Рекомендований вік12+ Зареєструйтесь або увійдіть, щоб додавати книги до списків
Зареєструйтесь або увійдіть, щоб вести читацький щоденник
Екранізовано!
Одного дня на порозі нори гобіта Більбо Торбина з'явився чарівник Ґандальф. Несподівано для себе Більбо погодився приєднатися до його походу й пошуків скарбів.
На нього чекає зустріч із тролями, ельфами, гігантськими павуками та драконом...
Переклад з англ. Олена О'Лір
Відгуки з книгарень
Чудовий подарунок для справжніх шанувальників Толкіна Дізналася про це чудове видання завдяки дуже болісному досвіду. Вирішила познайомити сина із Середзем'ям. На диво знайшла вдома старого "Гобіта" в українському перекладі видання 1985 р. (Веселка). І в тій книзі було жахливим усе: точність перекладу, манера викладення тексту, ілюстрації... У Більбо було прізвище Злоткінс, а на ілюстраціях він виглядав як копія совєтського актора Євгенія Лєонова. Голум звався Гам-гам (я на жартую). На…
Читати на YakabooЧарівна пригода гобіта та ґномів Цю чудову казку, яку Толкін написав для свого 10-річного сина, я перший раз прочитав у 21 рік коли був уже дорослою людиною... і мене затягнуло у незвичайний світ Серезем’я так, що я не помітив як перенісся з героями книги на багато років вперед і став учасником уже іншої пригоди. Але зараз не про Фродо :). “Гобіт” - це книга про незвичайну подорож, яку влаштувала ватага ґномів. Так сталося, що до цієї команди приєднався (а скоріше його було приєднано :))…
Читати на YakabooМасштабно Не читала, і не дивилася "Володаря перснів". При цьому знаю про Гендальфа, і про "Моя прєлєсть" Вирішила прочитати Гобіта, вже як знайомитися з історією, то спочатку. Читала вголос доньці на ніч. Чудова історія. Паралельно донька читала Гаррі Поттера, тому я думала, що Гобіт не зайде. Зайшов, ще й як. Це така розмірена історія про подорож у надзвичайно вигадливому світі. Толкін мав неймовірну фантазію. Гобліни, орки, ельфи, голум ("моє золотце"), дракон, сам Гобіт. Справді епічне…
Читати на YakabooЕльфи, гобіти і тролі або запросіть чаклуна на чай Жив собі в норі гобіт Більбо Торбин. Готував пундики, попивав чай. Тихо й мирно жив-не-тужив затворницьким способом. Та якось-то запросив на чай сивенького чарівника Ґандальфа з довгою бородою й чародійним костуром. Відтак набігло в осельку гномів, надійшов чаклун... І почалася мандрівка Туди. А чи буде звідти? У світі Більбо Торбина живуть ельфи, ґобліни, гноми, чародії. Це світ чарів: під звуки арф виспівують ельфи, чарівник пахкає люлечкою…
Читати на YakabooГобіт, або Туди і звідти У мене дивні стосунки з книгами Толкіна. Читала мало, але навіть перед читанням є відчуття, що це моє, і що я повертаюся додому. Познайомитися зі світом Середзем'я вирішила з подієво і хронологічно першої книги - "Гобіта". Тим паче, що, вперше побачивши в книгарні це прекрасне ілюстроване видання, зрозуміла, що закохалася, і що це ідеальний варіант для того, щоб почати занурення і світ. Інтуїція не підвела. Так і сталося. Більбо Торбин - гобіт, йому сорок з чимось…
Читати на YakabooТуди і звідти Так сталося, що один зі стародавніх народів Середзем’я – гноми втратили свою Батьківщину. Ця подія трапилась в сиву давнину і з тих пір гноми змушені мешкати серед інших народів. Але час настав повернутися на свою Батьківщину і гномам. Адже стародавнє пророцтво повинно здійснитися. Виявилося, що окрім пророцтва і бажання самих гномів їм всім потрібен помічник. Спочатку здається, що цей помічник повинен всього на всього відчинити потрібні двері, томі саме під таким приводом гноми…
Читати на YakabooИнтересненько Много я слышала о творчестве Толкина. Как хорошего, так и плохого. От громогласных восторгов, что он гений, до омерзительного, его читать невозможно. Я как-то даже не рассматривала пока его для прочтения. Но как-то так получилось, что ребенок изъявил желание почитать. Так вместе и осилили. При этом всю книгу я прочитала вслух и нисколько не жалею. Сама история сильно отличается от фильма и это не удивительно. Это первая книга о кольце, начало невероятных приключений. Теперь…
Читати на YakabooГобіт буде чимось вічним Змалку знайомий із фільмом "Володар Перснів", а к-ть раз, що я його бачив - певно безмежна. Минуло 15 років з часу мого знайомства з фільмом, а книгу, або радше ІСТОРІЮ, з якої усе почалось, я прочитав лише зараз. І це, напевно, один з кращих прочитаних мною творів. Так, в Гобіті ви не знайдете змісту, який глибоко захований. Його вам не доведеться розуміти з кожним новим розділом. Ні. Історія і світ, який в ній змальовано, просто переносить вас в іншу реальність,…
Читати на YakabooГобіт Восхищаюсь творчеством Толкиена. "Хоббит" одно из самых добрых его произведений. История о том, что даже самый маленький и незначительный, на первый взгляд, герой имеет самое большое и верное сердце. Бильбо Беггинс- хоббит, который кажется самым обычным и добропорядочным обитателем Шира, но в нем ещё течёт кровь Туков, вечных искателей приключений. И сам того не подозревая, Бильбо ввязывается в самом большое приключение в своей жизни. История добрая, волшебная, но в то же время…
Читати на YakabooКнига, яку ви забов'зані прочитати! Отже, якщо ви дивились "Володаря перснів" і вам не сподобалось, якщо ви дивились трилогію "Гобіта" і вам не сподобалось, і тепер ви сумніваєтеся чи варто вам читати книгу - це ваш знак згори, просто зараз беріть і читайте! Обов'язково треба сказати, що книга зовсім не схожа на власне кіноекранізацію, яку розтягнули не зрозуміло навіщо. Ця книга - це концентрована, динамічна і дуже цікава подорож за скарбами в компанії лінивого та абсолютно не героїчного…
Читати на YakabooКоментарі
Немає коментарів. Будьте першим, хто залишить коментар!