NovelKlo — українська платформа для авторських і фанатських історій. Читай. Пиши. Поширюй. Реклама

Заборонений

Видавництво: Фабула
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок176
Рік видання2026

Формати

Колишній аспірантці, яка працювала над дисертацією про життя і творчість видатного поета Василя Стуса, а нині за волею обставин стала медсестрою, запропонували доглядати помираючу від важкої хвороби жінку. Як виявилося важкохвора у минулому була полковником КДБ і багато разів зустрічалася зі Стусом, особливо в останні дні його життя. У романі надзвичайно насичено змальовано життя поета на його рідній Донеччині, в оточенні друзів, педагогів і літераторів, і в концтаборі - де утримували в'язнів совісті, ставлячи їм у провину їхні переконання. Чимало уваги приділено у романі й долі останньої рукописної збірки поета.5 вересня 2019 року у всіх кінотеатрах країни відбулася прем'єра однойменного фільму “Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса”.

ПаперовіЕлектронні
• 2026 • fb2 , epub , mobi
190 грн152 грн
e-book
• 2026
320 грн
• 2019 • Тверда обкладинка
320 грн
• 2026 • Тверда обкладинка
320 грн
• 2019 • pdf , epub , mobi , yakabooapp
Немає в наявності
e-book
Немає в наявності
• Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2019 • epub , mobi
Немає в наявності 160 грн
e-book
• 2019
Немає в наявності 246 грн221.4 грн
Немає в наявності 320 грн240 грн
Немає в наявності 320 грн256 грн
Немає в наявності 320 грн272 грн
Немає в наявності 320 грн288 грн
Немає в наявності 320 грн

Видавництво Старого Лева

• 2019

Схожі книги

• АнтонYakaboo9 березня 2026 р.★ 4/5

Історія Цікавий роман,вірніше нрвелізація фільму проте,мушу визнати, що фільм трішки кращий, бо і акторська гра непогана, і робота оператора. Фільм та книга цікаві й корисні, все таки розповідає про талановитого українського поета, який загинув жертвою радянського союзу, проте він так і не схилив голови. Це історія незламності духу.

Читати на Yakaboo
  • Максим СоколенкоYakaboo29 вересня 2023 р.★ 5/5

Хочу кіно по цій книжці! Зачипає книга з перших сторінок! Доволі насичено, без зайвого. Читається легко.

Читати на Yakaboo
  • ВікторіяYakaboo23 липня 2022 р.★ 5/5

Прочитано за один вечір Розпочала читати і не змогла зупинитись, тому прочитала за 1 вечір книгу. Варто розуміти, що книга написана у художньому стилі, але це не завадило зрозуміти суть. Дуже хотілося б щоб кожен українець читав подібну літературу та продовжував справу таких як Стус, а саме: любити свою землю, вивчати українську мову та літературу та не піддаватись на провокації про «руській мір» І головне, ця книга показує, як важливо не зрадити собі, тому, у що ти віриш. Це дуже потужний…

Читати на Yakaboo
  • Anastasiia KlimenkoYakaboo26 листопада 2020 р.★ 5/5

На одному диханні Сьогодні, коли вже з'явилася книга "Справа Стуса", я сподіваюся, надто вибагливі критики припинять звинувачувати книгу "Заборонений" в недостатній правдивості, адже книга заявлена авторами як "художня історія" перш за все, і тому мене не засмутила Віра Холод, від якої, як потім я дізналася з рецензій, дуже підгоріло у багатьох людей. Ця історія захопила мене так, що я прочитала її перед сном усю повністю, не маючи змоги відірватися. Можливо, це заслуга саме кінематографічності…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково