Нація овочів? Як інформація змінює мислення і поведінку українців

Видавництво: Yakaboo Publishing
В наявності Повідомити про помилку
Кількість сторінок288
Рік видання2022

Формати

• Лауреат Всеукраїнського рейтингу "Книжка Року" 2020. Номінація "Обрії", спеціальна й адаптаційна література / стиль життя
  • Короткий список "Книжка року 2020": Лідери літа, номінація "Софія"
  • Третє місце в номінації "Найкраща книга для особистісного зростання" KBU Awards 2020

Ця книжка простою мовою і з наочними кейсами показує, як інформаційне поле трансформує нас, змінює наші думки, поведінку і життя. На конкретному прикладі України показано, як за 20 років було зруйновано інформаційний імунітет нації. Як більшість українців перетворилася на слухняних овочів.

У книжці вперше описано закриту індустрію створення інформаційних вірусів і дано прості інструменти боротьби з її продуктами. Ви зрозумієте, що можна і не можна робити в інформаційному просторі, щоб не нашкодити собі і соціуму.

Книжку написав практик для простих людей. Для фахівців ця книжка - запрошення до дискусії про створення й удосконалення правил інформаційної гігієни та впровадження їх у життя кожного.

Де можна придбати

ПаперовіЕлектронніАудіокниги
• 2020
180 грн
audio-book
• 2020 • yakabooapp
180 грн
e-book
• М'яка обкладинка
Немає в наявності
• 2022 • Тверда обкладинка
Немає в наявності
• 2022 • М'яка обкладинка
Немає в наявності 260 грн234 грн
• 2020
Немає в наявності 260 грн234 грн

Видавництво Старого Лева

• 2022
Немає в наявності 260 грн
• 2020 • М'яка обкладинка
• 2020
• 2020

Схожі книги

Відгуки з книгарень

• Анастасія ПоздняковаYakaboo20 жовтня 2022 р.★ 4/5

Неприємна правда Книга відкриває очі та змушує замислитись до якої когорти інфікованих я відношусь. Цікаво було дізнатися як населення країни адаптується до змін і як вони впливають на нас, вибудовуючи патерни поведінки в них. Читання для тих, хто хоче зрозуміти націєтворчі процеси та маніпуляції за допомогою інформації. Як на мене - беззуперечно корисна література для громадян, які не планують дозволяти владі своєї країни набувати ознак тоталітарної. Мене вразили політтехнології описані в цій…

Читати на Yakaboo
  • andrian311Yakaboo8 серпня 2021 р.★ 4/5

Інтригуюча назва - післясмак недовершеності Давно цікавився інформаційними маніпуляціями, тому вирішив перечитати цю книгу. Одразу зазначу - щодо озвучення, нема жодних зауважень, мене все влаштувало. Авторка заінтригувала досвідом своєї роботи у сфері маніпуляцій. В досить деталізований спосіб розповіла складність історії останнього тридцятиріччя української політики. Як на мене, було мало конкретних прикладів маніпуляцій. Можна було б як приклад додати по одній маніпуляції за кожен рік…

Читати на Yakaboo
  • Марина НедоспасоваYakaboo28 червня 2021 р.★ 2/5

Оптимистам вход заказан Книга где перечислены главные проблемы Украины: ..Например: те, кто родился в 90-е мыслят точечно и не системно.. …Советский человек - самый образованный и культурный… Здесь даже ЗОЖ советы дают - как сахар и трансжир влияет на мозг. При чем тут советы по ЗОЖу в книге по коммуникациям? Автор говорит у людей стало “слайдовое” мышление но связь между трансжирами и внушаемостью не проведена. Книга обо всем черном что есть в Украине. Если хорошее настроение - лучше не…

Читати на Yakaboo
  • Олена ВолковаYakaboo24 червня 2021 р.★ 5/5

Книга про українське інформаційне поле Книга про українське інформаційне поле, як воно формувалося, як руйнувалося, з чого можна зробити висновки про його стан зараз. Можна було б іще розкрити тему інфозалежності, яка є актуальною та власне формує націю овочів. Книга цікава, заповнена інфо, яка має зміст. Не дуже звертала увагу на озвучку, бо було цікаво слухати і не було часу на відволікання. Мабуть у паперовому форматі книга ще краща ніж в аудіо-. Не знаю, чи знайома авторка із Ірмою…

Читати на Yakaboo
  • ИванYakaboo4 листопада 2020 р.★ 5/5

Книга, корисна кожному. Дуже сподобалась книга: детально розписано те, як формується інформаційний простір в Україні, є мета навіть систематизувати ці дані (наскільки їх можна систематизувати). Багато відвертої інформації від безпосередньо працівника галузі. Раджу усім як базу, яка дозволить зрозуміти сучасний інформаційний світ в якому так чи інакше кожен з нас знаходиться. І навіть тим, хто вважає себе обізнаним у маніпулятивних технологіях - сформувати більш цілісне і системне розуміння.…

Читати на Yakaboo
  • ТетянаYakaboo16 серпня 2020 р.★ 4/5

Інформація змінювала-змінювала мислення і ось змінила Спочатку про озвучення. Не знаю, де тут різні диктори, бо мені здалося, що все прочитав один хлопець, і було б дуже круто, якби «Yakaboo Publishing» вказали його ім'я, бо це, зрештою, допомагає орієнтуватися у майбутньому виборі, купувати в його озвученні ще щось, чи обходити десятою дорогою. Мені, наприклад, озвучення зайшло, а комусь - ні. В тому, що вся книга записана одним файлом, я криміналу не бачу - Apple Books записує так само. А от…

Читати на Yakaboo
  • Владислав ЛобачёвYakaboo6 квітня 2020 р.★ 3/5

Содержание - топ. Озвучка - дно. Содержание - 5 из 5. Озвучка 2 из 5. Про озвучку. Тихий ужас, вообще кто-нибудь интересовался как озвучивают аудиокниги перед тем как публиковать это "нечто"? Паузы, пробелы и тишина во время озвучки, повторные прочтения, разные читатели, никакого разбития по главам - всё одним аудиофайлом и начинается всё с прочтения содержания(!)... содержание в аудио книге(?)... спасибо что номер страницы не говорите - очень полезная информация бы вышла. Это фиаско.…

Читати на Yakaboo
  • АлінаYakaboo27 березня 2020 р.★ 5/5

Нація овочів? Дуже вражена свіжістю та актуальністю даної роботи! Нічого подібного не зустрічала, як лікарю ,мені дуже подобається таке перекликання з медичною тематикою . Під час прослуховування ,все більше впізнаєш себе ,своїх рідних. Які ж ми наївні,та поверхневі .Від нашої пасивності так багато болю і розчарувань.А все ж все має свої причини ,що яскраво ілюструє автор , мені здається що інакше і бути не могло.Але ось питання чи може бути інакше?Чи все так безнадійно?І в це вірити не…

Читати на Yakaboo

Коментарі

Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!

необов'язково
необов'язково