всё…
Життя фінансиста.
"Жизнь - темное, неразгаданное таинство, но, как бы там ни было, ее составные части - сила и слабость."
Вперше знайомлюсь з Драйзером. Сподобалось мені, як пише автор. Висвітлює Америку і її культурний стан без прикрас, так як є. Досконало описує всі подробиці, кожну деталь, щоб повністю склалося уявлення про ситуацію.
Книга мені сподобалось, єдиний мінус для мене - це тема фінансів, яка мене не сильно цікавить. Але книга написана так, що цікаво читати навіть людям,…
Титан
Не зважаючи на те, що Драйзера відносять до класиків світової літератури, ця книга мені вартувала титанічних зусиль.
Постараюсь бути конструктивною у своєму відгуку - автор чудово проливає світло на принципи роботи біржі, акціонерство та інші економічні поняття.
Однозначно буде доцільно прочитати тим, хто цікавиться економікою та бізнесом.
Щодо головного герою - цілеспрямований, працьовитий, егоїстичний корупціонер. Його завзяттям можна захоплюватися, але ніяк не можу погодитися з…
Амбіції Френка
Теодор Драйзер - письменник, твори якого не залишають байдужими жодного з читачів. Уперше опублікований в 1912 році "Фінансист" й сьогодні є популярним та захопливим. Роман розповідає про молодого парубка Френка з провінційного містечка. Ще змалку він розвивав завдатки фінансової грамотності та заробітку. З часом він потрапляє в світ розкоші та великих грошей. В один момент йому здається, що він досягнув усього чого бажав, та події що йому непідвласні, перевертають його звичний…
Фінал
«Стоїк» - це остання частина трилогії Тедора Драйзера «Трилогія бажань». Цікаво, що книга побачила світ вже після смерті автора, а остання глава цієї книги вийшла під редакцією його дружини. Це дуже символічно, але головний герой Френк Каупервуд теж прощається з читачем, як і сам автор.
У цій книзі Френк Каупервуд продовжує жити в своє задоволення, але у творі з’являється нова героїня. І ці стосунки відрізняються від попередніх стосунків. Це вже не чергова любовна пригода, це щось…
Ничто не дается просто
Книга "Титан" американского писателя Теодора Драйзера является второй книгой из цикла "Трилогия желаний", а, соответственно, и продолжением истории о выдающемся и гениальном финансисте Фрэнке Каупервуде.
События в книге "Титан" разворачиваются в городе Чикаго, в который Фрэнк Каупервуд переехал из Филадельфии, выйдя из тюрьмы. Не взирая на то, что город Чикаго является для Фрэнка новым и неизведанным, он не теряется и начинает заниматься организацией новых газовых…
Відгуки з книгарень
Американський натуралізм Фінансист* це перша книга з трилогії "Бажань" провідного американського письменника реаліста Теодора Драйзера. Це монументальна історія, сімейна сага про людей які прагнуть досягти вершини і не готові здаватися.
Читати на YakabooФормат Не дуже читабельний формат. Рамки вилазять
Читати на YakabooОбман українського читача Повністю підтримую Дмитра, що це невдалий переклад з російської. На початку 3го розділу головний герой спостерігає за аукціоном де продають каву. В одному з російських видань упущено кількість мішків 22(що є в оригіналі) а є лише ціна за мішок, як результат втрачається зміст і незрозуміло звідки береться прибуток 86,04$.
Читати на YakabooОбман українського читача Сам роман можна оцінити на тверду четвірку або ж навіть п'ятірку, якщо читачеві сподобається стиль написання Драйзера. Але ж основна проблема у видавництві Folio, що видало цю книгу. У кінці книги зазначається, що вона перекладена з англійської, але це не вся правда. Книга насправді перекладена не напряму з англійської, а з російської. Більше того, вона майже буквально "передрана" з російської - залишилась граматика та побудова речень, усі авторські "прикрашання"…
Читати на YakabooТитан, или продолжение Финансиста Книгу Теодора Драйзера "Финансист" я прочитал на одном духу, и до сих пор считаю её одной из величайших книг о финансах в истории литературы. Но когда я узнал, что существует целая трилогия, посвященная Френку Каупервуду, я был приятно удивлён. Конечно же, мне захотелось прочитать Титан - книгу, продолжающую историю великого финансиста, но уже в городе Чикаго. Фрэнк обладает гибкостью и удивительной способностью приспосабливаться ко всему, поэтому начинает всё…
Читати на YakabooЖиття фінансиста. "Жизнь - темное, неразгаданное таинство, но, как бы там ни было, ее составные части - сила и слабость." Вперше знайомлюсь з Драйзером. Сподобалось мені, як пише автор. Висвітлює Америку і її культурний стан без прикрас, так як є. Досконало описує всі подробиці, кожну деталь, щоб повністю склалося уявлення про ситуацію. Книга мені сподобалось, єдиний мінус для мене - це тема фінансів, яка мене не сильно цікавить. Але книга написана так, що цікаво читати навіть людям,…
Читати на YakabooТитан Не зважаючи на те, що Драйзера відносять до класиків світової літератури, ця книга мені вартувала титанічних зусиль. Постараюсь бути конструктивною у своєму відгуку - автор чудово проливає світло на принципи роботи біржі, акціонерство та інші економічні поняття. Однозначно буде доцільно прочитати тим, хто цікавиться економікою та бізнесом. Щодо головного герою - цілеспрямований, працьовитий, егоїстичний корупціонер. Його завзяттям можна захоплюватися, але ніяк не можу погодитися з…
Читати на YakabooАмбіції Френка Теодор Драйзер - письменник, твори якого не залишають байдужими жодного з читачів. Уперше опублікований в 1912 році "Фінансист" й сьогодні є популярним та захопливим. Роман розповідає про молодого парубка Френка з провінційного містечка. Ще змалку він розвивав завдатки фінансової грамотності та заробітку. З часом він потрапляє в світ розкоші та великих грошей. В один момент йому здається, що він досягнув усього чого бажав, та події що йому непідвласні, перевертають його звичний…
Читати на YakabooФінал «Стоїк» - це остання частина трилогії Тедора Драйзера «Трилогія бажань». Цікаво, що книга побачила світ вже після смерті автора, а остання глава цієї книги вийшла під редакцією його дружини. Це дуже символічно, але головний герой Френк Каупервуд теж прощається з читачем, як і сам автор. У цій книзі Френк Каупервуд продовжує жити в своє задоволення, але у творі з’являється нова героїня. І ці стосунки відрізняються від попередніх стосунків. Це вже не чергова любовна пригода, це щось…
Читати на YakabooНичто не дается просто Книга "Титан" американского писателя Теодора Драйзера является второй книгой из цикла "Трилогия желаний", а, соответственно, и продолжением истории о выдающемся и гениальном финансисте Фрэнке Каупервуде. События в книге "Титан" разворачиваются в городе Чикаго, в который Фрэнк Каупервуд переехал из Филадельфии, выйдя из тюрьмы. Не взирая на то, что город Чикаго является для Фрэнка новым и неизведанным, он не теряется и начинает заниматься организацией новых газовых…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!