Солодка Даруся

В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок208
Рік видання2020

Події розгортаються в часи, коли до України прийшла радянська влада. Роман вражає своєю драматичністю, правдивістю, суворим викриттям людської байдужості, заздрощів, ницості. Трагедія сім'ї Дарусі - це трагедія всього нашого народу. Скільки тем порушено авторкою і дуже майстерно розкрито образ головної героїні.

Роман "Солодка Даруся" визначної української письменниці Марії Матіос, без перебільшення, одна з найзнаковіших подій в українській літературі часів Незалежності. Французька критика (у Франції "Солодка Даруся" вийшла у найпрестижнішому видавництві "Ґаллімар") із захопленням відзначала: "Цей роман - справжня перлина! Марія Матіос має неймовірно потуж­ний поетичний стиль. Вона впевнено тче історію - достоту, як у величній античній трагедії". Роман перекладено багатьма мовами, зокрема німецькою, англійською, французькою, іта­лій­ською, польською.

Де можна придбати

ПаперовіАудіокниги
• Наш Формат • Тривалість - 05:09:38
300 грн
audio-book
• 2020 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
420 грн378 грн -10% Оплачуючи картою з підключеним національним кешбеком
• 2020 • А-ба-ба-га-ла-ма-га
380 грн

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА

420 грн
600 грн
• 2020 • А-ба-ба-га-ла-ма-га • Тверда обкладинка
Передзамовлення420 грн399 грн
Передзамовлення420 грн
Передзамовлення420 грн
• А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2011 • Піраміда
Немає в наявності
• 2013 • Піраміда • Тверда обкладинка
Немає в наявності 266 грн
Немає в наявності 400 грн360 грн
• 2019 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА • Тверда обкладинка
Немає в наявності 380 грн

Видавництво Старого Лева

• 2020 • А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Немає в наявності 400 грн
• А-ба-ба-га-ла-ма-га
Немає в наявності 400 грн
• 2020 • А-ба-ба-га-ла-ма-га • Тверда обкладинка
Немає в наявності 420 грн
Немає в наявності 430 грн

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• Оксана АтаманюкYakaboo31 січня 2025 р.★ 5/5

"Або когось зарізати, або повіситись..." Книга "Солодка Даруся" Марія Матіос Видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га 2024 ⠀ Я хочу "просто написати: розгорніть книжку Марії Матіос "Солодка Даруся"! ⠀ В моїй бібліотеці лежать 3 непрочитаних книжки цієї авторки: Букова земля, Жінці можна довіряти та Нація. ⠀ На літературній зустрічі п. Марія запитала, чи читала я її книжки. Я чесно відповіла, що ні, але обов'язково прочитаю. ⠀ На що вона відповіла, що у мене попереду ще багато роботи... і була…

Читати на Yakaboo
  • Семущак НаталіяYakaboo16 січня 2025 р.★ 4/5

Доповнення Доповнення відгуку: книгу варто читати з точки зору літератури та художньої, літературної мови. Для мене ця книга не про "що", а про "як". Ніби основний акцент зроблений на формі і словах.

Читати на Yakaboo
  • Семущак НаталіяYakaboo16 січня 2025 р.★ 4/5

Думала, буде трагічніше Книга загалом сподобалась. Але пера частина видалась нудною, друга вже трохи краще, а третя - саме така, як я думала, що буде вся книга. Це друга книга цієї авторки, яку я прчитала (перша була "Мами") і мені вони обидві на 4. Не вистачає трагічності.

Читати на Yakaboo
  • Natalie KundilovskiYakaboo6 листопада 2024 р.★ 5/5

Наталія Криваві сторінки історії України у долях звичайних людей, які воліють лише одного: жити і господарювати на власній землі. Це драма на три життя у зворотній послідовності подій. Так правдиво змальовано згорьовані долі на прикладі одного буковинського села, Черемошна. Понад 50 років село знаходилося під владою трьох імперій, але такої ницості і підступності з боку влади «других совєтів» воно не знало. Ця влада не гребувала нічим: мордувала, вбивала, примусово-добровільно зганяла у…

Читати на Yakaboo
  • ОлесяYakaboo22 лютого 2024 р.★ 5/5

Актуальна в наш час. Книга поглинула з першої сторінки, прочитала на одному диханні, не дивлячись на тяжку долю героїв. Тяжка доля жінки, як дівчини, дружини, матері. Останній розділ розставив всі крапки над і. Важкість на душі залишилась. Багато думок, спогади розповідей бабусі та прабабусі, тільки обривки, бо ніхто особливо не хотів згадувати ті часи. Так багато питань залишились без відповідей. Такі твори дають їх, відповіді.

Читати на Yakaboo
  • Andrii TsvyndaYakaboo22 серпня 2023 р.★ 5/5

Андрій Прочитав книгу в свої 30 років . Дуже сподобалась . Рекомендую!

Читати на Yakaboo
  • Тетяна ПижYakaboo16 червня 2023 р.★ 5/5

Цю книгу варто прочитати кожному Марія Матіос настільки майстерно виписує те, через що пройшли українці, що спочатку не віриться, що буде момент, коли ви забудете, як дихати, від розуміння того, що і як відбулось щойно в сюжеті. А потім ви усвідомите, що цей художній твір не художній. Що це художньо-історична оповідь, хай ми не знаємо конкретних імен. І саме через це варто її прочитати. Бо усвідомлювати те, що і як відбувало - треба. Без цього ніяк. Це емоційний відгук, як інакше написати не…

Читати на Yakaboo
  • Світлана СтрельчукYakaboo22 червня 2022 р.★ 5/5

Гіркі солодощі «Солодка Даруся» Марії Матіос – це і родинна сага, і оповідь із сільського життя, і історія малої батьківщини письменниці (хоча фактично – всієї країни). Разом із тим дуже влучним здається вислів, що книга – про «вплив москалів на життя українців». Руйнівний вплив. У жителів буковинського гірського села цілком буденне життя – з важкою працею, любовними історіями, плітками… Але його раз по раз порушують загарбники, що приходять на буковинську землю і встановлюють свої правила.…

Читати на Yakaboo
  • Таня КомпанієцьYakaboo8 червня 2022 р.★ 4/5

Солодка Даруся Скажу, що книгу варто прочитати! Як тільки я почала читати, було дійсно нудно. 2/3 книги розповідали історію життя персонажів з іноді цікавими моментами. Але цього було недостатньо. Потім, починаючи приблизно з половини третьої розповіді, стало неймовірно шокуюче і цікаво. Деякі моменти дуже сильно мене вразили! Знову ці вчинки радянської влади - треш... і те, як автор вивернув розповіді, поєднав і налаштував в правильному порядку, дуже класно! Я задоволена сюжетними поворотами і…

Читати на Yakaboo
  • Яна Гудзь Яна ГудзьYakaboo18 травня 2022 р.★ 5/5

Трагедія однієї родини - трагедія усього народу Як на мене, ця книга - шедевр сучасної української літератури. Книга, що абсолютно заслужено отримала Національну премію України імені Тараса Шевченка в галузі літератури. Відгуки на неї писали Павло Загребельний, Дмитро Павличко, Василь Шкляр та багато інших. Книга, що перекладена мінімум дев'ятьма мовами світу, у тому числі й російською. І видана у Москві... Аби ж тільки її там хтось читав... Ця книга - історія однієї родини, яка увібрала у…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково